Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот smoothc » 09 яну 2014 00:19

Даже още ме е яд, че Гус не поостана още малко.

Страхотен тактик и мениджър,страшно много го уважавам!

пп:На моменти Тата Мартино,леко ми прилича на него :)

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 09 яну 2014 01:12

Хидинк е бог, винаги ме е кефил ;)
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 09 яну 2014 08:47

Нормално е миналото да се идеализира под една или друга форма.
Личното ми мнение за Татко Карло е противоречиво. Просто началото на кариерата му като мениджър ме травмира сериозно! Изпуснатата, не подарената титла на Лацио (които наистина бяха страхотен отбор, но с оглед класата на ЮВЕ и развитието на шампионата...) начело на ЮВЕ наистина ми беше лош спомен с него.
НО Анчелоти е роден за мениджър на звезди! Това е треньорското поприще за него! Работата с футболистите, с медиите и крайните резултати са положителни. Може да не са перфектни, но в никакъв случай не са слаби!
Да, ЧЕЛСИ беше много силен отбор, когато дойде Анчелоти, но какво беше спечелил предходните две години? (жокер - ФА КЪП)
На мен ми харесваше как работеше с футболистите. Имаше страхотни мачове, чисто игрово, но първенството беше доста различно.
Престоят му се оказа добър! Можеше да спечелим доста повече, можеше и да сме като предходните два сезона. Бяхме много резултатни през първата му година, но имаше един период от годината, които беше неприемлив за класата на отбора! Не може да се стига до пряк мач на ОТ с/у МАНЮ, когато си имал възможността да затвориш лигата много по-рано. Вложихме прекалено много усилия, прекалено слаби ръководни решения над мениджъра и втората му година беше разделена на три - инерция-крах-късно възраждане = на муру кУру!
Аз лично много харесвам Хидинк, но наистина се идеализира прекалено много. Би станало като миналото на Моуриньо, за което уж много хора мечтаеха, а сега са обременени от него и виждат само дефанзивна игра и пазене на резултати при 1-0 :? Това, което му харесвах на Хидинк е, че всичко беше подчинено на отбора! Като изключим загубата с 1-0 от "шпорите" за първенството (с гол на малкия носорог Модрич) бяхме много категорично в контрола на срещите. Без значение дали се защитаваме, владеем топката или пресираме. Спомням си как смени ЛАМПАРД с/у Барселона в първата среща от 1/2 финалите..... От моя гледна точка това е неправилен ход, но беше в полза на отбора и се получи, направихме 0-0!
За предходният престой на Моуриньо има много легенди. ЧЕЛСИ са играли за 1-0, в слаба конкуренция и дори собствените им фенове не са ходили на доста мачове, като последния на Жозе с/у Розенборг! Ае голяма скука е било!
Витаят и положителните, за много добрата игра в защита, умението да се затварят мачове и въобще издигането "в култ" на рационалната игра!
Това, което аз си спомням от тогава е, че един отбор, прогресиращ през последните години, но нямащ постоянство стана ДВА ПЪТИ подред шампион на Англия и то след 50 годишна пауза. Придоби манталитет, който имаше само още един отбор, при това градил го 15-20 години..... Имаше и измъчени мачове, имаше и такива, които наистина ги затваряхме с лекота, имаше и такива като с/у Рединг, в които пропилявахме голов аванс и точки, имаше и такива с/у Арсенал (2-2), Барселона (4-2) и Ман Ю (3-0), Бирмингам (3-2), които може да са много неща, но на мен не ми бяха скучни. Моуриньо не е безгрешен, особено в ШЛ начело на ЧЕЛСИ, но изгради отбор от лидери, който има манталитет на шампиони. И без значение колко добри или лоши сезони имаха, когато ножа опря до кокала и времето на последните от неговата генерация изтичаше, те се пребориха!
Сега ситуацията в клуба е различна. Клубът е утвърден в Англия и Европа, но се гради нов отбор. Инвестирани бяха много пари за млади футболисти. Конкуренцията е от различно естество! Самият Жозе е много по-различен. Стилът му на игра няма почти нищо общо от първият му престой. Не виждам как Моуриньо от 2005 би изтърпял постоянните нападки към него, за това кой играе и кой не играе. Силно се надявам да изгради ОТБОР!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
Schleswiger...
Контакти:

Мнениеот Schleswiger... » 09 яну 2014 18:22

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sYtLvm-vrxs[/youtube]
Но май не е тя :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://38.media.tumblr.com/27cbfb94dd14af7c51e94f8692130545/tumblr_ne82fzya5J1sn2exmo1_1280.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Angel CFC
Контакти:

Мнениеот Angel CFC » 10 яну 2014 09:37

Говори се за размяна на Мата с Ди Мария! Мнения? :mrgreen:

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 10 яну 2014 10:36

Angel CFC написа:Говори се за размяна на Мата с Ди Мария! Мнения? :mrgreen:

И двамата имат и добри и лоши страни. Ди Мария е по бърз и директен, с по добра физика и като цяло би се вписал по- добре във философията на Моу, но чисто футболно- като интелект,техника, поглед и завършващ удар, Мата е с класи над аржентинчето.

И все пак, ако това е стилът (който проповядваме в момента), който категорично ще се налага в Челси, една такава размяна би била правилен ход и за нас като отбор и за Мата като футболист ;)
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!

Потребителски аватар
mbb

Мнениеот mbb » 10 яну 2014 11:10

Sardukar написа:Но май не е тя

това е Yuki Ogimi от Chelsea - ladies

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 10 яну 2014 12:52

Nomer_9 написа:

И двамата имат и добри и лоши страни. Ди Мария е по бърз и директен, с по добра физика и като цяло би се вписал по- добре във философията на Моу, но чисто футболно- като интелект,техника, поглед и завършващ удар, Мата е с класи над аржентинчето.

И все пак, ако това е стилът (който проповядваме в момента), който категорично ще се налага в Челси, една такава размяна би била правилен ход и за нас като отбор и за Мата като футболист ;)

Ди Мария в началото не го харесвах. Точно като столипиновски циганин изглежда, ама мисля, че има място при нас като ротация на Вилиян и Азар :roll:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 10 яну 2014 13:07

Soulen написа:
Nomer_9 написа:

Ди Мария в началото не го харесвах. Точно като столипиновски циганин изглежда, ама мисля, че има място при нас като ротация на Вилиян и Азар :roll:

Той е тотален мангал Марийчето ... ако дойде в БГ контрольорите няма да му искат билет в градския транспорт.
Като футболист обаче не е лош ама сравнявайки ги с Мата, нашето момче има много повече футболни аргументи в плюс и при всеки друг треньор би бил предпочетен избор...но не и при Моу ... така, че ако това е вярно да ги сменяме за доброто и на Челси и на Мата (пак казвам)... и на Мадрид :) :mrgreen:
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 10 яну 2014 13:39

Ди Мария е страхотно крило! Много бърз футболист, както с топка в крака, така и без. Често навлиза на вътре и шутира (в стил Робен), но прави и страхотни центрирания на скорост, т.е. пробива и по тъча. Аз лично си спомням асистенцията му за К. Роналдо за купата на краля. Страхотна контра!
Не мисля, че има по-слаб удар или дрибъл (на скорост) от Мата. Няма неговият поглед върху играта и играе повечко "наизуст". Мата е изключителен изпълнител на статични положения. Но скоростта на крилото, която притежава Ди Мария е несравнима с тази на Мата. Все пак, те са футболисти, а не спринтьори! До краят на сезона има време Мата да си спечели мястото в ЧЕЛСИ. В противен случай - големи благодарности и на добър път! Миналият сезон беше отличен за него в индивидуален план, но беше МЕГА ПРОВАЛ за ЧЕЛСИ!!! Отпадане в ШЛ от групите (в отсъствието на старите пушки), отпадане от борбата за титлата рано рано и боричкане за топ 4 до последно, загуби в ФА, КК, Световното клубно, Суперкупата на Европа и оная купа с 6 смени.... Очевадно е, че трябват промени :!:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Върни се в “Архив”