ivaylo70 написа:Защо не го направите този национален стадион в Перник? А може и в Радомир, а най– добре край язовир Дяково! Аман от простотии, някой помисли ли за транспортната комуникация към сегашният стадион "Славия" и бъдещ национален стадион? Ми то хората от Перник и Дупница по бързо ще стигат до него от колкото хората от центъра на София, да не говорим за тези от кв. "Дружба", "Надежда", " Хаджи Димитър" и т.н. Абсолютна простотия според мен! Не можеше ли този стадион да е в пустеещото пространство между МВР– болница и зона Б–5, огромна пустееща от години територия, почти в центъра на столицата с всякакъв вид транспортни комуникации (за незнаещите се намира на 100м. от "Руски паметник", на 100м. от МОЛ София, който е на ъгала на бул "Ал. Стамболийски и ул."Опълченска"). На терена има достатъчно място за голям стадион, за голям паркинг, каквито са изискванията на УЕФА и за достатъчно съпътстващи съоражения, като тренировъчен терен, кафенета, ресторантчета и други. Да обаче, няма кой да помисли! Или по скоро има някакви интереси, към терена, а може и чичо Венци да натиска, да му оправят стадиона без пари, а Бобчо да му се слага, че идва конгрес!!! Българио, Българио какво ли още ще видиш!!!
Стадион не се прави в центъра. От надлез Надежда до стадион Славия е 30 минути с трамвай 11. Да верно в час пик по К. Величков може да има малко задраъстване, но пак 40 минути макс. А до Надлеза, сигурно има някъв транспорт. Да не говорим, че 2018 ще има метро, на 100 метра от Славия и това го знам от човек, който работи в метрото. Знам как се движат проектите и т.н. Ако Орешарски не направи някаква мега глупост, метрото ще е готово 2018.