Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Re: Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек

Мнениеот shumkar_44 » 06 яну 2014 23:31

silenxe написа:Изборът на фибростъкло е прекрасен. Невъзможно е да бъде засечен от радарите на потенциални враждебно настроени нашественици, поради липсата на метал у състава му.
Контрарно е мнението ми за излитането в космоса. Поради липсата на определен набор защитни средства РоСврък ще пламне при навлизане в атмосферата. Бих избрал вграждането на парашут в горната задна част на торса, но поради липсата на информация за теглото на въпросния свръхчеловек не бих се наел с определени разбери, а също така при условието за свобода на избора бих предприел следните действия:

1) Добавяне на пети към нозете. Ще кажете, че това решение е лишено от логика, поради нарушаване аеродинамичната форма на РоСврък, а аз ще кажа, че възможностите, които то отваря пред нас и положителните ефекти в пъти надвишават негативите.

Негативи:
- минимално увеличаване теглото на въпросния свръхчеловек.
- нарушаване на аеродинамичната форма в минимална степен.

Положителни страни:
- по-висока приемственост сред хуманоидите, поради по-близкия външен вид, а следователно и по-висок темп на възпроизводство.
- освобождаване на пространство за:

2) Добавяне на два антигравитационни мини-двигателя в петите. Така към възможните за процесора команди добаваме допълнителна опция за контрол на скоростта при екстремни ситуации (навлизане в атмосферата) и потенциално увеличаваме просъществуването на вашего свръхчеловек.

Гениално! А какво мислите за следната идея: Петите да могат да се прибират с пръстите нагоре, автоматически, в самия крак посредством деветдесет градусова контрашпиц ротация, за да не се нарушава динамиката? Имате наистина интересни виждания по въпроса и ще се радвам да прочета още.
Толстолоб, на теб съм роб.

silenxe
Контакти:

Мнениеот silenxe » 06 яну 2014 23:37

Брилиянтна идея. Сега проблемът с аеродинамиката е решен. Разбира се прибирането на петите ще изисква допълнителен заряд енергия, а прекаленото натоварване на процесорите може да доведе до сериозни последници. Мислил ли сте за добавяне на малко фотоволтаични панели по повърхността на обекта?

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 06 яну 2014 23:40

Изображение

:mrgreen:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 яну 2014 00:05

fr3ak_boy написа:Другарю Шумкар, вие робокоп гледали ли сте?

Мда... Струва ми се, че другаря е откраднал идеята гледайки скришом капиталистическа телевизия. :x :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 07 яну 2014 00:06

Прочетох и 4-те страници и не разбрах нищо по темата.... явно не съм за тоя форум, отивам в бг-мама :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 07 яну 2014 00:13

silenxe написа:Брилиянтна идея. Сега проблемът с аеродинамиката е решен. Разбира се прибирането на петите ще изисква допълнителен заряд енергия, а прекаленото натоварване на процесорите може да доведе до сериозни последници. Мислил ли сте за добавяне на малко фотоволтаични панели по повърхността на обекта?

Край, вдъхновихте ме! Не веднага, понеже сега ще гледам "Гладиатор", ала след около два часа, два часа и половина, се захващам със скицирането на машиночеловека и навярно няма да мигна тази нощ! Дано само успея да стана за работа утре, че вече си имам достатъчно проблеми в тази връзка...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 яну 2014 00:16

РоПръц 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 07 яну 2014 00:40

shumkar_44 написа:
silenxe написа:Брилиянтна идея. Сега проблемът с аеродинамиката е решен. Разбира се прибирането на петите ще изисква допълнителен заряд енергия, а прекаленото натоварване на процесорите може да доведе до сериозни последници. Мислил ли сте за добавяне на малко фотоволтаични панели по повърхността на обекта?

Край, вдъхновихте ме! Не веднага, понеже сега ще гледам "Гладиатор", ала след около два часа, два часа и половина, се захващам със скицирането на машиночеловека и навярно няма да мигна тази нощ! Дано само успея да стана за работа утре, че вече си имам достатъчно проблеми в тази връзка...

Каква работа бе, шумкарю?! Ти не беше ли пенсионер с ограничени доходи??? Ако смятам правилно трябва да си на около 70 години, нали така???

Потребителски аватар
Levskar_90

Мнениеот Levskar_90 » 07 яну 2014 00:46

bluesupport написа:
shumkar_44 написа:

Каква работа бе, шумкарю?! Ти не беше ли пенсионер с ограничени доходи??? Ако смятам правилно трябва да си на около 70 години, нали така???

Той е от роженските старчета :)
ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 07 яну 2014 00:53

Аз съм пенсионер, ала пенсията ми е мизерна и логично помагам неофициално в моята обсерватория с цел допълнителни доходи, па макар и скромни. И добре, че е така, понеже има силна липса на млади кадри в бранша, като повечето бягат от България. А сега моля да ме извините, защото започнах да остря молива!

Върни се в “Свободна зона”