19.12 Купа на България: Левски - ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
donDiego

Re: 19.12 Купа на България: Левски - ЦСКА

Мнениеот donDiego » 20 дек 2013 13:03

Teo написа:Благодаря на момчетата, че се биха 120 минути и дадоха всичко от себе си! Дузпите са ролетка... нека се кефят, никакъв футбол не показаха. Исус щом е решил да им даде на тях победата, нека така да бъде! На пролет още по-силни ще бъдем помнете ми думата! Айде със здраве и весели празници!

Исус нищо неможе да направи, щом баща му погали Везалов или Иво Главата...това ги чака, тежката дума на Бащата
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 20 дек 2013 13:08

RedeviL написа:
Udoji90 написа:Чак да боли - не, но има за какво да ни е яд. За дузпата няма да говоря - аз още вчера си изразих мнението, че нещото, за което най-много съжалявам, са пропуските.

Абсолютно! Вчера написах, че като не вкараш, ще ти вкарат, па макар и да не получихме гол - съдбата си каза думата и ни наказа за пропуските, които направихме в хода на мача! И все пак всяко зло за добро! ;)

Ако бяха свирили дузпа за нас и бяхме пропуснали, тогава можеше да го кажеш с пълна сила. Ама сега... е малко половинчато.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 20 дек 2013 13:09

Udoji90 написа:Мда, той вече я е завъртял, доколкото виждам, и за почти всички от изгонените е прав.

Сега и аз прочетох за списъка с изгонените, но в него не виждам името на Морейра.. Някой знае ли какво ще е развитието при него (знам, че е под наем) ? Лично аз го харесвам, въпреки че не е записал много минути в игра.. Определено смятам, че не сме видяли пълния потенциал на качествата му, пореди простата причина - нямаме достатъчно креативност в атака!

П.П. Фо Поре също трябваше да е в този списък! Не знам Стойчо какво толкова го харесва!? Бил с малко подготовка и контузии, нямал игрови потенциал.. Всичко това действително може наистина може да попречи на един футболист да се докаже, но някак си като го гледам в ЦСКА въобще не ми се нрави! Стурва ми се много рисков, а и в много случаи влиза нечисто в единоборствата..

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 20 дек 2013 13:14

RedeviL написа:
Udoji90 написа:Чак да боли - не, но има за какво да ни е яд. За дузпата няма да говоря - аз още вчера си изразих мнението, че нещото, за което най-много съжалявам, са пропуските.

Абсолютно! Вчера написах, че като не вкараш, ще ти вкарат, па макар и да не получихме гол съдбата си каза думата и ни наказа за пропуските, които направихме в хода на мача! И все пак всяко зло за добро! ;)

Според мен вчера имахме дори повече положения, отколкото при победата за първенството. Относно дузпата, ОК, нека я даде, да видим дали ще я вкараме, да видим после дали щеше да се стигне до ситуацията с тяхната дузпа, дали междувременно нямаше да се случи друга дузпа в тяхна посока примерно или пък да ни обърнат (ако си вкараме дузпата), или пък пак да им вкараме 3 безответни... Много гадаене пада какво е щяло да се случи, ако еди-какво си е станало. Такива несигурни и неясни неща много мразя да ги коментирам, затова избягвам повечето пъти. Не казвам разбира се, че не трябваше да се свири ръката на Макриев. Просто ако трябва да търсим виновник за загубата, то в мнооооого по-голяма степен натежават пропуските, отколкото съдийските отсъждания. (То е ясно, че и при гол в някоя от тези ситуации пак не е сигурно как ще се развият нещата нататък, ама то не бяха 1-2 ситуации, а около половин дузина - 2 от тях да вкараме, пък после нещата само на теория не са ясни - на практика си продължавахме сигурно.) Виж, имало е мачове, които се обръщат с краката нагоре от едно съдийско отсъждане (примерно Швеция 5-0 България на ЕП 2004, когато тотално ги надигравахме първите 50-60 мин. и при 1-0 Майк Райли не даде нарисуван втори жълт на Линдерот за борчески похват срещу М. Петров) и определено вината може да се хвърли върху рефера. В конкретния случай пропуснатата победа се дължи повече на пропилените ситуации. Лишиха ни от една такава, но от други 6-7 (някои от тях дори по-чисти) не ни лишиха (нямаше как да ни лишат странични фактори), а не се възползвахме - това имам предвид. Пак казвам - не защитавам съдията. Даже вчера много ми се развали мнението за него, след като досега ми беше правил добро впечатление. Няма да е странно да го накажат - ако не за дузпите, то за един тон спестени жълти картони (недоумявам как нямаше изгонен играч - та то имаше някои за 3 жълти картона). Просто гледам да прехвърля фокуса на критиката върху играчите, а не върху съдиите. Пък и Пл. Илиев си изигра голям мач - не може да му го отречем.
Последна промяна от Udoji90 на 20 дек 2013 13:24, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 20 дек 2013 13:22

mistreated написа:
RedeviL написа:

Абсолютно! Вчера написах, че като не вкараш, ще ти вкарат, па макар и да не получихме гол - съдбата си каза думата и ни наказа за пропуските, които направихме в хода на мача! И все пак всяко зло за добро! ;)

Ако бяха свирили дузпа за нас и бяхме пропуснали, тогава можеше да го кажеш с пълна сила. Ама сега... е малко половинчато.

Виж вчера писах за дузпата.. Няма какво да се лъжем - ощетиха ни в тази ситуация! На Макриев също можеха да му покажат ЧК. На фона на тези отсъждания, пропуските и това, че надиграхме Левски, които нямаха чисто положение, наистина е малко неприятно да отпаднем по такъв начин.. Но на този слаб и страхлив отбор бяхме длъжни да му вкараме гол, а не да допускаме да се стига до дузпи, където всичко се решава на късмет! Иначе Мболи - страхотен вратар и стабилен при статични положения, но изключително слаб при изпълнения на дузпи! Вчера като изключим спасената му дузпа, при всичките останали се хвърляше още преди е ритната топката...

Потребителски аватар
the_blue_fan
Контакти:

Мнениеот the_blue_fan » 20 дек 2013 13:30

Игра с ръка (стр.115 в документа в официалния сайт на ФИФА „Интерпретация на правилата на играта”)

Играта с ръка включва умишлен акт на контакт на играч с топката със своята китка или ръка. Реферът трябва да вземе следното в предвид:
• движението на ръката към топката (не на топката към ръката)
• разстоянието между противника и топката (непредвидена/неочаквана/внезапна топка)
• позицията на ръката не означава непременно, че е налице нарушение
• докосване на топката с предмет върху ръката (облекло, предпазна шина и т.н.) се брои за нарушение
• удряне на топката с хвърлен предмет (обувка, предпазна шина и т.н. ) се зачита като нарушение

Ръката ли търси топката или обратното. Помислете и после коментирайте съдията за кого е свирил. Същата ситуация я имаше и пред вашата врата !
ЛЕВСКИ СОФИЯ

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 20 дек 2013 13:35

the_blue_fan написа:Игра с ръка (стр.115 в документа в официалния сайт на ФИФА „Интерпретация на правилата на играта”)

Играта с ръка включва умишлен акт на контакт на играч с топката със своята китка или ръка. Реферът трябва да вземе следното в предвид:
• движението на ръката към топката (не на топката към ръката)
• разстоянието между противника и топката (непредвидена/неочаквана/внезапна топка)
• позицията на ръката не означава непременно, че е налице нарушение
• докосване на топката с предмет върху ръката (облекло, предпазна шина и т.н.) се брои за нарушение
• удряне на топката с хвърлен предмет (обувка, предпазна шина и т.н. ) се зачита като нарушение

Ръката ли търси топката или обратното. Помислете и после коментирайте съдията за кого е свирил. Същата ситуация я имаше и пред вашата врата !

Разстоянието между противника и топката,беше достатъчно голямо!
Ръката не беше прибрана към тялото,с което се увеличава обема на тялото!
Топката летеше право към вратата!
Това са фактите!За мен е дузпа!

Сега изгледах и по-подробно репортаж с включено и положението!Движението на ръката е КЪМ топкото,първо я прибира и после посяга!Вече съм категоричен,че е и със задължителен картон!
Последна промяна от BRF на 20 дек 2013 14:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 20 дек 2013 13:43

donDiego написа:
Teo написа:Благодаря на момчетата, че се биха 120 минути и дадоха всичко от себе си! Дузпите са ролетка... нека се кефят, никакъв футбол не показаха. Исус щом е решил да им даде на тях победата, нека така да бъде! На пролет още по-силни ще бъдем помнете ми думата! Айде със здраве и весели празници!

Исус нищо неможе да направи, щом баща му погали Везалов или Иво Главата...това ги чака, тежката дума на Бащата

Точно! Рано или късно късметът винаги се обръща! Като чета из форума на левскарите, стигам до извода, че май не са си взели поука от миналия сезон.. Тяхна си работа. 8-)

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 20 дек 2013 13:46

RedeviL написа:
Udoji90 написа:Мда, той вече я е завъртял, доколкото виждам, и за почти всички от изгонените е прав.

Сега и аз прочетох за списъка с изгонените, но в него не виждам името на Морейра.. Някой знае ли какво ще е развитието при него (знам, че е под наем) ? Лично аз го харесвам, въпреки че не е записал много минути в игра.. Определено смятам, че не сме видяли пълния потенциал на качествата му, пореди простата причина - нямаме достатъчно креативност в атака!

П.П. Фо Поре също трябваше да е в този списък! Не знам Стойчо какво толкова го харесва!? Бил с малко подготовка и контузии, нямал игрови потенциал.. Всичко това действително може наистина може да попречи на един футболист да се докаже, но някак си като го гледам в ЦСКА въобще не ми се нрави! Стурва ми се много рисков, а и в много случаи влиза нечисто в единоборствата..

Сега имаме 4 нападателя!Няма как да останем само с Долапчиев.сидибе е тотален аут и явно избора стои между Кировски и Морейра!
Фо Поре беше много добре в Черноморец,ако си върне формата ще е много полезен!
Да не забравяме,че щом го пише не е задължинелно да е истина и не тези футболисти да са одвободените!Журналистите ни са като съдиите,пишат-свирят квото име се каже ;) !

forever bluet

Мнениеот forever bluet » 20 дек 2013 13:51

Можете да ревете,колкото си искате :lol: Синя Коледа,преди вас в класирането и САМО ЛЕВСКИ! ;)
Членестоногите са примитивни създания

Върни се в “ЦСКА”