Дизелът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
howmen
Контакти:

Re: Дизелът в България

Мнениеот howmen » 02 яну 2014 14:41

Живеем в държава на абсурдите,това е факт :!:
Пример:Купувам от тираджия 30литра нафта заредена в Италия....изминавам с нея 560км!!!Зареждам същото количество в Лукойл и Ооооо,изненада 360км...едни и същи условия и отсечки ;)
Докато не започнат да вкарват за минимум 5-8години отговорните служители на съответните инстанции,няма да се оправим.Значи една баба която си продава 20сете яйчица на пазара е нарушителка,а тези които ни съсипват имуществото било то движимо(гориво) или недвижимо(ток) са си в правото :?:
You`re My Wicked Live

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 яну 2014 15:03

howmen написа:Живеем в държава на абсурдите,това е факт :!:
Пример:Купувам от тираджия 30литра нафта заредена в Италия....изминавам с нея 560км!!!Зареждам същото количество в Лукойл и Ооооо,изненада 360км...едни и същи условия и отсечки ;)
Докато не започнат да вкарват за минимум 5-8години отговорните служители на съответните инстанции,няма да се оправим.Значи една баба която си продава 20сете яйчица на пазара е нарушителка,а тези които ни съсипват имуществото било то движимо(гориво) или недвижимо(ток) са си в правото :?:

Аха :) Значи ти правиш далавери, ама не си доволен, когато другите правят. :lol: Сега сигурно ще ми кажеш, че ще купуваш нафта от тираджиите, докато бензиностанциите не спрат да мамят. Затова сме на такова дередже, защото всеки чака първо другите да спрат с далаверите, а не започва от себе си.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 02 яну 2014 15:08

W84me написа:
stefani написа:Чувал съм, че някои добавят малко бензин, но не знам в каква пропорция . Някой знае ли ?

Половин литър на резервоар.

Мерси :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 02 яну 2014 15:13

Ivo-Chernomoretz написа:
HardWork написа:
Ivo-Chernomoretz написа:Не може да става и дума за сравнение с Германия - там е истинското гориво

Ами примерно за качество трудно може да се слагаме до немците не само за гориво, но и за всичко като цяло, но за цени е малко по - различно! България е производител на гориво, стандарта на живот е по нисък, няма логика цените да са по - високи!

И ние като народ не можем да го поберем в главите си и ме е яд - заради боклуците в правителството - произвеждаме ток - взимаме от вън , имаме гориво умишлено вдигнато ... кво да говорим

Не е въпрос за побиране в главите и не се дръж като на партийно събрание! :o Има здрава икономическа логика.... Цената на суровината (нефта) е международна... (еднаква за всички), цената на енергоресурсите за производство също, административните държавни такси (мита, данъци и акцизи) са отпределени от ЕС... за които сме задължени от същия този ЕС още в присъединителните договори! Остава само таксата за преработка (свита до минимум) и търговската отстъпка, която при този свит пазар не е голяма..... Така че кво се чудиш.... пазара на горивата е специфичен и не позволява вариации на свободна тема, за справка огледай съседните страни.... нашите горива са най-евтини. ;)
Последна промяна от grud на 02 яну 2014 15:14, променено общо 1 път.
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 яну 2014 15:13

stefani написа: Чувал съм, че някои добавят малко бензин, но не знам в каква пропорция . Някой знае ли ?

Абе, ти не беше ли дама? :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 яну 2014 15:16

Tommi написа:

Аха :) Значи ти правиш далавери, ама не си доволен, когато другите правят. :lol: Сега сигурно ще ми кажеш, че ще купуваш нафта от тираджиите, докато бензиностанциите не спрат да мамят. Затова сме на такова дередже, защото всеки чака първо другите да спрат с далаверите, а не започва от себе си.

Глупости. Аз да спазвам правилата, а тези които ги мислят и трябва да са за пример да не ги спазват? Нали не очакваш аз като знам ,че управляващите са първи далавераджии, аз да съм чист като сълза. Няма как. Защо го кориш човека, като знаеш, че проблемът не е в него?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 яну 2014 15:19

fcb_bg написа:
Tommi написа:

Глупости. Аз да спазвам правилата, а тези които ги мислят и трябва да са за пример да не ги спазват? Нали не очакваш аз като знам ,че управляващите са първи далавераджии, аз да съм чист като сълза. Няма как. Защо го кориш човека, като знаеш, че проблемът не е в него?

Точно това имах предвид. :) "Защо аз да спазвам правилата, като комшията не ги спазва". :lol: И Господ не може да ти оправи...
Последна промяна от Tommi на 02 яну 2014 15:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 яну 2014 15:19

Че те хората досега да бяха измряли половината тук, ако не работеха в сивата икономика и не връткаха някоя далаверка, примерно да продаде 300 л ракия от сварената си за да си вържат гащите за месеца.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 яну 2014 15:22

Tommi написа:Точно това имах предвид. :) Защо аз да спазвам правилата, като комшията не ги спазва. :lol: И Господ не може да ти оправи...

А аз имах предвид защо аз да спазвам правилата, като управляващите не ги спазват. Като им ред, а аз да съм научен на ред, а комшуто се прави на луд, значи ще яде бахура комшуто.

Потребителски аватар
actrus
Контакти:

Мнениеот actrus » 02 яну 2014 15:54

stefani написа:
W84me написа:
stefani написа:Чувал съм, че някои добавят малко бензин, но не знам в каква пропорция . Някой знае ли ?

Половин литър на резервоар.

Мерси :)

Грешка е да добавяте бензин.Има специални добавки в магазините и бензиностанциите,които са за дизелов двигател.Добавката представлява ГАЗ за горене и е много ефикасен.Моят автомобил също е дизел (Мазда 6) и слагам добавка закупена от Швеция(made in USA) до -60 градуса,на 70 литра-50 милилитра.Много съм доволен.

Върни се в “Свободна зона”