Телефонни заплахи..

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Re: Телефонни заплахи..

Мнениеот Alex » 12 дек 2013 17:00

Виж, че ако си дължиш нещо, ще си го платиш, спор няма. Все пак си имате договори и там са Ви регламентирани взаимоотношенията. Това обаче не означава, че не можеш да пуснеш жалба в полицията за психически тормоз, заплахи и т.н. Все пак ще им отваряш проблеми, а те разчитат на страха у хората и това, че няма да им се отварят проблеми :D

Също така можеш и ти да се държиш нагло по телефона. Можеш да не им вдигаш, можеш да не им отговаряш, можеш да ги правиш на маймуни като си говорите... Само желание да имаш. Но моят съвет си е запис на всички телефонни разговори и жалби в полицията за тормоз и рекет. : )

Примерно, ако имаш подходящите връзки, винаги можеш да си извадиш медицинско, че си получил депресия или страхова невроза от тях или поне прекомерен стрес :D Въпрос на желание, здрави нерви и свободно време е : )

едит: Не знам колко точно здрави нерви имаш, но ако например издразниш някой от тях достатъчно, че да те обиди, например да те напсува и преди това си го предупредил, че разговорът се записва, мисля, че това е перфектното решение, защото после примерно ще го осъдиш да ти заплати някаква сума, с която ще си покриеш поне лихвите ;)
Последна промяна от Alex на 12 дек 2013 17:02, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 12 дек 2013 17:00

Тия педе.раси от глобул, мамк.а им де.ееба мръсна, копе.лета гадни, се отървах от тях 2010 година. Впоследствие година по-късно звънят на стационарния телефон на майка ми,м при която не живея от 2003 година, но по лична карта съм там от фирма СГ Груп , че дължа пари. Жената едва не е получила удар и реве по телефона. Впоследствие отивам до техен офис и се оказва че им дължа 12.80 за някаква последна такса за плащане, независимо че договорът ми е прекратен двустранно и 25 лева лихви. Псувах ги до 9 коляно, платих парите, като счуших един стол без да искам, а впоследствие и една тяхна кола трябваше да сменя 4 бр. гуми.
Това са най-мръсните и долни копе.лета! Пожелавам им да си купуват лекарства!
Последна промяна от bastuna2003 на 12 дек 2013 17:03, променено общо 1 път.
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Duff
Контакти:

Мнениеот Duff » 12 дек 2013 17:01

Виктор 1914 написа:Здравейте, искам да попитам в тази тема, някой имал ли е подобен проблем, и ако е имал, може ли да ми даде съвет.

Проблема е следният, имам задължение към "глобул" в размер на 1300лв. Имах неплатена фактура и в последствие, едностранно договорът е прекратен и ми е наложена санкция, да заплатя всички такси до изтичането на договора ( таксите са за около 15 месеца) + сметката по фактура около 150лв.

Искам да отбележа, че в период от над 7-8 месеца не съм получил нито едно обаждане, писмо, или имейл от Глобул, в което да бъде спомената сумата, или дори факта, че имам задължение към тях.

В последните дни, от някаква фирма за събиране на стари задължения ми звънят, и ме заплашват, че ако не платя 700лв до 20.12.13г, щяло да стане лошо за мен. Или ще бъда осъден, или "щяло да стане лошо"...
На 7.12. платих 80лв по сметката, и от Глобул му казаха, че трябвало да има движение по сметката, за да не бъда осъден и за да нямам проблеми с тези, които ми звънят постоянно.

Говорих с хора, които имат задължения и към тях се отнасят по същия начин.

Някой, ако има представа как може да се процедира с тези олигофрени, моля да сподели.

Щом имаш някакво задължение ще трябва да си го платиш. Много често от незнаене и бързо подписване на това което ни дават грешим. В твоя случай си подписал договор. Ако задължението ти е "продадено" на колекторска фирма, то те търсят задължението и ако не го платиш може и без да те уведомят да заведат дело в съда и от там да те дадат на съдия-изпълнител, а повярвай ми това не е много приятно. От 1300 лв. сумата ще стане около 2300. Затова говори с хората който ти се обаждат и разбери коя е фирмата, за да можеш поне разсрочено да си платиш задължението.
Изображение

pomiqr105

Мнениеот pomiqr105 » 12 дек 2013 17:06

Като сте шматки и не ходите при юристи ще плащате.

чл. 99 от Закона за задълженията и договорите: "Предишният кредитор е длъжен да съобщи на длъжника прехвърлянето и да предаде на новия кредитор намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне. Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено на последния от предишния кредитор".

Всички обаждания и писма от колекторски фирми не означават нищо за клиента на мобилен оператор, докато последният не го уведоми с писмен документ, че е прехвърлил дълга си, а колекторската фирма трябва да Ви предостави документ, че те са новите кредитори и мобилната комапния им е прехвърлила Вашият дълг. Следващия път, когато някой подобен индивид Ви се обади му поискайте трите имена, адрес и ЕГН, за да знаете с кого общувате, ако случайно Ви ги даде отивате в МВР и подавате жалба срещу него за психологически тормоз. АКо искате срещнете се с него и му поискайте договора, с който мобилния оператор е прехвърлил дълга си към колекторската фирма.

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 12 дек 2013 17:10

baltimore написа:
Безкомпромисен написа:
OT18 написа:
Безкомпромисен написа:Аз получавам денонощно заплахи по телефона и СМСи от комунистическите престъпници, които ме заплашват с убийства или да ме пребият жестоко и се иска моята смърт!Днес един изрод ми се обади каза, че се казвал Ленин и щял да ме гръмне! Целта е да спра да разкривам комунистическите престъпления и да ме уплашат!Тази няма да стане , дори и с половин уста пак ще разкривам техните престъпления на бял свят!

Пич ти няма ли да престанеш с тия брътвежи. Другаря Кутев и тебе ли е хванал на хранилка, да осмиваш борбата за свобода и справедливост.

С комунистическия престъпник Кутев не дружа!Нищо не осмивам , а разказвам какви заплахи получавам за живота си!Не вярвам на някого да е приятно всеки ден по няколко пъти да е заплашван чрез обаждания и СМСи!

Какъв некомунистически мобилен оператор използваш?

За съжаление всичко в България се държи в техните кървави кмунистически ръце - мобилни оператори, медии , власт , милиция , войска - всичко е в тях!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
Иртиш Павлодаров
Контакти:

Мнениеот Иртиш Павлодаров » 12 дек 2013 17:11

Безкомпромисен написа:Аз получавам денонощно заплахи по телефона и СМСи от комунистическите престъпници, които ме заплашват с убийства или да ме пребият жестоко и се иска моята смърт!Днес един изрод ми се обади каза, че се казвал Ленин и щял да ме гръмне! Целта е да спра да разкривам комунистическите престъпления и да ме уплашат!Тази няма да стане , дори и с половин уста пак ще разкривам техните престъпления на бял свят!
Колкото до Глобул това е комунистическа фирма и е нормално да заплашват!Нищо ново не са научли , нищо старо не са забравили тези изчадия на сатаната комунистите!

УЖАС,Жорко пак развърза ризата :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 12 дек 2013 17:30

Гадното е, че ако не платиш, ти слагат едно минусче на името и кредитният ти индекс става отрицателен. Виждам че си младо момче, ще ти е трудно занапред с това минусче..ставаш рискова инвестиция и никой няма да те кредитира, недай Боже да ти потрябва кредит за каквото и да е.Започни да изплащаш и заведи дело срещу фирмата за събиране. Ти с тях договор нямаш, Глобул да са мислили как ще си събират задълженията, като лъжат хората.Казуса е идентичен с един друг, където пенсионер осъди фирма за дялово разпределение за незаконна такса...това в частта за посредника.Иначе задължението ти си виси към Глобул
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 12 дек 2013 18:24

Тези т.нар. "колекторски" фирми са си легализирани лихвари. Създадени са от "наши" хора, за да ограбват хората два пъти. Един път мобилния оператор (банката), втори път - колекторската фирма и трети път (недай си Боже) - съдията изпълнител, и всеки си качва неговата такса, за да се стигне накрая, че дължиш 4-5 пъти по-голяма сума от реалната. Явно тези от Глобул са най-големите натегачи. Брат ми имаше някаква неплатена сметка към тях отпреди 7-8 години, която беше забравил. Ако се беше заял в съда щеше да падне поради давност, но те разчитат, че хората няма да оспорват в съда, заради това, че ще им излезе по-евтино да си я платят, отколкото да водят дела. Един път попаднах на тях по телефона и нек'в дришльо ми се прави на страшен и заплашва какво щяло да се случи. Аз му казах, че си е избрал професия, в която го кълнат хиляди хора и му желаят да си купува лекарства с тия пари и ония се посра. Явно се сети, че наистина е така. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 12 дек 2013 18:30

Подай жалба в полицията за заплахи и психически тормоз. Предполагам, че ако ги запишеш, ще е още по-добре.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 13 дек 2013 10:00

Виктор 1914 написа:Здравейте, искам да попитам в тази тема, някой имал ли е подобен проблем, и ако е имал, може ли да ми даде съвет.

Проблема е следният, имам задължение към "глобул" в размер на 1300лв. Имах неплатена фактура и в последствие, едностранно договорът е прекратен и ми е наложена санкция, да заплатя всички такси до изтичането на договора ( таксите са за около 15 месеца) + сметката по фактура около 150лв.

Искам да отбележа, че в период от над 7-8 месеца не съм получил нито едно обаждане, писмо, или имейл от Глобул, в което да бъде спомената сумата, или дори факта, че имам задължение към тях.

В последните дни, от някаква фирма за събиране на стари задължения ми звънят, и ме заплашват, че ако не платя 700лв до 20.12.13г, щяло да стане лошо за мен. Или ще бъда осъден, или "щяло да стане лошо"...
На 7.12. платих 80лв по сметката, и от Глобул му казаха, че трябвало да има движение по сметката, за да не бъда осъден и за да нямам проблеми с тези, които ми звънят постоянно.

Говорих с хора, които имат задължения и към тях се отнасят по същия начин.

Някой, ако има представа как може да се процедира с тези олигофрени, моля да сподели.

Аз имах подобен проблем. Пристигна ми сметка, платих я. После спрях да ползвам картата. И след 1 година.. забележи колко бързо гледам някаква фирма за събиране на борчове лепнала във входа ми 1 афиш, че дължа пари. Без обяснение за какво и защо, само сайт и телефон дали. При проверката се оказа, че след като съм спрял да ползвам картата е излязла още 1 сметка, за която те дори не са ми пратили нито съобщение нито нищо. Било "пропуск на системата", но трябвало да си платя макар и с 1 година закъснение. Направо им казах, че нямам нищо против да си платя сметката, но чак когато ми я поискат човешки, а не с някакви афиши по стените все едно съм издирван престъпник. Опитаха да минат с тежки лафове и аз просто затворих телефона. След месец лепнаха още 1 афиш. Звъннах на същия телефон, казах, че втория афиш означава те от мен пари няма да видят и това беше. Известно време отказваха да ми регистрират нова карта на мое име и толкоз. Не са опитали да ме съдят.

Идеята да не платиш има и отрицателни страни обаче: макар че самия борч да има давност, оттам нататък става ако не невъзможно то поне трудно да теглиш кредити, известно време може да имаш спънки с подписването на договори с операторите или да взимаш покупки на изплащане. Освен това ако работиш с "легални" пари: преводи по банкови сметки на твое име и т.н. ако все пак те осъдят вече могат директно да ти ги дърпат от сметката или могат да и издействат запор. Затова си прецени дали можеш да си позволиш да поемеш този риск.

Аз ги отебах с лекота, но имам предимството никога да не боравя с пари и сметки, които са на мое име, дори договора ми с Глобул беше сред редките изключения в които името ми го има някъде.

Ако ти не можеш да поемеш този риск ето този форумен колега е дал компромисен вариант, който трябва да сработи:

OT18 написа:Аз такъв проблем съм нямал, но според мен трябва да им теглиш майните на тея телефонни терористи.Опитват се с мутренски приоми да събират пари. Внасяй си там месечно някакви суми, колкото да се покажеш, че имаш желание да си погасиш задължението и това е. Ако продължават да те заплашват пусни една жалба в полицията.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Свободна зона”