Дизелът в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Дизелът в България
Хора 80% от горивата в България са от Нефтохима, а 80% от произвежданите горива отиват за износ вкл. и ЕС, от там няма нито една рекламация относно качеството на горивото. У нас като започнеш от шофьора на цистерната и стигнеш до управителя на съответната бензиностанция - всички крадат адски много и после прикриват следите с разни сурогати, вода или удрят в кантара..... Никой не седи за 500-600лв. заплата, трябва килипир да пада.... от там ни идват проблемите! 
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.
mtaraduda написа:защо написа:stannn написа:От БТВ трябваше да кажат от кои бензиностанции е нафтата. Не, че не е ясно де. Всички са един дол дренки. Никаква разлика и то се видя от пробите. Ако тия проби ги бяха дали на инспекцията щеше да излезне, че всичко е в нормите, а то се вижда, че не е. Просто мизерията е по високите етажи, а ние искаме да се оправим. Еми няма да стане.
E, има разлика. Аз сипвам основно в Лукойл, Шел и ОMV, като, в зависимост кое от трите има, си имам приоритети. Верно, карам на бензин, ама то качеството на всичките им горива е на едно ниво, предполагам, а и колеги, дето са на дизел, са на същото мнение за дизела на трите вериги. Та най-зле са Лукойл, докато в ОMV горивата са си добри. Те, между другото, ги внасят директно от своя рафинерия в Румъния, не ги купуват от Нефтохима.
Точно в ОМВ ми се наложи да сипя един път и колата гаснеше и се давеше като за световно. Сипвам само и единствено в Еко и съм сравнително доволен.
За Еко да кажа и аз, че съм доволен, ама там не съм сипвал толкова често, не ми е винаги близо тяхна бензиностанция, та затова не я споменах в тия, за които имам повече впечатления. А за ОМВ, поне бензина им не е зле, за дизела не знам.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
grud написа:Хора 80% от горивата в България са от Нефтохима, а 80% от произвежданите горива отиват за износ вкл. и ЕС, от там няма нито една рекламация относно качеството на горивото. У нас като започнеш от шофьора на цистерната и стигнеш до управителя на съответната бензиностанция - всички крадат адски много и после прикриват следите с разни сурогати, вода или удрят в кантара..... Никой не седи за 500-600лв. заплата, трябва килипир да пада.... от там ни идват проблемите!
Колегата е прав , още след портала на Нефтозавода започват да миксират коктейла наречен гориво. Ако се направи експеримент на горивото на естакадата в Нефтозавода , и на горивото излизащо от пистолета на бензин-колонката в N-ската бензиностанция , ще се види , че качеството на горивото рязко спада по пътя си от производител до краен потребител.
То става като дрогатаanker1878 написа:grud написа:Хора 80% от горивата в България са от Нефтохима, а 80% от произвежданите горива отиват за износ вкл. и ЕС, от там няма нито една рекламация относно качеството на горивото. У нас като започнеш от шофьора на цистерната и стигнеш до управителя на съответната бензиностанция - всички крадат адски много и после прикриват следите с разни сурогати, вода или удрят в кантара..... Никой не седи за 500-600лв. заплата, трябва килипир да пада.... от там ни идват проблемите!
Колегата е прав , още след портала на Нефтозавода започват да миксират коктейла наречен гориво. Ако се направи експеримент на горивото на естакадата в Нефтозавода , и на горивото излизащо от пистолета на бензин-колонката в N-ската бензиностанция , ще се види , че качеството на горивото рязко спада по пътя си от производител до краен потребител.
Ето я нашата купа-http://hellp.net/wp-content/uploads/2012/12/Cvetan_Vasilev_s_Botev.jpg
ivan40 написа:DarkPsy написа:На мой колега, миналата зима, колата му загасна в движение. Причината-замръзнала нафта!
И аз съм чувал хубави отзиви за РОМ Петрол.
Каква марка бе колата
Honda Accord 2009-та.
-
Ivo-Chernomoretz
- Контакти:
Горивото в България е под всякакъв ужас .
Аз съм на бензин и зареждам от Ромпетрол и засега съм доволен
Аз съм на бензин и зареждам от Ромпетрол и засега съм доволен
Кашчей написа:... За 1 час (както невярно пише колегата от Пловдив) дори месо не може да замръзне.
Може би щеше да е по-коректно, ако беше написал: Както невярно пишат в DNES.BG или както невярно казват в Нова тв. Аз на експеримента не съм присъствал. Само цитирам.
Но пък заставам зад думите си за колегата със замръзналата нафта. Наливано в ЕКО, колата не е гаражна, стояла е на открито една нощ.Пали, тръгва и след няколко минути спира и угасва. След диагностиката откриват ,че нафтата е в полутечно състояние.
Чувал съм, че някои добавят малко бензин, но не знам в каква пропорция . Някой знае ли ?
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Попринцип горивата са с ниско качество какво изобщо се чудите.На ОМВ са най-малко зле горивата,след това е ЕКО-то.Цените спрямо заплатите са високи,а качеството е никакво...Бензина и той е боклук, но поне не замръзва иначе и аз много харесвам дизеловите автомобили!
stefani написа:Чувал съм, че някои добавят малко бензин, но не знам в каква пропорция . Някой знае ли ?
Половин литър на резервоар.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема