Как изобщо оживяхме (25+)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Как изобщо оживяхме (25+)
Много добра тема и аз много пъти съм се замислял за това.И да ви кажа може и само 9 години да съм живял в онова време,но имам далеч по хубави спомени от тогава от колкото през това ново време.Човека принципно изтъква ценностната система на хората преди това и сега.Мисля,че преди това наистина бяхме хора.Сега сме ОВЦИ.Истина е!!!
[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/3EAKx3B7pIkygglk7C/giphy.gif[/wrapimg]
Абе за спортуването си мисля че имат вина и училищата и министерството. Ако се направят училищни първенства(областни) по футбол, баскет и волей и всяка събота има мачове и тренировки през седмицата и на децата ще им е по-интересно и всеки ще иска да играе и тренира, хем да е известен в училището, хем да го заглеждат мацките и т.н. Във тая насока министерството на младежта и спорта има много, много какво още да развива. Спорта е здраве. Не трябва да е за сметка на уроците, но не трябва и да го няма изобщо.
Темата ме върна години назад и си спомних за хубавото детство - радвам се, че бях от последните поколения деца, които изпитаха посочените от автора преживявания. Наистина без интернет и всички модерни технологии около него децата се развиваха много по-добре физически и умствено. Сегашните са разлигавени хлапета, залепени от 4-годишни по телевизорите, компютрите и таблетите; псуващи собствените си родители защо са им купили черния, а не белия айфон, който всъщност е "по-смарт" от самите тях; асоциални, въпреки че по цял ден киснат в социалните мрежи! Не съм против модерните технологии, но нека бъдат използвани до степен, при която не стават зависими от тях.
[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
- kikooo1912
- Контакти:
Любимата ми игра беше на фунийки
Вечер чакахме до 12.30ч да свърши първа програма и се качвахме на покрива на блока. Сваляхме по-две тръби от антените(най - хубавата антена беше общата, но беше много висока и не можехме да е достигнем). Увивахме ги около една летва с предварително открадната от месния магазин лента от ресните за мухи на вратата и "оръжието" беше готово. В много редки случаи събирахме 80ст. и ходехме до "Направи си сам" да си купим алуминиева тръба. След това трябваше да си направим "боеприпаси", най-хубавите ставаха от списание "Жената днес". За щастие майка ми беше абонирана за това списание и лесно можех да си набавям от него, но винаги внимавах да не ме хване. За тази цел късах само вътрешните страници на по - старите броеве, които вече ги беше чела. Другия материал за фунийки беше оризовата хартия. Те ставаха много остри и твърди и почти винаги се забиваха в кожата. Фунийките от списания също понякога се забиваха в кожата, за тази цел мажехме връхчетата им с лак за нокти
. Играехме по цял ден на строежите на блоковете зад стадион "Ботев" или в парк Лаута. Сега единствено белезите ми напомнят за това време, но не бих заменил нито един от тях за нищо на света. Скоро преди около 5 - 6 години пак се бяхме събрали същите гаменчета но вече по на 30 - 40 години и решихме да направим една игра в Лаута. Беше много яко
. По едно време се появи една патрулка и като ни видяха какво правим щяха да се споминат от смях
. След тази игра си купихме маркери за пейтбол и от време на време отскачаме до хижа "Здравец" да се постреляме, но не е същото! 

Не съм живял по това време, но казвате че децата са били по-дружелюбни, общували са повече и е нямало толкова завист като сега. Прави сте. Това е едно от негатвните неща на технологиите. За завистта обаче е ясно. За какво да завиждаш на някой, като всички българи сме били еднакво бедни. Сега има и успели хора, има и пак бедни. В човешката природа е да завиждаш на по-успелия и да се питаш, с какво е по-добър от мен, че има еди какво си, а аз не.
Иначе и аз хванах малко от времето на игрите. В моето детство тамън бяха навлезли масово телефоните и компютрите и като бягахме от часовете, редувахме компютърната зала по 10 човека CS с футбол на игрището по цял ден
Иначе и аз хванах малко от времето на игрите. В моето детство тамън бяха навлезли масово телефоните и компютрите и като бягахме от часовете, редувахме компютърната зала по 10 човека CS с футбол на игрището по цял ден

Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- Stanimir-74
локо до живот написа:Безкомпромисен написа:viali69 написа:Прекият и непосредствен контакт между хората не може да бъде заменен с никакви свръхмодерни технологии.
Нищо не може да го замени !
Едно време имаше истинско приятелство. Имаше истински взаимоотношения между хората. Фалшът, лицемерието и завистта бяха много по-малко от днес.
Браво на автора на темата, че е описал така реално животът, който имахме ние - децата от 60-те, 70-те и 80-те години.
Благодаря му ! Върна ме в онова незабравимо време на истинския живот и истинските човешки ценности.
Това поредната болшевишко-комунистическа пропаганда! Щастливо детство през 60-те, 70-те и 80-те години е имало само за комунистите, служещи на чужда и враждебна на България страна СССР България е неофициално затрита от картата на Европа , комунистите искаха и официално да я затрият , правейка я 16-та съветска република и никой днес не им търси наказателна отговорност!Истинските българи , които имаха чест и достойство бяха в концлагерите с почернени съдби , комунистите и до ден днешен грабят българския народ, хората в Македония също бяха нещастни, защото тези антибългари комунистите въдедоха изкуствения македонски език по заповед на техния господар СССР! И който говореше на български , го пращаха в Голи Оток,измъчваха и убиваха, това се отнася за комунистическа бивша Югославия, а Пиринска Македония бе същото и бе предадена от комунистическия престъпник - Гошо Тарабата, правеха го насилствено македнци - това е натибългарщина!Комунистите освен македонска искаха да правята тракийска и добруджанска нация по заповед на техния господар СССР, за щастие не успяха!Родината на комунистите не е България , а СССР , те нямат нищо общо с България , просто са родени тук!Преди няколко дена комунистическата БНТ ми спря микрофона да говоря, защото бях разкрил грозната истина за комунистите и специално комунистическия незаконен президент Росен Плевневлиев, който е комунистически престъпник! Всички медии се държат в техните къравави комунистически ръце!Комумистическото робство, което продължава и до днес е най-черното в Българската история въобще!По времето на Царство България хората са били истински щастливи и са имали абсолютно доверие на тези , които са го управлявали, а Цар Борис Трети е бил най-обичаният мъж в независимо и демократично Царство България!
А този дето ми вика , че човекът говори за съвсем други неща не е така, той възхвалява комунистическия престъпник Владимир Путин и пропагандира русофилство , което е почти толкова вредно за българския народ, колкото и комунизма !
Бог да пази България от комунисти!
при теб нещата са дебели
Всевишният мантанец от ТопСпорт е тази многоникова личност. Комунистите и болшевиките явно са онождали цялата му рода през годините. Странно, защо не разкаже своята история на всички, за да му олекне. Другото странно нещо е, че не го е направил още в специализирано заведение...
100 % всичко е истина,но това не значи ,че трябва да ми е тъжно за сивите соц - години.... каквото било,било ,светът върви напред и се развива,баща ми си спомняше пък неща от 20-те години на 19 век. ,но не искам да живея тогава....
-
- Контакти:
Stanimir-74 написа:локо до живот написа:Безкомпромисен написа:viali69 написа:Прекият и непосредствен контакт между хората не може да бъде заменен с никакви свръхмодерни технологии.
Нищо не може да го замени !
Едно време имаше истинско приятелство. Имаше истински взаимоотношения между хората. Фалшът, лицемерието и завистта бяха много по-малко от днес.
Браво на автора на темата, че е описал така реално животът, който имахме ние - децата от 60-те, 70-те и 80-те години.
Благодаря му ! Върна ме в онова незабравимо време на истинския живот и истинските човешки ценности.
Това поредната болшевишко-комунистическа пропаганда! Щастливо детство през 60-те, 70-те и 80-те години е имало само за комунистите, служещи на чужда и враждебна на България страна СССР България е неофициално затрита от картата на Европа , комунистите искаха и официално да я затрият , правейка я 16-та съветска република и никой днес не им търси наказателна отговорност!Истинските българи , които имаха чест и достойство бяха в концлагерите с почернени съдби , комунистите и до ден днешен грабят българския народ, хората в Македония също бяха нещастни, защото тези антибългари комунистите въдедоха изкуствения македонски език по заповед на техния господар СССР! И който говореше на български , го пращаха в Голи Оток,измъчваха и убиваха, това се отнася за комунистическа бивша Югославия, а Пиринска Македония бе същото и бе предадена от комунистическия престъпник - Гошо Тарабата, правеха го насилствено македнци - това е натибългарщина!Комунистите освен македонска искаха да правята тракийска и добруджанска нация по заповед на техния господар СССР, за щастие не успяха!Родината на комунистите не е България , а СССР , те нямат нищо общо с България , просто са родени тук!Преди няколко дена комунистическата БНТ ми спря микрофона да говоря, защото бях разкрил грозната истина за комунистите и специално комунистическия незаконен президент Росен Плевневлиев, който е комунистически престъпник! Всички медии се държат в техните къравави комунистически ръце!Комумистическото робство, което продължава и до днес е най-черното в Българската история въобще!По времето на Царство България хората са били истински щастливи и са имали абсолютно доверие на тези , които са го управлявали, а Цар Борис Трети е бил най-обичаният мъж в независимо и демократично Царство България!
А този дето ми вика , че човекът говори за съвсем други неща не е така, той възхвалява комунистическия престъпник Владимир Путин и пропагандира русофилство , което е почти толкова вредно за българския народ, колкото и комунизма !
Бог да пази България от комунисти!
при теб нещата са дебели
Всевишният мантанец от ТопСпорт е тази многоникова личност. Комунистите и болшевиките явно са онождали цялата му рода през годините. Странно, защо не разкаже своята история на всички, за да му олекне. Другото странно нещо е, че не го е направил още в специализирано заведение...
ДА БЕ,ТОЯ ИМА НЕКВА ЛИЧНА ДРАМА

Само некои корекции да внеса. Аз съм роден през 70-та година и ние вече не ядяхме черешите с костилките
. А за мейлите до колегата в съседната стая, аз имам един колега, роден е 88-ма, който праща мейли и на хората, с които е в една стая. Казва, че иначе се разсейвал и му трябвало време да се върне към това, което работи. Той малко заеква, в интерес на истината, та може би наистина се концентрира повече при говоренето, факт е, че пише по-бързо, отколкото говори, ама си е компютърен маниак, по цял ден е на компа и в работата, и вкъщи, та не е само това.
А иначе, не виждам нищо лошо в новите неща, които ни улесняват живота, нито в по-добрата хигиена. Младите ми колеги продължават да общуват наживо, играят и футбол и нямат нито очила, нито шкембета. Не ми изглеждат много по-различни от нас - на техните години, де, щото сега не им издържам на темпото във футбола, поне като играеме на вързано, в пиенето оше се държа, ама знае ли се докога.

А иначе, не виждам нищо лошо в новите неща, които ни улесняват живота, нито в по-добрата хигиена. Младите ми колеги продължават да общуват наживо, играят и футбол и нямат нито очила, нито шкембета. Не ми изглеждат много по-различни от нас - на техните години, де, щото сега не им издържам на темпото във футбола, поне като играеме на вързано, в пиенето оше се държа, ама знае ли се докога.

Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
gugushito написа:100 % всичко е истина,но това не значи ,че трябва да ми е тъжно за сивите соц - години.... каквото било,било ,светът върви напред и се развива,баща ми си спомняше пък неща от 20-те години на 19 век. ,но не искам да живея тогава....
Ей, фамилията ви да не е Маклауд? Или просто и вие сте открили тайната: "Който пие бира..."?

Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.