ЦСКА - Зимна селекция, подготoвка и трансфери - 2013/2014

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: ЦСКА - Зимна селекция, подготвка и трансфери - 2013/2014

Мнениеот Red Warrior » 02 яну 2014 22:07

Кировец написа:
Red Warrior написа:
vaskonti написа:
Red Warrior написа:По принцип това с офанзивните и дефанзивните халфове си е малко българска работа. На Запад един халф трябва да бъде еднакво ефективен и в офанзивен и в дефанзивен план.

Ами не е така. Иниеста със сигурност е в пъти по-добър в офанзивен план, от колкото в дефанзивен. Аз не казвам, че офанзивните халфове ще гледат само атаката, казвам къде са най-ефективни. Колкото и в днешния футбол играчите да стават все по-универсални, все пак си има значение кой къде е най-добър. Искаме Марко да се върне, но май сте забравили колко го псувахме когато играеше като дефанзивен халф и кпд-то му беше отчайващо.

След като Иниеста е офанзивния халф на Барселона, кой е дефанзивния? Шави ли? Няма такова животно като дефанзивен и офанзивен халф. Всички се възхищават на това как Барса изгражда атаките си, но не обръщат внимание на това колко бързо си връщат обратно топката след като я загубят. Всички футболисти на Барса около топката се хвърлят да пресират. Българските футболни АНАЛизатори по медиите внушиха на българските зрители, че ей този бил офанзивен халф, пък другият бил дефанзивен. Гатузо го смятаха всички за дефанзивен халф и груб играч докато играеше в Милан, а не се обръщаше внимание колко точни пасове раздаваше. Пак казвам - това е българска измишльотина създадена за да оправдае накадърността на българските халфове да играят и в двете фази на играта. Може би единственият в момента халф, който го прави добре е Съни, но не нигерийчето, а Съни Дяков. Това момче много ми харесва и ме е яд, че боклуците не го взеха от Локо София, още когато Радуканов го искаше.

Има, има животно...Серхио Бускетс се казва. Масчерано също играе като дефанзивен халф.

Тези в България направо за нападатели ще минават. :roll:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 02 яну 2014 22:10

гражданин от село написа:Да де,въпросът е какъв ни е прагът на не отказване. :roll:

600-800К в евро + %-ти при следващ трансфер. Нещо такова ми се върти из главата.
Все пак полските ни приятели се опаричиха покрай Сашко Тонев и ЦСКА - изкараха си над 2млн евра чиста пара - трябва да ги сурвакаме в името на съвместната ни работа.
На такива условия бих склонил аз.
Друг е въпроса, че след 1 година примерно Антон може да струва много повече и да го продадем ние за няколко млн.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 02 яну 2014 22:14

Red Warrior написа:
Кировец написа:Има, има животно...Серхио Бускетс се казва. Масчерано също играе като дефанзивен халф.

Да бе, точно тия дървета :mrgreen: :lol:
На Бускетс му викат "майстора на късия пас".
А Масчерано от типичен дефанзивен халф го дърпат още по-назад - централен защитник. От време на време го пускали да се порадва на любимия си пост.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 02 яну 2014 22:19

На Карата все още не знаем истинските възможности, за разлика от Тонев. Нека го видим след подготовката дали е намерил себе си. Иначе продажбата на Тонев си беше голяма глупост на боклуците. Беше ясно, че след още един сезон ще струва в пъти повече, но нали тях парата ги интересуваше. Макар че под тяхното "мъдро" ръководство и участие в Европа от типа на Мура и N3, кой знае... :roll:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 02 яну 2014 22:24

Кировец написа:
Red Warrior написа:
Кировец написа:Има, има животно...Серхио Бускетс се казва. Масчерано също играе като дефанзивен халф.

Да бе, точно тия дървета :mrgreen: :lol:
На Бускетс му викат "майстора на късия пас".
А Масчерано от типичен дефанзивен халф го дърпат още по-назад - централен защитник. От време на време го пускали да се порадва на любимия си пост.

Масчеранчето в Ливърпул доста голове вкара. Иначе вече ще знам - ако някой се рита като кон и не може един пас да даде е дефанзивен халф, а друг, който може да върже два паса, но го подминават като конус на тренировка е офанзивен халф. ;)

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 02 яну 2014 22:37

Хайде сега,имаше масова одобрение,че на този "дето и в Сливен не можа да се наложи" му се взимат прилични пари + % от бъдеща продажба.Според мен е по-добре за него,че отиде в чужбина,отколкото да слуша псуващите го на стадиона.Ако имаме търпение и поощряваме младите играчи вместо да ги псуваме и от десетина мача да ги лепваме клеймото "не става",може и да започнем сами да ги продаваме за добри пари в по-големите отбори.Е,и треньорите трябва да им гласуват повече доверие и да работят с тях.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 02 яну 2014 22:41

Red Warrior написа:Иначе вече ще знам - ако някой се рита като кон и не може един пас да даде е дефанзивен халф, а друг, който може да върже два паса, но го подминават като конус на тренировка е офанзивен халф. ;)

При нас е точно така,вземи Тошко и Бадема.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 02 яну 2014 23:01

гражданин от село написа:Хайде сега,имаше масова одобрение,че на този "дето и в Сливен не можа да се наложи" му се взимат прилични пари + % от бъдеща продажба.Според мен е по-добре за него,че отиде в чужбина,отколкото да слуша псуващите го на стадиона.Ако имаме търпение и поощряваме младите играчи вместо да ги псуваме и от десетина мача да ги лепваме клеймото "не става",може и да започнем сами да ги продаваме за добри пари в по-големите отбори.Е,и треньорите трябва да им гласуват повече доверие и да работят с тях.

Псуваха го разбирачите, че бил лаком и бил шутове отдалеч, а сега точно затова му се възхищават. Аз лично бях против решението на Любо да го преотстъпи в Сливен, тъй като се виждаше, че е талант, пък и нямахме кой знае какви алтернативи на Сашко. И да не забравяме къде отидоха парите от процента при бъдеща продажба - при боклуците. При едни нормални управници щяхме да си го налагаме още година-две, да ИГРАЕМ в Европа и да вземем няколко милиона, а не 400 хиляди, които потънаха нейде из Перник.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 03 яну 2014 02:24

Оле боже, а опорния халф къв е като няма дефанзивни. :)
Неговата работа не е да подава, а основно да руши играта на противника. Офанзивният я гради-проста работа, Тошко например що не е офанзивен халф, ами щото не може нито да подава, нито да бега. :)
Медиите го били измислили. Нищо не са измислили, просто са сменени думичките вътрешен и външен с дефанзивен и офанзивен. Проста работа.. Язък, че гледате футбол толкова и за кво го гледате не знам, нещо не му хващате край.
То и не всички дето гледат футбол са длъжни да го разбират, така че им е простено. :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “ЦСКА”