Обединение на клубове

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
david_villa
Контакти:

Re: Обединение на клубове

Мнениеот david_villa » 13 яну 2014 22:08

Въпросът ми е малко неясно зададен, приятел.

Питаш дали усилията на един град трябва да се обединят в само един спорт - напр. Самоков да развива основно баскет или дали един град трябва да обедини два или повече клуба от еднакъв спорт (напр. "Нефтохимик" и "Черноморец" в Бургас)?
Мисля, че и двата случая е тъпо да де даде еднозначен отговор. Ако става въпрос за футбол, не виждам нищо лошо, да речем, 2 или 3 по-малки клуба да се обединят или да помагат за един от тях да е по-силен. Но това няма как да стане, ако градът е Пловдив, например. Така че... :) Според зависи от конкретния случай.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:14

Logical person написа:
tomba написа:Здравейте,това е първата ми тема във форума,надявам се да е ползотворна.
Възможно ли е да се направи, като в повечето страни,един град да има един водещ отбор?
Бихте ли подкрепили проект при който (държава,министерство на спорта) се финансира изграждане на стадиони в по-големите градове при условие,че клубовете се обединят или зали в по-малките градове при положение,че футбола мине на заден план.Преди време Самоков се мъчеше с футболния клуб а сега с новата зала е много по-добре или двата бургаски клуба,които мизерстват с този стадион и чисто човешки ресурс.

Категорично не бих подкрепил. Ако в един град има отбор, никой не може да ми забрани да регистрирам втори. А държавата да строи стадиони е безумие.

На запад в един град има един водещ отбор и няколко аматьорски но водещия има публика,стадион,следователно пари от продажба на билети,фен артикули,спонсори и т.н.
Дори и в Германия много малко клубове могат да си позволят лукса собствен стадион.Бил съм в Норвегия и с държавна помощ за 10г са построени около десетина супер стадиона а тук нищо.

zeleno-beliya
Контакти:

Мнениеот zeleno-beliya » 13 яну 2014 22:14

Подкрям напълно Лудогорско море Варна със собственик К. Домусчиев. :lol:

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 13 яну 2014 22:15

Не съм чувал по-голяма простотия, единствения парадокс по това отношение е Шумен, къедто има два отбора единия Шумен 2010, а другия Шумен 1929.Даже мисля че и двата клуба играят в една лига, "В" група.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:19

vasco da gama написа:по-добре че до сега не си отварял някаква тема,предлагам да продължаваш да не предлагаш каквото и да било,защото по-голяма простотия от 1944 година до днес не се е предлагала......предполагам че съжаляваш и че ссср-то се разпадна.аман от комунисти!

Аман от хора който още живеят с идеята на комунизма :cry:
При комунизма беше масовка,сега е 2013г. и е свързано с много пари само такива като теб не го разбират.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 13 яну 2014 22:21

tomba написа:
Logical person написа:
tomba написа:Здравейте,това е първата ми тема във форума,надявам се да е ползотворна.
Възможно ли е да се направи, като в повечето страни,един град да има един водещ отбор?
Бихте ли подкрепили проект при който (държава,министерство на спорта) се финансира изграждане на стадиони в по-големите градове при условие,че клубовете се обединят или зали в по-малките градове при положение,че футбола мине на заден план.Преди време Самоков се мъчеше с футболния клуб а сега с новата зала е много по-добре или двата бургаски клуба,които мизерстват с този стадион и чисто човешки ресурс.

Категорично не бих подкрепил. Ако в един град има отбор, никой не може да ми забрани да регистрирам втори. А държавата да строи стадиони е безумие.

На запад в един град има един водещ отбор и няколко аматьорски но водещия има публика,стадион,следователно пари от продажба на билети,фен артикули,спонсори и т.н.
Дори и в Германия много малко клубове могат да си позволят лукса собствен стадион.Бил съм в Норвегия и с държавна помощ за 10г са построени около десетина супер стадиона а тук нищо.

В кой запад е така ? Защото в познатия ми запад е пълна с по 2 , че и повече (Лондон, Мадрид) отбори. Това се неща, които не могат да се регулират от чиновници. Колкото до стадионите е същата работа, стадион следва да съществува някъде само ако местните хора са способни да го построят и издържат.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:25

James Beattie написа:ЛокЦеЛеСлав (София) (Батков,Гигов и Венци на калъп = 1/2 финал в ШЛ , минимум)
ЛокоБот (Пловдив)
Берея (Стара Загора) (Берое + Верея = Беверен)
Черен нафталин (Бургас)
Спартанско море (Варна)

Аз съм ЗА!

Не говорим за такива смотани обединения,избиваш го на бъзик но не е зле да гледаш по-далече от носа си.Кажими какво имат Спартак и Черно море,Плевен какво има,Благоевград какво има.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:27

Балкански Орел написа:Не съм чувал по-голяма простотия, единствения парадокс по това отношение е Шумен, къедто има два отбора единия Шумен 2010, а другия Шумен 1929.Даже мисля че и двата клуба играят в една лига, "В" група.

И затова там ще си останат.

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 13 яну 2014 22:29

Logical person написа:
tomba написа:
Logical person написа:

В кой запад е така ? Защото в познатия ми запад е пълна с по 2 , че и повече (Лондон, Мадрид) отбори. Това се неща, които не могат да се регулират от чиновници. Колкото до стадионите е същата работа, стадион следва да съществува някъде само ако местните хора са способни да го построят и издържат.

Тук да знаеш град голям колкото Лондон и Мадрид

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 яну 2014 22:35

Това да не е Волтрон,че да се обединяват. :mrgreen: Това са отбори с годишни традиции и се мразят по между си,а вие искате да се обединят?

Върни се в “Футбол - България”