Според проучване: 45% замислят емиграция след 1-ви

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BadBoy

Re: Според проучване: 45% замислят емиграция след 1-ви

Мнениеот BadBoy » 29 дек 2013 23:30

black sea написа:А, ето и другата 4аст от отговора...Говориш колега, за закони и корупция, т.е. въпроса не е само в едната заплата. Просто навън (Германия, Франция, Великобритания, САЩ и т.н.) живота е по-спокоен, подреден, предвидим ако щещ. Тук, може евентуално и да изкарваш някой лев, оба4е заобикалящата те среда...

Явно си бил навън само на екскурзии, животът там въобще не е спокоен и е толкова забързан, че е възможно да не може да се движиш с него.
Навън изобщо не е лесно, а и ние за тях, колкото и да ни уважават винаги ги гледат с едно на ум.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 30 дек 2013 10:33

PFC Litex написа:Няма нищо лошо в това човек да търси по-добро заплащане, не живеем в родово-общинния строи и границите пред всеки са отворени да реализира собствените си знания и способности.
Десетки мои познати работят в земеделието във Франция и получават 10 евро на час, седмично имат по 45 часа, а месечно по 180, това са 1800 евро, какъвто и стандарт да има у нас подобна заплата няма, кой да ти даде.

Семейно са там (мъж и жена) и заработват по 3600 евро и над 2000 спестяват, което прави годишно обърнато в наши пари над близо 50 000лв, така че темата е леко тъпичка.

Чета този поуст и нещо в гърдите ми трепва, напират сълзи... В каква държава живеем ние???

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 30 дек 2013 14:06

Далеч не всички българи в чужбина чистят тоалетни. В Дания има български ДИРЕКТОРИ на ИТ компании. Има и доста студенти, които след като се дипломират ще останат да работят за много добри пари. Има естествено и мизерни, неграмотни, мързеливи българи - не ми побира акъла какво правят в Дания, но те са си преценили.
Отделен въпрос е, че да чистиш тоалетни не е срамна работа. Когато ползвате тоалетна, нали очаквате да е почистена?
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 дек 2013 15:12

ndrangheta написа:Далеч не всички българи в чужбина чистят тоалетни. В Дания има български ДИРЕКТОРИ на ИТ компании. Има и доста студенти, които след като се дипломират ще останат да работят за много добри пари. Има естествено и мизерни, неграмотни, мързеливи българи - не ми побира акъла какво правят в Дания, но те са си преценили.
Отделен въпрос е, че да чистиш тоалетни не е срамна работа. Когато ползвате тоалетна, нали очаквате да е почистена?

В някои държави (точно за Дания не знам как е) дори и на българите, заемащи високи постове и имащи престижни професии, се гледа по-различен начин в сравнение с местните. Но всеки сам преценява дали е готов да приеме не особено доброто отношение към себе си в името на високата заплата.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 30 дек 2013 15:29

To pak tuk e mnogo dobre - vseki gleda da te prekara, da ne ti plati, da te izmami, da te okrade, da te zavle4e. Kakva polza, 4e si v rodnata si strana...

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 30 дек 2013 18:09

Tommi написа:
ndrangheta написа:Далеч не всички българи в чужбина чистят тоалетни. В Дания има български ДИРЕКТОРИ на ИТ компании. Има и доста студенти, които след като се дипломират ще останат да работят за много добри пари. Има естествено и мизерни, неграмотни, мързеливи българи - не ми побира акъла какво правят в Дания, но те са си преценили.

В някои държави (точно за Дания не знам как е) дори и на българите, заемащи високи постове и имащи престижни професии, се гледа по-различен начин в сравнение с местните. Но всеки сам преценява дали е готов да приеме не особено доброто отношение към себе си в името на високата заплата.

Прав си, просто аз не позволявам мнението ми за един човек да се формира от предишни впечатления от други хора. Старая се да не намразвам всички алжирци заради престъплението на един алжирец. По същия начин аз не заслужавам на мен да гледат с подозрение заради престъпленията на някакви българи които са били в Дания преди мен, а аз не съм ги срещал никога. Ако някъде има някой датчанин който гледа на мен с презрение или подозрение само защото съм от България, това си е за негова сметка. Неговите предразсъдъци пречат повече на него, отколкото на мен. Самият аз не съм усетил нищо такова, повечето хора просто са изненадани, че има български студенти в страната им.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 30 дек 2013 18:13

Ние тука се самоизяждаме. Колко ли ще ми пука, че някакъв чужденец, който ми дава 1200-1400 евро ме прави на маймуна.
Или тук за 400 лв + да те правят на маймуна е по-готино?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 дек 2013 19:26

ndrangheta написа:
Tommi написа:

Прав си, просто аз не позволявам мнението ми за един човек да се формира от предишни впечатления от други хора. Старая се да не намразвам всички алжирци заради престъплението на един алжирец. По същия начин аз не заслужавам на мен да гледат с подозрение заради престъпленията на някакви българи които са били в Дания преди мен, а аз не съм ги срещал никога. Ако някъде има някой датчанин който гледа на мен с презрение или подозрение само защото съм от България, това си е за негова сметка. Неговите предразсъдъци пречат повече на него, отколкото на мен. Самият аз не съм усетил нищо такова, повечето хора просто са изненадани, че има български студенти в страната им.

Причината не е толкова, че са си създали като цяло лошо мнение за нас, а по-скоро това, че гледат на нас като на хора, които са отишли да заемат мястото на някой местен.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 30 дек 2013 20:19

Tommi написа:
ndrangheta написа:
Tommi написа:

Причината не е толкова, че са си създали като цяло лошо мнение за нас, а по-скоро това, че гледат на нас като на хора, които са отишли да заемат мястото на някой местен.

Това вече наистина зависи от държавата. Дания има нужда от работна ръка във всички сектори на икономиката. Образованите и работещи чужденци са приемани като нещо естествено, не е някакво социално зло или нещо такова. А ако някой си прост и случаен българин може да дойде в Копенхаген и да ти вземе работата, значи самият ти не си нищо особено. :)

Върни се в “Свободна зона”