За Русия обективно

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: За Русия обективно

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 дек 2013 18:03

Captain Stottlemeyer написа:
THE G.A.M.E написа:
По-Русия изпитват носталгия хората от 50 г. нагоре.
Между 40 и 50 г. нещата са фифти/фифти.

Аз, понеже съм в диапазона 30-40 г. от което следва, че ареалът ми на познати е предимно с хора от този възрастови диапазон, спокойно мога да кажа, че почти никой не харесва Русия и руснаците.

А пък за хората под 30-те, да не говорим... Те даже с удоволствие трепят руснаци във видеоигрите. :lol:

Та така... Руснаците са ни толкова братя, колкото си приличат китайците и египтяните
.
Всичко останало са небивалици, на хора с промити мозъци.

По това мнение може доста да се поспори, дори само заради обстоятелството, че ти приятелю не представляваш представителна извадка на българското население на възраст между 30 и 40 години. ;) Изреченията с болдвания текст са (извинявай колега) пълни глупости.

Колега, със сигурност мога да давам пример с хора, които са в моя годишен диапазон.
Както съм посочил, всекидневните ми контакти са на 90 % с такива.
Ти не познаваш приятелите, близките и познатите ми.
Щом съм го написал това, значи е вярно.

Докато за младите имам наблюдения, понеже е свързано с работата ми.
Категорично го заявявам, че поне 80 % от хората между 16 - 30 години, не харесват Русия и руснаците.
Кой-както иска да си го интерпретира ... ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 28 дек 2013 18:04

Балкански Орел написа:Ако Русия започне открито да говори и да върши нещо против Новия Световен Ред и илюминатите, ще им стана един от най големите фенове, даже ще защитавам всяка тяхна теза и позиция.Ама защо не говори и по лошото, аз и действия не виждам.

Логичен въпрос на един мислещ човек и още повече на един истински българин, който е загрижен за съдбата на България и света.
Според мен без да претендирам, че съм ясновидец, смятам, че след като руснаците загубиха Студената война, едно от условията на капитулацията им е било да поемат ангажимент да участват в налагането на Новия ред.
Така смятам аз. Именно този им ангажимент прави така, че днес не могат да говорят открито против тази световна система.
Нещо повече. Когато у западните им партньори изникнат съмнения, че руснаците не са лоялни към Новия Световен Ред, от Москва бързат да засвидетелстват, че това не е така.
Последният пример е от случая с Украйна. Когато илюминати гракнаха, че Русия не спазва договорките, руснаците побързаха да се оправдаят, че те само помагат на братския украински народ икономически.
Въпреки това смятам, че Русия няма да спази своите ангажименти към Световните господари.
Така усещам ... А, може би така ми се иска. ;)
Последна промяна от viali69 на 28 дек 2013 18:05, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение...Изображение...Изображение

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 28 дек 2013 18:05

Captain Stottlemeyer написа:Малко числа по темата и един коментар:
"В России, по предварительным данным Росстата, в 2012 году ниже черты бедности (6510 руб. в месяц) проживало 11,0% жителей, или 15,6 миллиона человек."

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 1%82%D1%8C

В Русия, по предварителни данни на Росстат, през 2012 година под чертата на бедността (6510 рубли месечно) са живели 11,0 % от населението, или 15,6 милиона души. 8-)

100 рубли = 4,35006 лева по курса на БНБ.

Невероятно! Имаме цяло мнение по съществото на темата. Ще ти отговоря с най-голямо удоволствие.

Да, верно е, че има немалък процент бедни руснаци. Но техният брой драстично намалява. Ако през 2000-та 20% са били под прага на бедност, днес са 10-11%. Най-важното е, че тази тенденция е устойчива. Екстраполирано във времето до 10 години процентът на бедните ще се сведе до 2-3%, т.е. съвсем поносимо от социална гледан точка.

Вече имаме няколко много ясни тенденции в Русия:
Намаляват бедните.
Увеличава се обхвата и благосъстоянието на средната класа.
Увеличава се броя на богатите.
Най-важното...Твърда тенденция в последните 4-ри години: Увеличава се населението на Русия, без да броим имигрантите. Т.е. руснаците отново започнаха да се множат.

Тези все положителни тенденции са в коренна противоположност с тенденциите в Европейския съюз, които са крайно негативни:
Застаряващо население.
Увеличаване броят на населението най-вече в резултат на миграцията на големи маси от бедни хора от Африка и Азия.
Увеличава се броят на бедните! Това е твърда тенденция от 2008 година насам.

Имаме уникалната ситуация В Европа бедните 5-та година подред да се увеличават, а в Русия 14-та година подред да намаляват!!!
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 дек 2013 18:10

viali69 написа:Ако искаш наричай ме и Барни ! :lol:

Не се прави на ударен... Като "Марми" беше много по-стойностен, не знам с тоя ник, какво целиш.

viali69 написа:Без Русия до 20-30 години българите ще изчезнат напълно от лицето на земята. Айде да са 50 години !
Щом това не ви притеснява, значи не сте истински българи.

Вече ти писах в друга тема... Българите ни е имало поне 1 000 години преди Русия и руснаците, как па никой не ни е затрил.

Твоето твърдение, няма как да е "деюре" и "дефакто".
Това е предположение, което няма никаква база.

Аз пък казвам, че с оглед на историята, настоящето, както и обозримото бъдеще, България и българите ще ги има.
Нас ще ни има и след руснаците, в това можеш да си сигурен. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 28 дек 2013 18:11

В почти всеки голям град в Русия има улица кръстена на българин или поне свързана по някакъв начин с България,това е още от минало време,но продължава и сега,в Санкт Петербург най-голямата верига супермаркети се казва "Пловдив" и още много подобни примери,докато в Англия,Германия те смятат за някакви аборигени

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 28 дек 2013 18:12

viali69 написа:
Балкански Орел написа:Ако Русия започне открито да говори и да върши нещо против Новия Световен Ред и илюминатите, ще им стана един от най големите фенове, даже ще защитавам всяка тяхна теза и позиция.Ама защо не говори и по лошото, аз и действия не виждам.

Логичен въпрос на един мислещ човек и още повече на един истински българин, който е загрижен за съдбата на България и света.
Според мен без да претендирам, че съм ясновидец, смятам, че след като руснаците загубиха Студената война, едно от условията на капитулацията им е било да поемат ангажимент да участват в налагането на Новия ред.
Така смятам аз. Именно този им ангажимент прави така, че днес не могат да говорят открито против тази световна система.
Нещо повече. Когато у западните им партньори изникнат съмнения, че руснаците не са лоялни към Новия Световен Ред, от Москва бързат да засвидетелстват, че това не е така.
Последният пример е от случая с Украйна. Когато илюминати гракнаха, че Русия не спазва договорките, руснаците побързаха да се оправдаят, че те само помагат на братския украински народ икономически.
Въпреки това смятам, че Русия няма да спази своите ангажименти към Световните господари.
Така усещам ... А, може би така ми се иска. ;)

Дано не стане прекалено късно, защото според мен Новия Световен Ред е на около 45-50% изпълнен.Ние простосмъртните можем само да се надяваме.
Levski & Lazio

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 28 дек 2013 18:15

Mitko-Levskar написа:Айде ти като си българин да ни обясниш от къде произлизат руснаците,и какво имат общо с нас(ако изобщо си запознат с историята).Каквото и да стане с държавата България,нас българите винаги ни е имало и винаги ще ни има-запомни го това тъпанарино тъпи.

Ей го още един "умник" ! :evil:
Как ще те има бе ? Учени ! Специалисти по демографските въпроси ! Професори ! Всичките тези хора казват, че изчезваме като нация, той умника ми твърди, че не било така ... :o :shock:
Демографската наука е математика. Сиреч това е точна наука и борави с цифри. Има демографски минимум, след който нацията няма възпроизводителни функции. Сиреч жените, които могат да раждат са останали толкова малко, че дори по 10 деца да имат пак не могат да спасят нацията от изчезване. А да не говорим за това, че не се вижда как в България жените ще раждат повече от 1-2 деца ...
Науката го казва, не аз, серсем ! :evil:
Изображение
Изображение...Изображение...Изображение

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 28 дек 2013 18:15

Captain Stottlemeyer написа:Москва наистина е един от най-скъпите градове в света, но Москва не е Русия. "Многото" германци, французи и англичани, които работят в Русия и частност в Москва, всъщност се водят служители на съответната западна компания и получават заплати от компанията. Един руснак, който работи в дъщерна фирма на западна компания, която дъщерна фирма е руско ЮЛ, ще взима доста по-малко парици от руснак, който се води служител на самата западна компания и е на директно нейно подчинение. Последното давам само като пример... ;)

По този въпрос, не знам кой какво ти е говорил, но действителността е коренно противоположна. Механизмът на този своеобразен brain drain е следният: Западна фирма открива дъщерно дружество в Русия и изпраща свой екип специалисти. Те по правило са по-добре заплатени отколкото на досегашната си месторабота. Такъв беше случая с моят приятел и неговата френска компания. Отишли веднъж в Русия около 1-2 години им отнема да понаучат език, а за нас българите това отнема около 2-3 месеца. И от там руските компании ги привличат с още по-добро заплащане. На тяхно място западната компания довежда нова група специалисти, те после отиват на по-високи заплати в руските компании и т.н.

В Москва има HR компании, които са се специализирали в head hunting на специалисти точно в това направление, от западната компания към руските компании. Т.е. това което описах е вече с мащабите на сериозен бизнес, можеш да си представиш какво текучество на специалисти се осъществява.
Последна промяна от Hrabar на 28 дек 2013 18:19, променено общо 1 път.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 дек 2013 18:18

Балкански Орел написа:Новия Световен Ред е на около 45-50% изпълнен.

Доста по-напред са с материала.

Трудно е да се говори в цифри, но ако трябва да се използват %-ти, то едни 70-75 % са реалните.
Остана само едно крупно събитие... И няколко малки, колкото да наредят пъзела.
Никой човек, Държава или народ, няма да може да спре заплануваното.

До 30-40 години плана ще е изпълнен.
Но след това ще стане много интересно. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 28 дек 2013 18:20

джони написа:в Санкт Петербург най-голямата верига супермаркети се казва "Пловдив"

желая линк защото аз не намирам такова нещо в нета

Върни се в “Свободна зона”