Мнениеот Rosko63 » 30 ное 2013 11:43
©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
[Петьо Костадинов] [ФИФА] [ЦСКА] [ЦСКА]
Да не си помислихте, че съм се оттеглил. Не! Луд умора няма.
Разбирам, че за черешката на тортата по разглежданата тематика е нужен специалист по "международно спортно право", но ще се задоволите с изстрелите от упор на изучавал и положил надлежно изпит по военно законодателство.
Преди да ви предложа концентриран и много свеж коктейл ще цитирам българския електронен медиен гигант, известен със своята корава и обективна пристрастност. И кои сме ние, недъгави и грозни да не го цитираме. И цитираме:
Вчера излезе информация, че мениджърът Мариано Бизари е осъдил ЦСКА във ФИФА за 90 000 евро и ако червените не платят, ще загубят 6 точки от своя актив. При второ неплащане, ФИФА задължава БФС да ги изхвърли в по-долна дивизия. Цялата тази сага можеше и да не се случи, ако новото ръководство на армейците не бе проявило престъпна небрежност, става ясно от документите, с които разполага Sportal.bg.
Военната ми подготовка обаче ме е научила да си направя рекогносцировката, преди да мина в атака. А ви обещах черешката на тортата по случая. Ще кажа обаче, че винаги съм се изумявал от наглеците, които приемат околните, като фон. Е, момиченца, чичо може и с царя и с пъдаря. Въпрос на капацитет.
И какво видя този капацитет?
Той видя в същия факс, че ФИФА е дала право на ЦСКА да обжалва решението от 23 октомври 2012 година за въпросните комисионни към агента Бизари до 14 (!!!) февруари 2013 година, включително, както пише в точка 6 от факса - в Спортния арбитражен съд в Лозана. И уточняват колегите, че ако това не бъде направено, то решението от 23 октомври 2012 (!!!) година ще бъде окончателно и ще влезе в сила.
Въпроси: В този период кой трябваше да обжалва? Аз ли бях специалистът по "международно спортно право" така близък и припяващ на ухо на бившите собственици? Може ли в сбит вид някой от специалистите по "международно спортно право" да дефинира понятието "престъпна небрежност"?
На 17 септември новата власт в ЦСКА просто поема поредната доза отрова по пътя към реанимацията и възстановяването на ЦСКА. Пристига искане за плащане и не плаща. А то е решение по вече нова дисциплинарна процедура от 13 август, защото не е било платено за пореден път. Познайте от кого не е било платено. От онези, които подготвяха фалит.
И новото ръководство не плаща след 17 септември, защото няма пари. Независимо, че сделката по ЦСКА на практика все още не е финализирана, нещо което се случва в началото на октомври. Това няма значение по същество. ЦСКА трябва да плати.
Бъдещо обжалване в Спортния арбитражен съд в Лозана е обречено на пълен неуспех, поради естествената логика на събитията и достигането до решение на Дисципа на ФИФА. Заради престъпна небрежност на специалистите по "международно спортно право" преди година и поради престъпна наглост на мутрите, които омерзиха и заляха с воня най-великия български футболен клуб. А преди него и великия Христо Стоичков.
Имах съмнения за световен заговор. Оказа се игра на едни момиченца за няколко евроцента повече.
Може да не съм специалист по "международно спортно право", може да съм яздил на 5 години магаре, може да учих тук и там, но си останах голямо магаре. Инатливо, скокливо и с напълно здрави топки. Много ми вършат работа.
Всъщност, какви топки? Говорех за черешката на тортата.
Забележка: В илюстрациите горе до светлия ми образ можете да кликнете и да видите с очите си изложените факти.
За домашно на читателя: Познайте неотразимата световна творческа агенция, публикувала днес с буйна страст поредния пасквил къде е базирана и къде твори? Чия собственост е имотът, който ползват безплатно? Но пък обективно.