Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Дискусия за Роботизирания Свръхчеловек
Имам само едно опасение, което може да се коригира докато е време. Твърде е възможно да се възпроизведат РоСврък-педали, които да използват вентилационния си отвор не по предназначение.
[center]
[/center]

- shumkar_44
- Контакти:
Като изключим обичайните цинизми, мисля че има шанс тази дискусия да се превърне в градивна такава. Мигар не сме мечтали като деца да се досегнем до гения на роботиката и до автоматическите человеци, които са по-силни и по-умни от нас, ала помагат на нашата цивилизация? Не са ли именно те бъдещето на человеческата раса с техните немислими способности да летят във всеки един момент до необятния Космос и обратно, носейки ни медальон от лунни късове или бутилчица с пръст от Марс? Не искаме ли всички ние да притежаваме роботически характеристики, настроени до безпогрешност? Това ме накара да започна тази дискусия. Дано тези, които се чувствуват като мен да спомогнат да съградим перфектния образ на РоСврък в името на любовта към научната фантастика!
Толстолоб, на теб съм роб.
- Levskar_90
shumkar_44 написа:Като изключим обичайните цинизми, мисля че има шанс тази дискусия да се превърне в градивна такава. Мигар не сме мечтали като деца да се досегнем до гения на роботиката и до автоматическите человеци, които са по-силни и по-умни от нас, ала помагат на нашата цивилизация? Не са ли именно те бъдещето на человеческата раса с техните немислими способности да летят във всеки един момент до необятния Космос и обратно, носейки ни медальон от лунни късове или бутилчица с пръст от Марс? Не искаме ли всички ние да притежаваме роботически характеристики, настроени до безпогрешност? Това ме накара да започна тази дискусия. Дано тези, които се чувствуват като мен да спомогнат да съградим перфектния образ на РоСврък в името на любовта към научната фантастика!
Накрая тия роботи ще се обърнат срещу нас и ще ни избият бе, ашлак

ЛЕВСКИ - ОТБОРА НА НАРОДА
- shumkar_44
- Контакти:
Levskar_90 написа:Накрая тия роботи ще се обърнат срещу нас и ще ни избият бе
Няма да посмеят. Те имат нужда от нашето машинно масло, а ние ще унищожим всичкото, ако се наложи. Друг вариант е да конструираме робочеловеците със самоунищожителен механизъм, които да контролираме с дистанционно, или просто да създаваме РоСврък с ниско самочувствие, за да си знаят мястото!
Толстолоб, на теб съм роб.
- Levskar_90
shumkar_44 написа:Levskar_90 написа:Накрая тия роботи ще се обърнат срещу нас и ще ни избият бе
Няма да посмеят. Те имат нужда от нашето машинно масло, а ние ще унищожим всичкото, ако се наложи. Друг вариант е да конструираме робочеловеците със самоунищожителен механизъм, които да контролираме с дистанционно, или просто да създаваме РоСврък с ниско самочувствие, за да си знаят мястото!
Прав си, ще ги създадем със комплекси от человека. Да си знаят

-
Другарю Шумкар,представяш ли си и толстолобите от р.Черна да се окажат роботи?
- Levskar_90
гражданин от село написа:Другарю Шумкар,представяш ли си и толстолобите от р.Черна да се окажат роботи?
Ама то нямало ли ? Ще направим !
Изборът на фибростъкло е прекрасен. Невъзможно е да бъде засечен от радарите на потенциални враждебно настроени нашественици, поради липсата на метал у състава му.
Контрарно е мнението ми за излитането в космоса. Поради липсата на определен набор защитни средства РоСврък ще пламне при навлизане в атмосферата. Бих избрал вграждането на парашут в горната задна част на торса, но поради липсата на информация за теглото на въпросния свръхчеловек не бих се наел с определени разбери, а също така при условието за свобода на избора бих предприел следните действия:
1) Добавяне на пети към нозете. Ще кажете, че това решение е лишено от логика, поради нарушаване аеродинамичната форма на РоСврък, а аз ще кажа, че възможностите, които то отваря пред нас и положителните ефекти в пъти надвишават негативите.
Негативи:
- минимално увеличаване теглото на въпросния свръхчеловек.
- нарушаване на аеродинамичната форма в минимална степен.
Положителни страни:
- по-висока приемственост сред хуманоидите, поради по-близкия външен вид, а следователно и по-висок темп на възпроизводство.
- освобождаване на пространство за:
2) Добавяне на два антигравитационни мини-двигателя в петите. Така към възможните за процесора команди добаваме допълнителна опция за контрол на скоростта при екстремни ситуации (навлизане в атмосферата) и потенциално увеличаваме просъществуването на вашего свръхчеловек.
Контрарно е мнението ми за излитането в космоса. Поради липсата на определен набор защитни средства РоСврък ще пламне при навлизане в атмосферата. Бих избрал вграждането на парашут в горната задна част на торса, но поради липсата на информация за теглото на въпросния свръхчеловек не бих се наел с определени разбери, а също така при условието за свобода на избора бих предприел следните действия:
1) Добавяне на пети към нозете. Ще кажете, че това решение е лишено от логика, поради нарушаване аеродинамичната форма на РоСврък, а аз ще кажа, че възможностите, които то отваря пред нас и положителните ефекти в пъти надвишават негативите.
Негативи:
- минимално увеличаване теглото на въпросния свръхчеловек.
- нарушаване на аеродинамичната форма в минимална степен.
Положителни страни:
- по-висока приемственост сред хуманоидите, поради по-близкия външен вид, а следователно и по-висок темп на възпроизводство.
- освобождаване на пространство за:
2) Добавяне на два антигравитационни мини-двигателя в петите. Така към възможните за процесора команди добаваме допълнителна опция за контрол на скоростта при екстремни ситуации (навлизане в атмосферата) и потенциално увеличаваме просъществуването на вашего свръхчеловек.

В клиниките за душевно болни хора профилактични прегледи не правят ли?

ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!
-
- Контакти:
Значи Другарю Шумкар още през далечната 79-та аз и мои студенти бяхме изобретили идеалният робот, но заради партийната си привързаност се усетихме навреме и запалихме цялата документация по това пъклено дело, която се бе събрала в 2048 тома научна работа. Представяте ли си как през 80-та година се появява такъв робот и хората започват да вярват в него, а не в партията?!! За мен това, което сте замислили няма да завърши добре.
Години след тази случка имах студенти, които ходеха с тениски на Ран Босилек, а се мислеха за Рамбо.
Години след тази случка имах студенти, които ходеха с тениски на Ран Босилек, а се мислеха за Рамбо.