10 години от гибелта на войниците в Кербала

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bodil
Контакти:

Re: 10 години от гибелта на войниците в Кербала

Мнениеот bodil » 27 дек 2013 13:56

И колко Български войника загинаха в Чехословакия,я ми обясни??? ;)[/quote]
Официално 1, а действително не знам. То и радиация нямаше, а всеки ден намаляваше, убийства нямаше, официално де, изнасилвания съшо. Така, че не знам. Знам, че баща ми е имал един братовчед, който е бил в Чехословакия като войник и е починал като се е върнал скоропостижно още докато е бил в казармата без да се каже от какво, не е бил инцидент.

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 27 дек 2013 13:57

stg333 написа:
Hrabar написа:
bodil написа:Първо, лека им пръст на момчетата. Второ, те загинаха заради некъдърността на офицерите си, защото те си мислеха, че това е игра, а не война и може само да се правим, че вършим работа. Трето, териториалната цялост се гарантира точно от НАТО, а при това положение трябва да демонстрираш лоялност. Четвърто, професионалните войници това им е работата - да воюват, както на шофорите да карат коли, на стругарите да работят на струг и т.н., т.е. добре е за България да има войници участвали в активни военни мисии, а не да тичат по някой баир и да играят на война.

Именно това коментирахме с наборите. Професионализацията на войниците беше основният удар срещу Българската армия. Така има теоретична обосновка за всичко, което ги принудят да правят...те са професионалисти, ще ходят където им кажат началниците. А техните началници са във Вашингтон. Ако армията беше наборна, каквато е била винаги в историята на България, знаеш ли кога ще отиде контингент в Ирак? Никога! Знаеш ли как ще ме накарат да заведа войниците от моя взвод на мисия в Афганистан? Никак!

я сподели имаш ли календар, четеш ли коя сме година, каква наборна армия, в коя държава все още има наборна армия бе човек, ето в Русия също преминават към професионална, ти имаш ли идея колко време трябва да се разучи съвременната бойна техника, наборна боже.............

От съседните ни държави наборна армия има в Турция, Гърция, Македония, Сърбия. Турция и Гърция са страни членки на НАТО. В Гърция се обсъжда увеличаване на продължителността на службата. В европейски план наборни армии имат най-богатите европейски държави- Швейцария и Норвегия. В Норвегия в момента се обсъжда въвеждането на задължителна казарма и за жените. В България армията винаги е била наборна а не професионална.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 27 дек 2013 14:12

OT18 написа:Вечна памет на загиналите!

Стига сте си вкарвали политическите простотии и в тази тема. Всички войници зад граница са там доброволно и напълно осъзнават рисковете. Преценили са, че "шепата долари" си заслужават да рискуваш живота си.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
[center]Levski & Lazio[/center]

iliyan

Мнениеот iliyan » 27 дек 2013 14:25

Да почиват в мир тези момчета ! Още в съзнанието ми излиза една предаване на кривокраката русенка "Искрено и лично" когато беше поканила едно семейство военни което служило там !
Само , че се оказа картинката много грозна за това семейство. Не само , че не са служили там както тези момчета , а са се крили зад техните гърди ! Пред ТВ бяха готови да кажат колко са велики ,
докато не се обади друг служил с тях и обясни тези как са служили в базата.Криейки се зад гърба на такива смели момчета и само гледали как да се доберат до стола и да се натъпчат и въобще не са излизали
извън база и чакали момента кога ще се приберат със самолета и ще си вземат доларчетата заедно с тези които са се жертвали.Не знам колко безочлив трябва да си за да разчиташ , че ще се появиш
по БТВ и няма да се появи някой на телефонната линия и да обясни какво дребно л..о си.И аз съм сигурен , че тези не са единствени които се крият зад гърба на други за няколко долара повече.
По улиците съм виждал тъй наречената Българска професионална армия - трагедия ! Развлечени , разгащени и т.н. войници , не офицери ! Не знам как този който му падат гащите ще ме защити , ако
ни нападнат ?! Като гледам май себе си не може да защити ! Такава професионална армия е срам за униформата !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

urkoto

Мнениеот urkoto » 27 дек 2013 15:13

iliyan написа:Такава професионална армия е срам за униформата !

Офицер Ушев, тоя път като никога съм напълно съгласен с всичко което изписа преди малко. Евала за мнението. Но не съм съгласен с онова болно филмарче авторчето и неговите съшити с бели конци тези, които вече бяха тотално оборени между другото. Чак жал да ти стане за това човече.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 27 дек 2013 15:25

urkoto написа:
iliyan написа:Такава професионална армия е срам за униформата !

Офицер Ушев, тоя път като никога съм напълно съгласен с всичко което изписа преди малко. Евала за мнението. Но не съм съгласен с онова болно филмарче авторчето и неговите съшити с бели конци тези, които вече бяха тотално оборени между другото. Чак жал да ти стане за това човече.

Така е. Никой не ни е насилил да си пращаме армията там. Хората отидоха да припечелят някой долар. Рисковете на професията ;)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 27 дек 2013 16:34

Балкански Орел написа:
OT18 написа:Вечна памет на загиналите!

Стига сте си вкарвали политическите простотии и в тази тема. Всички войници зад граница са там доброволно и напълно осъзнават рисковете. Преценили са, че "шепата долари" си заслужават да рискуваш живота си.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Точно така е. И аз имам комшия от селото ми, който е професионален войник и си ходеше най-редовно на мисии в Афганистан. Явно преценят че риска не е толкова голям. Все пак четох някъде че от НАТО им плащат стотарка(долари) на ден. За 99% от българите това са много пари за един ден. Не, че умаловажавам смъртта им на тия момчета, но по 5 души гинат ежедневно и в катастрофи примерно на ден в Бг, а такъв инцидент е имало веднъж за 15г. Така, че явно са си преценели риска и нямат нищо против да ходят по такива мисии.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 27 дек 2013 19:15

Наборната армия е вид робство.
На професионалния войник това му е част от работата - където има война да ходи и да се бие за пари.

Садам го няма вече в Ирак и този факт сам по себе си е нещо положително. Хиляди страници са изписани за американския империализъм, но май съвсем малко се знае за това какво точно представляваше Ирак на Садам. В една книга е описано много интересно: "На повърхността - концлагер, под повърхността - масов гроб".
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Мнениеот BEROE_StZ » 27 дек 2013 19:33

На загиналите - мир на праха им. На близките им - сълзи и мъка цял живот.
Има обаче доста НО.......
1. Това което в момента се нарича БА е меко казано пародия - мисии зад граница, където се защитават интереси на други държави и геополитически кръгове и кадрови войници в териториите на казармите, които не е ясно какво точно вършат.
2. Смях и недоумение - полицията (МВР) защитава границата от постоянния поток емигранти от Африка и Азия. Явно това е била цената на влизането ни в НАТО и ЕС - санитарни функции....
3. По брой полицаи на глава на населението сме на челните места в Европа, но сме и на челните места по битови и взломни кражби и престъпления срещу населението. (разбирай малките населени места с беззащитни възрастни хора)
4. Всички търпим това вече години наред, но наричаме какви ли не тези които се опитват да протестират срещу тази система на национална сигурност...
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 27 дек 2013 19:56

Ами, ще трябва пак да ви разочаровам, господа соросоиди и пишман демократи.
1. Тези момчета (Бог да ги прости !) наистина са по свое желание там, но желанието им е продиктувано от това, че с българските заплати е трудно човек да се издържа и да създава семейство.
2. Правите ли разлика между участието на българските войски в събитията около Пражката пролет и днешните мисии в чужбина ? Ако не правите да ви я кажа. По онова време Чехословакия беше член на Варшавския договор, на който бяхме член и ние. Ирак да не би да е член на НАТО ? Какво дирим ние там ?
3. Ако си мислите, че НАТО ни пази от някого само ще ви дам пример с Кипър. Преди близо 40 години Кипър беше нападнат от Турция. Една трета от територията му беше окупирана от турците. Кипър беше разделен на две държави. Северно-кипърска турска република (призната само от Турция за самостоятелна държава) и Република Кипър.
Кипър беше член на НАТО към момента на нападението ... Познайте какво направи НАТО ? ...
Нищо !!!

4. Служил съм в БНА. Смея да твърдя, че беше на едно добро ниво по онова време. Числеността и също не беше символична като днешната.
Цената, която платихме, за да влезем в НАТО беше да унищожим собствената си армия и да съсипем цялото въоръжение, което имахме по онова време. То не беше лошо, защото беше руско. Нарязахме си и ракетите и ... сега сме по долни гащи пред всеки външен агресор !

[center]Изображение[/center]
[center]Ето така бяха разпределени силите на Варшавския договор (в червено) и тези на НАТО (в синьо). В бяло са необвързаните държави. С червена линия съм оградил Чехословакия, където се разиграха събитията от Пражката пролет през 68-а година.[/center]
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”