Арсенал - Челси / 23.12.2013г. / 22:00ч.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Keyser Soze
Контакти:

Re: Арсенал - Челси / 23.12.2013г. / 22:00ч.

Мнениеот Keyser Soze » 24 дек 2013 11:35

От една страна Моуриньо беше избрал перфектната тактика в този мач, но от друга изпълнителите не бяха точните на 100%. Какво визирам - Мата беше задължителен в този мач, дори да беше влязъл в 70-тата минута. Вилиан беше най-слабият на терена, а той се задържа прекалено много в игра. Смяната на Азар беше нелепа, защото точно тогава белгиецът беше най-активен. За пореден път обяснявам на тези, които ме смятат за хейтър на Микел - в такива мачове, като с Байерн и Барса, когато Челси избира затворена/дефанзивна тактика, той може да е много полезен. Но когато Челси трябва да играе агресивно и да "реди" темпото, той е почти кръгла нула. Вчера беше първият вариант и той се справи много добре, но друг път няма да има такъв късмет с влизанията си. Спомнете си 2007 година в дебюта на Авраам Грант как го изгониха рано-рано...

Anyway... много се отдалечих, а равенството е сравнително добър резултат. Челси може и да е четвърти, но е на 2 точки от първото място. След два кръга може и да е първи, на 2 точки пред четвъртия. Силите са прекалено изравнени и срещу Суонзи се нуждаем от малко ротация. Време е Мата и Оскар да излязат пак заедно на терена, а Лампард и Рамиреш, които бяха безупречни вчера, малко да починат.

Весела коледа на всички :)

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 24 дек 2013 11:54

имам някакво обяснение за това защо вчера Мата не влезе като резерва
откакто Моуриньо пусна Мата срещу Базел през второто полувреме на Стамфорд Бридж, Мата винаги е играл само като титуляр - оттогава не е влизал като резерва.
Спомням си, че Моуриньо беше бесен след мача и влизането на Мата при резултат 1:0 за Челси, разбира се, беше неизказано това, но след това Мата в два поредни мача не беше в групата дори...
така, че не очаквайте Мата да влиза като резерва, ако не е започнал титуляр, Моуриньо си има някакви съображения за неговите качества.
Въпреки тежките атмосферни условия вчера, Мата трябваше да започне титуляр, Вилиан беше голямото разочарование вчера, трябваше да бъде сменен още на полувремето, супер неориентиран, не говоря за безумното му отиграване в края на първото полувреме, когато подаде пас на Шчесни, вместо да завърши с удар, като този срещу Норич в края на мача.
Явно и Вилиан се нуждае от адаптация в Челси и Висшата лига, аз вярвам, че той ще даде много на отбора в следващите месеци и години.
Оскар не трябваше да влиза вчера, още една грешка на Моуриньо, бразилеца също като Вилиан, не знаеше къде се намира, нямаше вярно отиграване.
Шурле и той... тотално объркани смени вчера, затова съм бесен :evil:
след смяната на Азар, Арсенал създадоха най-чистите си две и единствени за цял мач положения за гол, за мен това е необяснимо.

Потребителски аватар
blue_till_i_die
Контакти:

Мнениеот blue_till_i_die » 24 дек 2013 12:25

На мен ми направи впечатление как Торес обра всички високи топки пред наказателното поле на Арсенал. На няколко пъти се освобождаваше добре, ама нашите халфове дори и не го забелязваха, което вече става прекалено.
Оскар е много неадекватен напоследък. Въобще не трябваше да влиза, само прецаква нещата.
Също така Еден свърши много добра работа в защита и, според мен, Моу го изкара, защото се бе уморил.

Офтопик:

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 24 дек 2013 12:53

Хубаво,съгласен съм,че и Х е благоприятен резултат като гост на пряк конкурент.Но тогава в неделя срещу Пул ще очакваме по-атакуващ състав и преследване единствено на победата,която ако не бъде постигната,ще бъде провал.Ако обаче към 70-тата минута резултатът пак е равен и Моу реши,че му е изгоден,ще означава,че има нещо сбъркано във вашите теории ;)
ПП Мачът със Сити си вървеше към равен.Да,изиграхме едно доста добро първо полувреме,но през второто не направихме достатъчно за победата,въпросът е,че късметът тогава ни проработи.
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 24 дек 2013 13:01

0007 написа:Хубаво,съгласен съм,че и Х е благоприятен резултат като гост на пряк конкурент.Но тогава в неделя срещу Пул ще очакваме по-атакуващ състав и преследване единствено на победата,която ако не бъде постигната,ще бъде провал.Ако обаче към 70-тата минута резултатът пак е равен и Моу реши,че му е изгоден,ще означава,че има нещо сбъркано във вашите теории ;)
ПП Мачът със Сити си вървеше към равен.Да,изиграхме едно доста добро първо полувреме,но през второто не направихме достатъчно за победата,въпросът е,че късметът тогава ни проработи.

голът на Сити срещу нас беше след неадекватна изява на Чех, така, че грешките на вратарите се компенсират една с друга
Челси бе по-добрия отбор срещу Сити и заслужено спечели, спомням си, че Моуриньо вкара Ето'о и извади защитник в края на мача, не може да се отрече, че тогава Жозе търсеше до последно трите точки

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 дек 2013 15:32

Не знам как на някой може да му хареса "продукцията" от снощи. Имали сме положения, но сме изтървали? Че аз освен на гредата на Лампс, не съм се ядосал за друго положение, а там не беше пропуск, просто лош късмет. Айде и на удара на Вилиан, дето я изигра като мене, а не като футболист за 30м паунда.
И Азар и Вилиан бяха трагични снощи. Не знам дали Мата, Оскар или Шурле щяха да са по-добре, но по-лошо трудно можеха да са. Аз още не мога да проумея как имаме най-надарената откъм креативност халфова линия в света и да не създаваме половин положение за централния ни нападател, който и да е той.
Добри думи мога да намеря само за защитата от снощи, за пръв път от доста време бяха на ниво и не треперех при всеки корнер.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
usurper
Контакти:

Мнениеот usurper » 24 дек 2013 15:46

Чудно ми е, ако Мата беше почнал и бяхме загубили, какво щяхте да казвате ? Сигурно, че отбора е в преход и че това е нормално и бля, бля...... Ама не щом Мата не е почнал Жозе е за линчуване, изгаряне на клада и такива.... Това съм го забелязал след всеки мач между другото :)
Офтопик:
Весели празници
Офтопик:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 дек 2013 15:49

Ако отборът играе добре и печели убедително, на никой няма да му дреме на шапката кой играе и кой не.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 24 дек 2013 15:59

Браво на Моу, изглежда, че ще съсипе Челси по-бързо, отколкото Пеп ще съсипе Байерн :lol: :lol:

Луиз и Мата са пътници :?
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 24 дек 2013 16:04

Аз направо не си мисля какво щеше да се стовари над Бенитес ако той водеше сега отбора при тази продукция , при тези НЕ малко изгубени точки и предвид отношението към безспорния лидер на отбора от последните 2 сезона Мата...
Не защитавам Сервитьора и не го сравнявам с Моуроньо, просто се опитвам да направя един елементарен паралел в полза на справедливостта и реализма !!!
Моу направи няколко очевидни глупости и не наложи нищо положително в отбора. Не само, че не се реализират попадения, но и се допускат изключително много и определено отборът до момента не върви добре... пак казвам- мястото в класирането е не ЗАРАДИ представянето на отбора, а ВЪПРЕКИ него и най- вече поради колебливото представяне на останалите претенденти и оттеглянето на САФ !!!

Никакъв стил, никаква класа, никаква съобразителност през трансферния пазар спрямо нуждите на отбора ( като Лукаку за Ето'о - млад кон за дърта кокошка по- бавна от баба ми, която е с изкуствена става, като купуването на 537956395639 атакуващи халфове за сметка на нито един качествен дефанзивен) + тоталната глупост замразяване на плеймейкър номер 1 във ВЛ (МАТА)- в пъти по- добър от прехваления Юзил ... а ти не само да го закотвиш на пейката ами и да излизаш с отворени изявления как Юзил бил най- добрият плеймейкър в света и как "твоят" безспорен номер 10 е Оскар ...

А с Луиз какво става ??? Къде е ??? Тери и Кейхил направиха няколко безумно слаби мачове с много индивидуални грешки и все пак ... като те кефят те като двойка - пускай си ги. Но защо не опита да пусне Луиз като ДХ ??? Пътите, в които Бенитес го пускаше там се справяше страхотно. Беше по- сигурен, защото не е последен в защита, отнемаше топки, подаваше, изнасяше, вкарваше и голове (този срещу Базел ШЕДЬОВЪР) ... В този ред журналистите попитаха Моу "Ще пуснеш ли Луиз дефанзивен, личи че в тази зона отборът изпитва затруднения" ? А той най- инатливо без да се аргументира по- какъвто и да е начин отговори, че няма да го направи и толкоз ...

Арогантност и самочувствие до дупка ... ПОНЕ ДА БЕШЕ В ПОЛЗА НА ОТБОРА КАТО ПРЕДИ, НО СЕГА НЕ НОСИ НИЩО ХУБАВО...

И да... отборът е в преход, но това не оправдава всички тези действия на Моуриньо, които вместо да правят прехода по- лесен и успешен, рушат малкото положителни неща от миналите сезони...
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!

Върни се в “Челси”