Европейските русофоби изпаднаха в депресия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Re: Европейските русофоби изпаднаха в депресия

Мнениеот wolf » 23 дек 2013 14:53

Andrew Eldritch написа:
wolf написа:
Andrew Eldritch написа:
wolf написа:
Captain Stottlemeyer написа:
wolf написа:....Живях 2 години в Копенхаген, взимах 3 000 евро на месец чисто след данъци и знаеш ли какво? Пак живях като скот и едвам ми стигаха, а аз не пуша, не се наливам и нямам навика да ходя по клубове....

Вариантите са два:
1. Едвам са ти стигали, защото здраво си пестял и сега си ги харчиш. ;)
2. Ти си идиот... 8-)

Добре дай да ги сметнем, 1000 евро излитат от воле за наем /на стая не апартамент/, ток, вода и интернет ако не и повече..
Четох дотук. Следващия път когато някой ти разказва за ужасно скъпия живот в Дания, пак го питай дали наистина 1000 евро за стая е наема (дори ако включим консумативите)

П.С. Още чакам да се уточниш кой е тъпанаря, който не чете.
o
Аз живях там красавецо, стая с всички консумативи на месец т.н. широк център,сиреч по малко от 10 спирки до центъра излиза 4500-5000 крони /600-650 евро/ без ток и интернет. Стая не апартамент. И то стая която няма дори фасунка за крушка никъде освен в банята и понвкога в кухнята. Само да те светна че тока ти на месец е 100на евро като пазиш икономия. Интернета е 50 евро сносен. Имаш 3 месечен наем за депозит и един наем напред. Магазина не го коментирам, цените в Германия са РАЙ. Имаш милион удръжки от данъци, осигуровки и особено за колата. Никой не ми е разказвал, живях в Osterbro, Brondby и Norrebro. Съседна на Дания страна е едно, 2рата най-скъпа държава в света съвсем друго!!!

От цялото ти писание има само една истина. Да, красавец съм. Сега драги другари с дълбоко прискърбие трябва да ви съобщим, че вече има интеренет и лъжите ви много лесно се оборват. Глей ся туканка http://www.boligportal.dk/en/lejebolig/3_room_flat_K%C3%B8benhavn_V_1741601.html?ref=3 17000 крони (2200 ойро) за 163 м2. Не е лошо, а? И говорим за апартамент, не за комуналка от 30 м2 в панелка в Русия.

3 стаен апартамент, това значи 3-ма души по датското законодателство и да искаш повече НЕ МОЖЕШ да регистрираш /а да и адрес се плаща почти 100 евро на месец, обикновено включен в таксата. Има закон, 2-стаен ако ще 200 квадрата - 2ма души. Ако почнеш да въртиш схеми вече е отделен въпрос, но защо трябва да става така? Отказвали са ми апартамент с 2 спални и хол 96кв за 3ма души. Спри да се правиш на всезнайко! 2200 ойро на месец ако го делнеш на 3 е 733 ойро, включи 150 евро интернет и ток на месец, а вода и топлото е 1.600 т.е. около 230 евро още. Колко станаха бе отворен, станаха ли 1000 евро те питам? А депозит 3 месеца? 95% от собствениците го изискват, дори да не е писано. Говориш на човек знаеш прекрасно нещата, законите и огледал над 200 апартамента само в Копенхаген. И така сметката е - 17000 наем+1600 вода и топло+350 интернет+750ток - това е месечно и сумата е - 19700 т.е. 2658 ойро, разделено на 3 /повече ЛЕГАЛНО ще живеете в друг живот, даже няма да ви пуснат да го огледате ако го споменете/ 886 ойро на месец. Искаш ли да го сметнем още? 3 наема /депозита/ плюс един месечен наем на ТОЗИ апартамент, само да влезеш и да си избършеш краката е 2900 евро на човек /ПЪРВИ МЕСЕЦ/ И депозита си после ако видиш повече от 30% идвам и те черпя лично.
Последна промяна от wolf на 23 дек 2013 14:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 23 дек 2013 15:02

Имаме напредък. Единият другар вече призна под сурдинка, че наемът за стая в Копенхаген не е 1000 ойро. Още се дърпа по някои въпроси, но при болшевиките е нормално.

Другарю, ти видя ли за какъв апартамент става въпрос? Изображение Изображение За 2200 ойро.
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 23 дек 2013 15:03

Живко6461 написа:
wolf написа:...
Добре дай да ги сметнем, 1000 евро излитат от воле за наем /на стая не апартамент/, ток, вода и интернет ако не и повече.. Отделно имаш транспорт, ужасяващо скъпи цени на всички стоки които си помислиш а и да не забравя предплата 3 месеца наем на всеки апартамент който си помислиш. Ако недай си боже решиш да се преместиш 60 до 80% от депозита /около 1300-1500 евро за нормална СТАЯ/ ти излита защото идва комшията на собственика да оценява "щетите" и съответно изгаряш. Иди поживей в Скандинавието и тогава ми разправяй за какво стигат. 3000 евро чисти се взимат с 14-16 часа бачкане на ден и 2 работи на къртовски труд. Данъка на колата достига 180% от продажната и цена при закупуването, имаш 1200-1300 евро годишна застраховка която е абсолютно задължителна. Идиот със сигурност не съм, защото въпреки всичките неща пак успявах да свържа двата края по-добре от повечето около мен. Там за да изкараш добри пари трябва да кажеш чао на личен живот и каквото и да е свободно време. Да не говорим, че практически няма датчанин който да не е с кредит на колата, на къщата, на телефон/лаптопа. А това за мен е противопоказно като начин на живот.

Цените, данъците, застраховките, заплатите и т.н. са зависими от доста фактори, свързани с конкретната ситуация - работното място, начина на живот, съдържащ много компоненти... Все пак според мен в Дания има възможност на много места да получаваш чисти 3000 евро без да са необходими " 14-16 часа бачкане на ден и 2 работи на къртовски труд". Лично мнение.

Бачках 8 часа Уницеф + чистене на мол през ноща /доста надница за нощни/ и ми излизаше точно 14-16 часа яко бачкане за тея пари. Аз говоря от личен опит. За да имаш застраховка под 500-600 евро на месец, ти трябва легализирано уверение от МВР-то от което ти е издадена книжката че ти в последните 5 години не си имал сериозен пътен инцидент. Иначе от 1200 евро нагоре на година. Цените са си цени, топ 3 на най-високите в света бити само от Норвеги и наравно с Швеция /бил съм и в двете страни/. Данъците са ти от 33% /на най-най-най ниските доходи и ако имаш късмет в комуна чийто данък е нисък също/ до към 51% за богатите с над 55 000 евро доход на година. 2 години учих точно това в университета там, данъци, облагания, бюджет и коя сума къде отива.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 23 дек 2013 15:04

Andrew Eldritch написа:Имаме напредък. Единият другар вече призна под сурдинка, че наемът за стая в Копенхаген не е 1000 ойро. Още се дърпа по някои въпроси, но при болшевиките е нормално.

Другарю, ти видя ли за какъв апартамент става въпрос? Изображение Изображение За 2200 ойро.

Другарю ти чу ли ме какво ти писах? 3ма души максимум мога да живеят в това нещо. ЛЕГАЛНО. Закона е колкото спални, толкова души освен ако не сте двойка. Ако ще и 300 квадрата да е, ако има 3 спални се отдава на 3ма души.
За твое сведение тоя район до езерото се води средно скъп. Иначе е централен да. И пак ти казвам не е 2200 ойро, изчислислил съм ти цялата сума със консумативи, включени цени, депозити и 1 предплатен наем. Само за да влезеш ти трябват 2900 евро. Нали знаеш че няма фасунки по таваните? Че нямаш НИЩО като обзавеждане? Или тебе пода те кефи. Винаги има варианта да ходиш и събираш от улиците но пак иска доста време и пари за транспорт. Легло от Остерпорт не се носи.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 23 дек 2013 15:08

Wolf, колко е наемът на спящите под мостовете във "2рата най-скъпа държава"?

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 23 дек 2013 15:10

wolf написа:Другарю ти чу ли ме какво ти писах? 3ма души максимум мога да живеят в това нещо. ЛЕГАЛНО. Закона е колкото спални, толкова души освен ако не сте двойка. Ако ще и 300 квадрата да е, ако има 3 спални се отдава на 3ма души.
За твое сведение тоя район до езерото се води средно скъп. Иначе е централен да. И пак ти казвам не е 2200 ойро, изчислислил съм ти цялата сума със консумативи, включени цени, депозити и 1 предплатен наем. Само за да влезеш ти трябват 2900 евро.

Чудя ти се на акъла! Що му се връзваш? Ми, че това е човек, дето живее още в 20 век...Щом смята, че в Русия има още комунизъм, а пък в Германия - фашизъм, колко мислиш му е политическата и социална култура? 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 23 дек 2013 15:26

wolf написа:Другарю ти чу ли ме какво ти писах? 3ма души максимум мога да живеят в това нещо. ЛЕГАЛНО. Закона е колкото спални, толкова души освен ако не сте двойка. Ако ще и 300 квадрата да е, ако има 3 спални се отдава на 3ма души.
За твое сведение тоя район до езерото се води средно скъп. Иначе е централен да. И пак ти казвам не е 2200 ойро, изчислислил съм ти цялата сума със консумативи, включени цени, депозити и 1 предплатен наем. Само за да влезеш ти трябват 2900 евро. Нали знаеш че няма фасунки по таваните? Че нямаш НИЩО като обзавеждане? Или тебе пода те кефи. Винаги има варианта да ходиш и събираш от улиците но пак иска доста време и пари за транспорт. Легло от Остерпорт не се носи.

Спокойно другарю, ще вдигнете кръвно преди Коледа. Ето тук един по-мъничък http://www.boligportal.dk/en/lejebolig/2_room_flat_K%C3%B8benhavn_K_1731885.html за 10 750 крони / 1400 ойро. Обзаведен.

Изображение
И е в центъра на Копенхаген. Ако се разтърсим из по-ефтинки райони дали няма да намерим по-добри оферти? Примерно за 500 Ойро на спалня. Та я пак ми припомни кой ти разказа за 1000 ойро наем на стая в Копенхаген? И за кой хотел става въпрос?
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 23 дек 2013 15:33

Били по 1000 евро необзаведени. Ейй бива пропаганда, ама това вашето е безочие. Давам ви един линк и спирам да споря. Хостели от по 20 евро на ден, тоест сложете го 600 на месец. И то ви говоря за самостоятелни стаи, а не споделени! Напълно обзаведени, с платени интернет, отопление, а в повечето случаи и закуска! И това е в Копенхаген! Както казах, живея в съседна страна и често си правя екскурзии до там, така че въобще не ми пробутвайте евтините си номерца. С 3000 евро бил живеел като скот. Смешна работа...

http://www.hostelbookers.com/results/lo ... Dhbrec_des

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 дек 2013 15:41

viali69 написа:
Andrew Eldritch написа:Можеш ли да кажеш защо останалите "славянски" държави в ЕС - Полша, Чехия, Словакия и Словения се справят много добре далеч от орбитата на "братска" Русия, а единствената, която едвам крета е България? Дали не е заради факта, че още не можем да се откопчим от задушаващата, мечешка прегръдка?

Чакай бе, каква мечешка прегръдка ?
Вече прегръдката е юдейска !!! Недей да лъжеш !!!
Как пък само нас ни задушава мечешката прегръдка на Русия ? Ние дори нямаме обща граница с Русия ...
И как така Русия ни задушава при положение, че вече 8 години сме член на ЕС и над 10 на НАТО ????
Колко "добре" се справят ?
Полша снабдява Запада с водопроводчици и миячи на чинии.
Унгария е загубила около 1 000 000 от населението си в сравнение с 1980 година.
Литва е загубила близо 800 000 души население. От над 3 700 000 души през 90-та, днес Литва е паднала под 3 000 000 души !
Латвия от близо 2 700 000 днес населението на Латвия е 2 000 000. Сиреч със 700 000 по-малко !
Това на Естония - от 1 600 000 на 1 300 000 ...
Чехословакия беше разделена на Чехия и Словакия.
За Югославия да не говорим. Там отделните бивши република имат различен жизнен стандарт, а самата Сърбия, която е кандидат-членка на ЕС не е била никога толкова зле, колкото е сега !

И какво ни интересуват нас другите ? Защо не гледаме къде България ще бъде по-добре ?! И за слепите вече е ясно, че по-добре ще бъдем с руснаците !

Шефе, намаляването на населението в голяма степен се дължи на повишаването на жизнения стандарт, на грамотността и др. Ако не можеш да се сетиш защо е така, кажи и аз ще ти обясня.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”