TESLA в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Re: TESLA в България

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 17 дек 2013 13:52

Кировец написа:Какъв ли звук издава? Като прахосмукачка Ракета или хладилник Мраз? :lol:

Безшумни са и ускоряват по-бързо от тези с вътрешно горене. Tesla специално съм ги признал. Вероятно защото са една от първите компании за серийно производство на електроавтомобили, техните са с най-дълъг пробег за едно зареждане на батериите, а освен това и с доста прилична скорост. Любимци пълни и са най-пригодими към нашето ежедневие - зареждането е от обикновен контакт, не от специализирана розетка.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 13:59

alexveselinov написа:
Кировец написа:
alexveselinov написа:
Кировец написа:
alexveselinov написа:Всяка кола на батерии е булшит, бъдещето е в хибридите ;)

Т.е. какво е хибрид,по-скоро за какъв хибрид намекваш. Аз карам хибрид с Агу и бензин. :mrgreen:

Хибридните автомобили съчетават конвенционален двигател с вътрешно горене и електромотор, което осигурява ниска консумация на гориво и намалени вредни емисии. В зависимост от това, каква роля в задвижването играе електромоторът, хибридите се разделят на "леки" и "пълни" хибриди. При първия вид хибридни автомобили, електродвигателят служи като помощник на конвенционалния ДВГ, докато пълните хибриди могат да изминат определен пробег изцяло на електрическа енергия.

Аз разлика кой знае каква между тесла и пълен хибрид не виждам, ако е така. :roll: Хибрида сам ли възпроизвежда тоците за пробега? Нещо като динамо?

Точно така, хибрида се зарежда сам.

Ясно, е поне в едно съм сигурен - ако имам възможност някога ще си купя ХИБРИД. :)

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 14:01

Ботевъ Пловдивски написа:
Кировец написа:Какъв ли звук издава? Като прахосмукачка Ракета или хладилник Мраз? :lol:

Безшумни са и ускоряват по-бързо от тези с вътрешно горене. Tesla специално съм ги признал. Вероятно защото са една от първите компании за серийно производство на електроавтомобили, техните са с най-дълъг пробег за едно зареждане на батериите, а освен това и с доста прилична скорост. Любимци пълни и са най-пригодими към нашето ежедневие - зареждането е от обикновен контакт, не от специализирана розетка.

Благодаря за инфото,майна.

santi_santi
Контакти:

Мнениеот santi_santi » 17 дек 2013 14:06

http://www.topgear.bg/?go=article&p=det ... cleId=4786

тук е снимана на софийска улица

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 17 дек 2013 14:16

Не съм я чувал дори :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
damageplan
Контакти:

Мнениеот damageplan » 17 дек 2013 14:32

Изображение
Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е." (Оруел "Фермата на животните"

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 17 дек 2013 14:41

Или Перла 05.

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 17 дек 2013 15:03

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AOdsTuaJEfc[/youtube]
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
martini_bg
Контакти:

Мнениеот martini_bg » 17 дек 2013 17:23

И аз да се изходя по въпроса. Тесла е един красив и напредничав автомобил, на като всички акумулаторни коли има ограничен пробег, дори и в най мощната си версия. Производителя дава около 420км макс. пробег при разумно шофиране- което означава 80-90 км/ч без настъпване. На пълна газ с макс скорост 210км/ч ще изкара 50 км. Значи от София до Бургас не става, не можеш да стигнеш до морето лятото. Тряябва да се зарежда по път или да се спи в Пловдива . Да но за зареждане от обикновен контак и трябват 25 часа, за тези които я имат, зареждането става с трифазен ток за 4:30 часа или 50% за 50 мин. Батериите на Тесла са с живот 8 години,като новият комплект батерии струва 8 000 долара,естествено само при връщане на старите батерии- пълно за празно дет' се вика.В заключени мога да кажа че Тесла е един страхотен автомобил за много богати хора. Дали е екологичен? Заради липса на вредни емисии -да, но имаме огромен пакет бартерии,които след изтощаване трябва да се рециклират по някакъв начин изискаващ определено количество енергия..... и т.н.

За Кировеца който активно се вълнува......освен, че трябва разклонител от 11 етаж,тябва и трифазен ток. А на сутринта най вероятно ще са ти гепили акумулаторите, джантата и жицата за разклонителя. :lol: :lol:

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 18:31

martini_bg написа:И аз да се изходя по въпроса. Тесла е един красив и напредничав автомобил, на като всички акумулаторни коли има ограничен пробег, дори и в най мощната си версия. Производителя дава около 420км макс. пробег при разумно шофиране- което означава 80-90 км/ч без настъпване. На пълна газ с макс скорост 210км/ч ще изкара 50 км. Значи от София до Бургас не става, не можеш да стигнеш до морето лятото. Тряябва да се зарежда по път или да се спи в Пловдива . Да но за зареждане от обикновен контак и трябват 25 часа, за тези които я имат, зареждането става с трифазен ток за 4:30 часа или 50% за 50 мин. Батериите на Тесла са с живот 8 години,като новият комплект батерии струва 8 000 долара,естествено само при връщане на старите батерии- пълно за празно дет' се вика.В заключени мога да кажа че Тесла е един страхотен автомобил за много богати хора. Дали е екологичен? Заради липса на вредни емисии -да, но имаме огромен пакет бартерии,които след изтощаване трябва да се рециклират по някакъв начин изискаващ определено количество енергия..... и т.н.

За Кировеца който активно се вълнува......освен, че трябва разклонител от 11 етаж,тябва и трифазен ток. А на сутринта най вероятно ще са ти гепили акумулаторите, джантата и жицата за разклонителя. :lol: :lol:

Ти ме уби, човече... :lol: Ще я връщам на магазина за електротехника. Продължавам да си карам танка. :lol:
Изображение

Върни се в “Свободна зона”