Ботев Пловдив ще подкрепи Лудогорец за Б отбори в Б група
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
- D.Georgiev
- Контакти:
Re: Ботев Пловдив ще подкрепи Лудогорец за Б отбори в Б група
Аз не разбирам защо тръгвате с презумцията, че щом няма за какво да играят Б отборите ще влизат в схеми. Реално фуболистите в тези отбори ще имат най-добрата мотивация да се доказват - добро представяне би означавало влючване в А отбора, аналогично при слаби игри могат да забравят. Във футбола ни има една огромна дупка между групата до 19 и професионалния футбол. Реално едно 80% от момчетата в школите след навършване на 20 години нито могат да играят в досегашния формат, нито пък имат качествата за А отбор. При това положение отиват в някой аматьорски отбор и никой повече не чува за тях. Нормално е хората, които инвестираха най-много в базите да настояват за шанс за тези момчета, иначе излиза че тези школи работят за аматьорския футбол и само да кажем 5-10% от момчетата пробиват.

D.Georgiev написа:Аз не разбирам защо тръгвате с презумцията, че щом няма за какво да играят Б отборите ще влизат в схеми. Реално фуболистите в тези отбори ще имат най-добрата мотивация да се доказват - добро представяне би означавало влючване в А отбора, аналогично при слаби игри могат да забравят. Във футбола ни има една огромна дупка между групата до 19 и професионалния футбол. Реално едно 80% от момчетата в школите след навършване на 20 години нито могат да играят в досегашния формат, нито пък имат качествата за А отбор. При това положение отиват в някой аматьорски отбор и никой повече не чува за тях. Нормално е хората, които инвестираха най-много в базите да настояват за шанс за тези момчета, иначе излиза че тези школи работят за аматьорския футбол и само да кажем 5-10% от момчетата пробиват.
Вече писах, че за мен идеята е добра, но има смисъл ако "Б" отборите са не повече от 3-4 , обратното от една страна просто ще обезмисли Б група -какъв смисъл има от едно първенство в което примерно от 16 отбора 10 са дублиращи отбори на тези от А група в такъв случай вместо първенството на Б група ще стане първенството на дублиращите отбори. Не знам дали си спомняш но имаше такова на няколко пъти и няма да бъде запомнено с нищо хубаво.
За мен трябва да се помисли и за промяна в схемата и на А група примерно А група от 12 отбора като след като се изиграят 22 мача започва плейофна елиминационна фаза- първите 8 отбора играят 1-я срещу 8-я ,2-я срещу 7-я и т.н като резултатите от редовния сезон се зачитат и победител е този ,който в преките двубои първи спечели 8т при достигане от двата отбора на по 7т се гледа головата разлика и т.н.Така първенството ще стане много по-динамично и никой няма да каже ,че един отбор е станал шампион благодарение на уредени мачове и т.н. Система подобна на тази в американските спортове.
- D.Georgiev
- Контакти:
Аз доколкото разбрах не се говори за Б отбори на мястото на някой друг, а като допълнителни бройки. Едва ли повече от 6 отбора ще искат дублиращ тим, така че не виждам проблем бройката на Б група просто да бъде по-голяма, за да не са едните за сметка на другите.

D.Georgiev написа:Аз доколкото разбрах не се говори за Б отбори на мястото на някой друг, а като допълнителни бройки. Едва ли повече от 6 отбора ще искат дублиращ тим, така че не виждам проблем бройката на Б група просто да бъде по-голяма, за да не са едните за сметка на другите.
Точно това е идеята.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Абе що Антибиотик нямаха такива мераци и къде бяха многознаещите фенове по това време. Я погледнете малко и от чуждата камбанария,нали се сещате,че повече мачове означават повече разходи за отборите от Б група,а не вярвам тези разходи да се покрият от зализания,мустака и другите паляци,понеже последните имали мерак да си обиграват юношите,така че не се съмнявайте за тотото.
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!
Devian написа:Абе що Антибиотик нямаха такива мераци и къде бяха многознаещите фенове по това време. Я погледнете малко и от чуждата камбанария,нали се сещате,че повече мачове означават повече разходи за отборите от Б група,а не вярвам тези разходи да се покрият от зализания,мустака и другите паляци,понеже последните имали мерак да си обиграват юношите,така че не се съмнявайте за тотото.
Като немогат да си платят билетите какво въобще правят в Б група?БФС да се затегне и да лицензира само отборите които покриват финансов критерий както и добра база разполагаща с нормални терени.Който неможе във В група при аматьорите.
[center]R.I.P[/center]
- D.Georgiev
- Контакти:
Devian написа:Абе що Антибиотик нямаха такива мераци и къде бяха многознаещите фенове по това време. Я погледнете малко и от чуждата камбанария,нали се сещате,че повече мачове означават повече разходи за отборите от Б група,а не вярвам тези разходи да се покрият от зализания,мустака и другите паляци,понеже последните имали мерак да си обиграват юношите,така че не се съмнявайте за тотото.
Ако положението беше като при "Антибиотик", щях да виждам как от отбори с вложения излизат талантливи деца, които имат възможност да се развиват. Много добре го помня този период и тогава подобно нещо нямаше, не помня да сме цъфнали като аматьорски отбор, не помня с нещо да сме се развили. Помня само падения и от време на време си показвахме главата над водата. Колко аматьорски отбора ще ми изброиш, които са взели отхвърлени момчета от школа и са ги превърнали в сносни играчи - 10 - 20 - 30, за колко години? Няма ли тези момечта, след като са имали възможността да играят още няколко години в Б отбор пак да отидат при аматьори или професионалисти, дори готови и научени? Точно вие, които поддържахте два отбора с всичките им разходи, малко не ви ли е неудобно да отричате идеята? По твоята логика да останат 5 отбора, за да няма тото и да са им ниски разходите. В крайна сметка на когото не му изнася да си хваща пътя. Ние като нямахме потенциал да играем професионален футбол да не сме се тръшкали?

D.Georgiev написа:Аз доколкото разбрах не се говори за Б отбори на мястото на някой друг, а като допълнителни бройки. Едва ли повече от 6 отбора ще искат дублиращ тим, така че не виждам проблем бройката на Б група просто да бъде по-голяма, за да не са едните за сметка на другите.
Би ли пояснил по какъв признак реши ,че не повече от 6 отбора ще изяват желание да имат дублиращ тим? Защото според мен няма да са по-малко от 7 много вероятно и 9 или дори 10. Хайде да направим сметката- Лудогорец и Ботев вече подкрепиха идеята, тази идея беше предложена преди доста време от Левски, ЦСКА и Литекс, Черно море ,които имат една от най-добрите школи и заедно с Берое са най-стабилните финансово отбори , Най-вероятно ще се включат Славия- също имат много силна школа и също са финансово стабилни, Берое- със сигурност ,те така или иначе си имат сателитен отбор, м ного вероятно и двата Локомотива от Пловдив и София да се включат- ето станаха 10 отбора . Целия експеримент има смисъл ,ако в Б група има не повече от 18 отбора,ако са повече от 18 се губи смисъла защото ако са примерно 20 отбора това значи 38 мача- първо трудно се намират дати за 38 мача, второ цялата идея е в тези мачове да играят футболисти,които не играят в първия отбор, Например първия отбор играе в събота в неделя играе дублиращия,като в дублиращия играят тези ,които не са играли в първия отбор. Но ако се играят примерно 38 мача , то някои юноши ще имат повече от 50 мача за сезон(тези които са национали и като играят и в първия състав) и ще се получи обратен ефект. Отделно ако половината Б група е от дублиращи състави ,то просто се губи идеята за какво да се играят мачове в Б група? Ще се повтори първенството на дублиращите отбори. Апропо колко мача на дублиращите отбори си гледал? Е аз съм гледал и повярвай ми въобще не се играеше с голямо желание ,само бих ти казал че имаше случай един футболист да вкара 10 гола в един мач, съмнявам се че някой има нужда от подобни мачове. Не е проблем толкова увеличаването на разходите (макар че и това е проблем) ,колкото какъв е смисъла от едно първенство в което половината отбори реално не играят за нищо, а само се обиграват.
Пак повтарям за мен идеята е много добра ,но само ако бройката на дублиращите отбори е под 4 - тогава няма да се увеличат много мачовете ,няма и да се обезмисли първенството на Б група. За мен като експеримент може да се започне с 2 дублиращи отбора в Б група- Литекс и Левски ,като клубовете с най-добри ДЮШ ,докато другите дублиращи отбори играят във В група и ако се класират тогава влизат във Б група,като в Б група не може повече от 1/4 от отборите да са дублиращи.
- D.Georgiev
- Контакти:
Не съм убеден, че точно "Локо" София в сегашното си положение, ще се бутат за Б отбор. Също не съм убеден, че всички измежду "Черно море", "Славия", "Берое" и "Локо" ПД ще държат да имат дублиращ отбор. Самият факт, че до сега само два отбора са застанали зад идеята говори достатъчно за нагласата на останалите.

То пари за издръжката на един отбор трудно намират собствениците,та два ли
Освен Лудогорец и Ботев,най-много и Левски и Берое(ако все още са на държавна издръжка) и това максимума на тези "Б отбори".Останалото са празни приказки,подобно на тези за новите стадиони у нас