levski7 написа:За всичко това са виновни комунистите,които унищожиха българското село.В началото на миналия век България бе страната с най-висока раждаемост в Европа.В следствие на големите промени в икономиката след 1944г.(създаване по съветски образец на ТКЗС,изкуствено създадена тежка индустрия)се получи голяма миграция от селата към големите градове и от 60-те години на 20в раждаемостта започва неудържимо да намалява.Няма как да те набутат в панелка 60-70 квадрата и да искаш да имаш повече от 1-2 деца.
Глупости на търкалета! ...

Миграцията се получи не заради изкуствено създадената тежка индустрия, а защото младите хора не искаха да живеят на село или в малкия град. Работа имаше и на полето, и в малките цехове и фабрики. По-големите предприятия също даваха работа на хората от околните села (например Медодобивният комбинат - Пирдоп, КЦМ - Пловдив). Само че, младите ги теглеше
големият град. Затова и те се хващаха на работа, от която софиянците (примерно) бягаха като от чума - ставаха шофьори на автобуси и тролейбуси, ватмани на трамваи, хващаха се на работа в Кремиковци
само и само да се докопат до заветното софийско жителство. По-умните, които успяваха да се класират в някое софийско ВУЗ, гледаха да си хванат някоя софиянка (някой софиянец) пак заради пустото жителство.

Затова и бяха за**ани големите и хубави селски къщи и техните предишни обитатели са завряха в градските панелки, а на тяхно място слязоха хора от планините (например турци от Родопите в пловдивските села). Това е положението...
П.П. По повод на бригадите: Летните бригади - ученически и студентски, на село, в някоя фабрика, или на някои строеж, бяха едни от най-веселите и хубави моменти в живота ми. Определено не сме се преработвали, но пък купонът беше страхотен...

П.П.П. Карам 60-та година, вече повече от половин век живея в София и всичко това, което съм написал, включително за Пирдоп, КЦМ, Кремиковци, пловдивските села, софийските ВУЗ и т.н., и т.н. го знам от
личен опит, а не вследствие на сърфиране в интернет.