Олимпийски турнир по хокей на лед

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Re: Олимпийски турнир по хокей на лед

Мнениеот grasiani » 13 яну 2014 12:55

Естествено , че съм за руснаците да спечелят турнира ,макар че не са онази машина от 70-те и 80-те години когато мачкаше всичко с прекрасен хокей ,сега не са нищо повече от добър отбор с 2-3 големи звезди.Домакини са и не са печелили олимпийски турнир от времето на СССР ,затова съм сигурен че ще хвърлят всички сили да спечелят, но само с Ковалчук ,Овечкин и Малкин трудна работа, дано тримата да са във върхова форма .

Райко Стоянов
Контакти:

Мнениеот Райко Стоянов » 13 яну 2014 13:11

Rodn1 написа:Бях чул, че в олимпиадите след Сочи няма да играят повече хокеисти от НХЛ.
Има ли нещо вярно в това?

Да, има нещо вярно! Те и сега за Сочи шефовете на НХЛ и ИИХФ едва си стиснаха ръцете, но за Пьончанг се говори, че северноамериканската лига няма да позволи на играчите там да вземат участие, понеже понасяли повече финансови и организационни загуби, отколкото печелели! Не се знае, дотогава има много време, но всичко е бизнес. Тази година МОК и ИИХФ позволиха на НХЛ да вземе част от приходите от тв-правата за мачовете, а също им направиха и специални преференции за билетите и поканите за турнира. Хубавото е, за нас в България поне, че не се стигна до пренареждане на програмата и часовете на срещите, за да се направи по-изгодно за рекламодателите в Северна Америка и зрителите да гледат двубои от Олимпиадата в местния прайм-тайм!
Това, че следващият форум е в Азия, също накланя везните в полза на евентуално неучастие на НХЛ-ците там!
Дано обаче не се стигне до забрана от страна на НХЛ!

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 13 яну 2014 13:11

grasiani написа:Естествено , че съм за руснаците да спечелят турнира ,макар че не са онази машина от 70-те и 80-те години когато мачкаше всичко с прекрасен хокей ,сега не са нищо повече от добър отбор с 2-3 големи звезди.Домакини са и не са печелили олимпийски турнир от времето на СССР ,затова съм сигурен че ще хвърлят всички сили да спечелят, но само с Ковалчук ,Овечкин и Малкин трудна работа, дано тримата да са във върхова форма .

И да са във върхова форма, само с 3мата няма как да стане, канадците имат най-хомогенен състав, събрани са най-добрите хокейсти и ако не се лигавят Кросби,Таварес,Неш и компания ще унищожават всичко по пътя си включително и Русия отново със 7 гола ;)

Райко Стоянов
Контакти:

Мнениеот Райко Стоянов » 13 яну 2014 13:13

Blue1914 написа:Ще играят в зала с култовото име "Шайба арена". :mrgreen: За 7000 души и... разглобяема и подвижна... :shock:

Аз ще стискам палци за чехите. :)

Да, едната зала, по-малката е "Шайба Арена"! Другата, основната, е Зимен дворец "Болшой", с капацитет 12 хиляди!
Прав си, че "Шайба" е разглобяема, след игрите се планира да бъде продадена на друг град или регион!

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 13 яну 2014 13:14

Райко Стоянов написа:
Rodn1 написа:Бях чул, че в олимпиадите след Сочи няма да играят повече хокеисти от НХЛ.

Да, има нещо вярно! Те и сега за Сочи шефовете на НХЛ и ИИХФ едва си стиснаха ръцете, но за Пьончанг се говори, че северноамериканската лига няма да позволи на играчите там да вземат участие, понеже понасяли повече финансови и организационни загуби, отколкото печелели! Не се знае, дотогава има много време, но всичко е бизнес. Тази година МОК и ИИХФ позволиха на НХЛ да вземе част от приходите от тв-правата за мачовете, а също им направиха и специални преференции за билетите и поканите за турнира. Хубавото е, за нас в България поне, че не се стигна до пренареждане на програмата и часовете на срещите, за да се направи по-изгодно за рекламодателите в Северна Америка и зрителите да гледат двубои от Олимпиадата в местния прайм-тайм!
Това, че следващият форум е в Азия, също накланя везните в полза на евентуално неучастие на НХЛ-ците там!

Едва 2 седмици пауза на 4 години...НХЛ наистина се правят на идиоти, а и ако решат действително да забранят участието в Корея ще стискам палци за локаут. :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 яну 2014 13:15

Райко Стоянов написа:
Blue1914 написа:Ще играят в зала с култовото име "Шайба арена". :mrgreen: За 7000 души и... разглобяема и подвижна... :shock:

Аз ще стискам палци за чехите. :)

Да, едната зала, по-малката е "Шайба Арена"! Другата, основната, е Зимен дворец "Болшой", с капацитет 12 хиляди!
Прав си, че "Шайба" е разглобяема, след игрите се планира да бъде продадена на друг град или регион!

Е, те руснаците на хокеен мач викат "Шайбу, шайбу" :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Райко Стоянов
Контакти:

Мнениеот Райко Стоянов » 13 яну 2014 13:25

Theos написа:
Райко Стоянов написа:

Едва 2 седмици пауза на 4 години...НХЛ наистина се правят на идиоти, а и ако решат действително да забранят участието в Корея ще стискам палци за локаут. :)

Явно доста ги объркват тези две седмици пауза, а и когато се налага над 100 хокеисти да прелетят хиляди километри, да сменят няколко часови зони за такъв период и да рускуват травми по средата на сезона, е доста трудно за босовете на НХЛ! Те обаче задвижват рестартирането на Световна Купа, с което да си "измият ръцете" пред обществеността и евентуалното спиране на хокеисти за Олимпиади. Тези Световни Купи ще са преди началото на сезона, в първите дни или средата на септември, когато хем с подобни срещи играчите ще трупат игрова форма, хем ще докарат рекламни приходи, като и няма да се прекъсва редовния сезон,а и, ако някой се контузи, ще има време да се възстанови за края на сезона и плейофите примерно.

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 13 яну 2014 13:29

Райко Стоянов написа:Явно доста ги объркват тези две седмици пауза, а и когато се налага над 100 хокеисти да прелетят хиляди километри, да сменят няколко часови зони за такъв период и да рускуват травми по средата на сезона, е доста трудно за босовете на НХЛ! Те обаче задвижват рестартирането на Световна Купа, с което да си "измият ръцете" пред обществеността и евентуалното спиране на хокеисти за Олимпиади. Тези Световни Купи ще са преди началото на сезона, в първите дни или средата на септември, когато хем с подобни срещи играчите ще трупат игрова форма, хем ще докарат рекламни приходи, като и няма да се прекъсва редовния сезон,а и, ако някой се контузи, ще има време да се възстанови за края на сезона и плейофите примерно.

Това за Световната Купа е доста интересно, от кога се предвижда да се възстанови турнира? Ако не ме лъже паметта мисля до сега е имало 2 такива турнира?

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 13 яну 2014 13:29

Само чудо може да ги лиши руснаците от титла .Иначе аз съм за Финландия 8-)

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 13 яну 2014 13:31

ЕМИЛ написа:Само чудо може да ги лиши руснаците от титла .Иначе аз съм за Финландия 8-)

Усещам симпатия към някоя водка ;)
Изображение

Върни се в “Други спортове”