Andrew Eldritch написа:wolf написа:oAndrew Eldritch написа:Четох дотук. Следващия път когато някой ти разказва за ужасно скъпия живот в Дания, пак го питай дали наистина 1000 евро за стая е наема (дори ако включим консумативите)wolf написа:Captain Stottlemeyer написа:wolf написа:....Живях 2 години в Копенхаген, взимах 3 000 евро на месец чисто след данъци и знаеш ли какво? Пак живях като скот и едвам ми стигаха, а аз не пуша, не се наливам и нямам навика да ходя по клубове....
Вариантите са два:
1. Едвам са ти стигали, защото здраво си пестял и сега си ги харчиш.![]()
2. Ти си идиот...
Добре дай да ги сметнем, 1000 евро излитат от воле за наем /на стая не апартамент/, ток, вода и интернет ако не и повече..
П.С. Още чакам да се уточниш кой е тъпанаря, който не чете.
Аз живях там красавецо, стая с всички консумативи на месец т.н. широк център,сиреч по малко от 10 спирки до центъра излиза 4500-5000 крони /600-650 евро/ без ток и интернет. Стая не апартамент. И то стая която няма дори фасунка за крушка никъде освен в банята и понвкога в кухнята. Само да те светна че тока ти на месец е 100на евро като пазиш икономия. Интернета е 50 евро сносен. Имаш 3 месечен наем за депозит и един наем напред. Магазина не го коментирам, цените в Германия са РАЙ. Имаш милион удръжки от данъци, осигуровки и особено за колата. Никой не ми е разказвал, живях в Osterbro, Brondby и Norrebro. Съседна на Дания страна е едно, 2рата най-скъпа държава в света съвсем друго!!!
От цялото ти писание има само една истина. Да, красавец съм. Сега драги другари с дълбоко прискърбие трябва да ви съобщим, че вече има интеренет и лъжите ви много лесно се оборват. Глей ся туканка http://www.boligportal.dk/en/lejebolig/3_room_flat_K%C3%B8benhavn_V_1741601.html?ref=3 17000 крони (2200 ойро) за 163 м2. Не е лошо, а? И говорим за апартамент, не за комуналка от 30 м2 в панелка в Русия.
3 стаен апартамент, това значи 3-ма души по датското законодателство и да искаш повече НЕ МОЖЕШ да регистрираш /а да и адрес се плаща почти 100 евро на месец, обикновено включен в таксата. Има закон, 2-стаен ако ще 200 квадрата - 2ма души. Ако почнеш да въртиш схеми вече е отделен въпрос, но защо трябва да става така? Отказвали са ми апартамент с 2 спални и хол 96кв за 3ма души. Спри да се правиш на всезнайко! 2200 ойро на месец ако го делнеш на 3 е 733 ойро, включи 150 евро интернет и ток на месец, а вода и топлото е 1.600 т.е. около 230 евро още. Колко станаха бе отворен, станаха ли 1000 евро те питам? А депозит 3 месеца? 95% от собствениците го изискват, дори да не е писано. Говориш на човек знаеш прекрасно нещата, законите и огледал над 200 апартамента само в Копенхаген. И така сметката е - 17000 наем+1600 вода и топло+350 интернет+750ток - това е месечно и сумата е - 19700 т.е. 2658 ойро, разделено на 3 /повече ЛЕГАЛНО ще живеете в друг живот, даже няма да ви пуснат да го огледате ако го споменете/ 886 ойро на месец. Искаш ли да го сметнем още? 3 наема /депозита/ плюс един месечен наем на ТОЗИ апартамент, само да влезеш и да си избършеш краката е 2900 евро на човек /ПЪРВИ МЕСЕЦ/ И депозита си после ако видиш повече от 30% идвам и те черпя лично.