ЕМИЛ написа:джони написа:в Санкт Петербург най-голямата верига супермаркети се казва "Пловдив"
желая линк защото аз не намирам такова нещо в нета
Е, поне в Ню Йорк или Лондон е сигурно, че няма такава !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
ЕМИЛ написа:джони написа:в Санкт Петербург най-голямата верига супермаркети се казва "Пловдив"
желая линк защото аз не намирам такова нещо в нета
Балкански Орел написа:THE G.A.M.E написа:Балкански Орел написа:Първо циганите или Турция ще присвоят от нашите земи, а след много години, може би 200-250 ще се окаже че Българите извън България са повече
Нищо подобно няма да се случи.
Па и къде отиде ти... 200-300 години... До тогава светът ще е неузнаваем, просто няма да има Държави.
Приятел, аз още не съм се предал и ще се боря за това моите деца да живеят в един истински щастлив и справедлив свят в който ще има държави и една от тях трябва да бъде България !
Andrew Eldritch написа:Ето ви едно сравнениеу м/у Москва и Копенхаген. Данните са от http://www.numbeo.com/common/
Според мен предимството не е за Москва, а това е градът с най-висок доход в Русия. Да не говорим за тайгата или степите където още взривяват влаковете и нямат асфалтирани пътища.
THE G.A.M.E написа:Балкански Орел написа:THE G.A.M.E написа:Балкански Орел написа:Първо циганите или Турция ще присвоят от нашите земи, а след много години, може би 200-250 ще се окаже че Българите извън България са повече
Нищо подобно няма да се случи.
Па и къде отиде ти... 200-300 години... До тогава светът ще е неузнаваем, просто няма да има Държави.
Приятел, аз още не съм се предал и ще се боря за това моите деца да живеят в един истински щастлив и справедлив свят в който ще има държави и една от тях трябва да бъде България !
Когато трябваше да се борим, ние си предадохме суверинитета на други.
Сега нещата са прекалено напреднали... Прекалено късно е.
Когато всички по-големи Правителства работят по-плана, единствено и само самите народи могат да се опълчат.
Но тук влиза в сила принципа - разделяй и владей.
Нагледно показван в противопоставянето Изток-Запад, в което "Западът" минава за лошото ченге, а "Изтокът" за доброто.
В крайна сметка, в края, прецакан винаги е разпитваният, който в случая се явяват всички народи.
Mitko-Levskar написа:Абе овчоо,ти не разбрали че нито ти,нито специалистите ти нито никой не може да каже какво ще стане след 50 год.
viali69 написа:Mitko-Levskar написа:Абе овчоо,ти не разбрали че нито ти,нито специалистите ти нито никой не може да каже какво ще стане след 50 год.
Да, ама мога да ти кажа със сигурност какво е станало в миналото ! И то най-близкото минало. Говоря за последните 25 години.
Население на България:
1989 година - 9 009 018 души.
2012 година - 7 304 000 души
Негативните тенденции не само, че не намаляват, а дори се засилват !
Така всеки, който е добър по математика сам може да изчисли след колко години ще изчезне и последния българин от България.
И не ми обяснявайте, че децата родени в чужбина имат българско самосъзнание, макар и от български родители. Те вече не са българи !
Като казвам българин разбирам БЪЛГАРИН, а не български гражданин като теб !![]()
И не ми обяснявай, че си руснак. Наскоро ми гостуваха едни такива "руснаци" като теб. Плюят против Путин и боготворят Америка. Вие не сте руснаци, а промити мозъци от Западната пропаганда. Такива има и тук, има и там (в Русия). За съжаление има навсякъде по света.
Hrabar написа:Captain Stottlemeyer написа:Москва наистина е един от най-скъпите градове в света, но Москва не е Русия. "Многото" германци, французи и англичани, които работят в Русия и частност в Москва, всъщност се водят служители на съответната западна компания и получават заплати от компанията. Един руснак, който работи в дъщерна фирма на западна компания, която дъщерна фирма е руско ЮЛ, ще взима доста по-малко парици от руснак, който се води служител на самата западна компания и е на директно нейно подчинение. Последното давам само като пример...
По този въпрос, не знам кой какво ти е говорил, но действителността е коренно противоположна. Механизмът на този своеобразен brain drain е следният: Западна фирма открива дъщерно дружество в Русия и изпраща свой екип специалисти. Те по правило са по-добре заплатени отколкото на досегашната си месторабота. Такъв беше случая с моят приятел и неговата френска компания. Отишли веднъж в Русия около 1-2 години им отнема да понаучат език, а за нас българите това отнема около 2-3 месеца. И от там руските компании ги привличат с още по-добро заплащане. На тяхно място западната компания довежда нова група специалисти, те после отиват на по-високи заплати в руските компании и т.н.
В Москва има HR компании, които са се специализирали в head hunting на специалисти точно в това направление, от западната компания към руските компании. Т.е. това което описах е вече с мащабите на сериозен бизнес, можеш да си представиш какво текучество на специалисти се осъществява.
Mitko-Levskar написа:Бъркаш,не боготворя нито Америка нито никоя друга страна освен България,просто мрязя дупедавци като теб.
viali69 написа:Mitko-Levskar написа:Абе овчоо,ти не разбрали че нито ти,нито специалистите ти нито никой не може да каже какво ще стане след 50 год.
Да, ама мога да ти кажа със сигурност какво е станало в миналото ! И то най-близкото минало. Говоря за последните 25 години.
Население на България:
1989 година - 9 009 018 души.
2012 година - 7 304 000 души
Негативните тенденции не само, че не намаляват, а дори се засилват !
Така всеки, който е добър по математика сам може да изчисли след колко години ще изчезне и последния българин от България.
И не ми обяснявайте, че децата родени в чужбина имат българско самосъзнание, макар и от български родители. Те вече не са българи !
Като казвам българин разбирам БЪЛГАРИН, а не български гражданин като теб !![]()
И не ми обяснявай, че си руснак. Наскоро ми гостуваха едни такива "руснаци" като теб. Плюят против Путин и боготворят Америка. Вие не сте руснаци, а промити мозъци от Западната пропаганда. Такива има и тук, има и там (в Русия). За съжаление има навсякъде по света.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта