Мнениеот shumkar_44 » 09 яну 2014 18:56
Здравейте, приятели! Ще бъда кратък, тъй като от два дни пътувам из Южна България и логично имам нужда от резонна почивка. Вчера рано заранта заминах за Хвойна, където в кафенето, пред което спират туристическите автобуси, се срещнахме с моя добър другар, който по настоящем работи в завод на китайска марка автомобили. След като бързо обменихме обичайните любезности, се захванахме за работа. На кръглата пластмасова маса извадих едно голямо парче кадастрон, няколко молива, тубичка туш и малко парче кашкавал, тъй като бях гладен. Докато засищах изстрадалия си стомах, моят събеседник внимателно нарисува един кръг, след което остави молива и постави пръст в центъра на нарисуваното. Пред объркания ми поглед той кратко поясни: "Луната!" и издигна бавно изпънатата си длан, имитирайки полет. Вярвате или не, този прост жест ме хвърли в абсолютен възторг и ме накара да се разплача от умиление! Умиление, което неусетно примеси кашкаваления ми залък със сок от сълзи! Трябваха ми няколко минути да се успокоя, след което охотно започнах да слушам предложенията на моя другар. А същият илюстрираше идеите си толкова добре и с такава страст, че понякога дори си въобразявах, че долавям мириса на машинно масло от петънцата туш по кадастрона. В крайна сметка изрисувахме цялото парче бивша целуоза и се уговорихме да се срещнем следващата седмица на същото място, ала с още повече нови идеи. Разбира се, като се прибрах прегледах с любопитство вашите предложения за подобряване на свръхчеловека, както и интересната скица, която ми бе предоставена от вас! Всичко това бе прелестно и ми даде нови идеи за подобряване на безпогрешната ми машина. Сега ще се отдам на кратка почивка, за да възстановя мисловните си сили, след което ще продължа интензивна работа по проекта. Очаквайте подробности в близките дни!
Толстолоб, на теб съм роб.