v.r.s. написа:Не ми е приятно поведението и парадирането, а не хората. Те са си хора и ако се държат нормално без да парадират, въобще няма да ме дразнят, дори и да зная, че са с обратна ориентация. Всеки има право да прави каквото си иска, без да пречи и да се натрапва на останалите. Това е същото като да слушаш музика, ако го правиш по начин по който не пречиш и не я натрапваш никой няма да ти каже нищо, но когато си я пуснал да гърми и то постоянно, това дразни хората около теб и е нормално да ти направят забележка и да се оплачат от тормоз. Ако аз хвана гаджето си и започна да демонстрирам сексуален акт на обществено място, със сигурност също ще предизвикам неодобрение в околните и дори може да бъда глобен за неприлично държане. Докато ако това стане с хомосексуална двойка веднага се говори за хомофобия, дискриминация, задвижване на правозащитни организации, адвокати и т.н. Дори се налага някакъв страх в обществото, да не смее човек да направи забележка, за да не бъде обвинен и съден за хомофобия. И при това положение кой е дискриминиран, хетеро или хомосексуалистите?
Путин не позволява да демонстрират своята обратна ориентация, което не е призив за насилие над тях, нито им забранява да се усамотят някъде и да правят каквото си пожелаят.
Брей, ще каже човек, че по цял ден по телевизията, радиото, на улицата и навсякъде другаде тези гадни хомосексуалисти ти натрапват своите виждания и своята сексуална ориентация. Само че положението ми се струва е малко по-различно - хомофобията е толерирана в България, хомофобите дори си имат партия в парламента. Партия, която използва това хомофобско възприемане за света, за да си върти далаверите с гласовете на хомофобите. Как ще се почувстваш ти, ако ти забранят да демонстрираш своята собствена сексуална ориентация? Ако ти забранят да се целуваш или прегръщаш с жената/приятелката на публични места например? Не е много приятно предполагам.
Някои хора тук с агресия към гейовете се опитват да докажат на другите, но най-вече на себе си, че са хетеросексуални. Компенсират вътрешната си неувереност с външни демонстрации.