И Молдова изригна срещу ЕС,иска в ЕАС

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Re: И Молдова изригна срещу ЕС,иска в ЕАС

Мнениеот Logical person » 28 ное 2013 21:45

FLANKER написа:
Logical person написа:
FLANKER написа:
Logical person написа:
джони написа:Изображение
всеки да си избере къде иска да бъде ЕС или ЕАС

Точно така, като искаш да живееш "по руски" заминавай. Не можеш да задължаваш цялата държава да живее недемократично, само защото ти си неспособен да живееш нормално.

И според теб тук живеем нормално??? :shock: :shock: :shock:

Аз живея нормално, за теб не знам. Ако про руската олигархия бъде отскубната от държавата, ще стане още по-добре. При всички случай Путин не ми казва какво да говоря, как да живея, каква музика да слушам, какви стоки да купувам и ако му противореча, да ме праща в Сибир. Ти ако си мазохист и имаш робско самосъзнание, като свободен човек нищо не ти пречи да си намериш господар и да му се подчиняваш срещу паница боб малко жълти стотинки.

Тук се предавам. Изби рибата. Може ли боба поне да не е постен? :)

Не знам, не зависи от мен. Като държиш да бъдеш роб, намираш си господар и си готов. Каквото ти даде, това ще е. Никой не ти го забранява. Но да настояваш, че всички трябва да станем роби е тоталитаризъм.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 ное 2013 21:54

Logical person написа:
Не знам, не зависи от мен. Като държиш да бъдеш роб, намираш си господар и си готов. Каквото ти даде, това ще е. Никой не ти го забранява. Но да настояваш, че всички трябва да станем роби е тоталитаризъм.

Kaкво е свободата, бе, Спок? 200лв пенсия и 300 лв заплата свобода ли значат?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 ное 2013 21:55

Logical person написа:
FLANKER написа:
Logical person написа:
FLANKER написа:
Logical person написа:
джони написа:Изображение
всеки да си избере къде иска да бъде ЕС или ЕАС

Точно така, като искаш да живееш "по руски" заминавай. Не можеш да задължаваш цялата държава да живее недемократично, само защото ти си неспособен да живееш нормално.

И според теб тук живеем нормално??? :shock: :shock: :shock:

Аз живея нормално, за теб не знам. Ако про руската олигархия бъде отскубната от държавата, ще стане още по-добре. При всички случай Путин не ми казва какво да говоря, как да живея, каква музика да слушам, какви стоки да купувам и ако му противореча, да ме праща в Сибир. Ти ако си мазохист и имаш робско самосъзнание, като свободен човек нищо не ти пречи да си намериш господар и да му се подчиняваш срещу паница боб малко жълти стотинки.

Тук се предавам. Изби рибата. Може ли боба поне да не е постен? :)

Поне отвърни със същото пожелание за вечерта. ;) Ти ,аз и останалите, и в момента сме си роби . Но ти си вярвай ,че не си ;) Още веднъж ти пожелавам лека вечер.Май беше от ЦСКА? Дано стане хубав мач в събота.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 28 ное 2013 22:00

fcb_bg написа:
Logical person написа:

Kaкво е свободата, бе, Спок? 200лв пенсия и 300 лв заплата свобода ли значат?

Свободата е да решавам как да живея, без държавата да ми се меси :)

Заплатите в държавата са ниски, защото държавата е здраво обвързана със съмнителни бизнесмени. Нарича се олигопол. А в провинцията е чист феотдализъм. Всичко това е по руски модел.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 ное 2013 22:04

Logical person написа:Свободата е да решавам как да живея, без държавата да ми се меси :)

Заплатите в държавата са ниски, защото държавата е здраво обвързана със съмнителни бизнесмени. Нарича се олигопол. А в провинцията е чист феотдализъм. Всичко това е по руски модел.

е как няма никой да ти се меси, за теб закони няма ли?
Такааа.... а защо благинките по руския модел като безплатни обучение, здравеопазване, голяма покупателна способност, минимална безработица, доволни песнсионери и др. ги няма?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 28 ное 2013 22:05

FLANKER написа:Поне отвърни със същото пожелание за вечерта. ;) Ти ,аз и останалите, и в момента сме си роби . Но ти си вярвай ,че не си ;) Още веднъж ти пожелавам лека вечер.Май беше от ЦСКА? Дано стане хубав мач в събота.

Лека вечер :)

Иначе не си прав. Имаме явно силно разминаване по въпроса какво е държава. Аз смятам, че държавата се създава за да служи на хората и трябва непрекъснато да се следи и да се изисква, точно това да прави. В Русия и Китай смятат , че хората съществуват за да служат на държавата, че хората са де факто ресурс на държавата и този с този ресурс , например Путин може да разполага както си иска, са за да го извади по-голям на международна сцена.

iliyan

Мнениеот iliyan » 28 ное 2013 22:09

Logical person написа:
FLANKER написа:Поне отвърни със същото пожелание за вечерта. ;) Ти ,аз и останалите, и в момента сме си роби . Но ти си вярвай ,че не си ;) Още веднъж ти пожелавам лека вечер.Май беше от ЦСКА? Дано стане хубав мач в събота.

Иначе не си прав. Имаме явно силно разминаване по въпроса какво е държава. Аз смятам, че държавата се създава за да служи на хората и трябва непрекъснато да се следи и да се изисква, точно това да прави. В Русия и Китай смятат , че хората съществуват за да служат на държавата, че хората са де факто ресурс на държавата и този с този ресурс , например Путин може да разполага както си иска, са за да го извади по-голям на международна сцена.

Интересно защо Елцин преди него не го вадеше а ?! Те и ЕС го вадят голям , но мек :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 28 ное 2013 22:11

Ужас, Молдова изригна срещу ЕС. В Европа цари паника в момента от молдовския гняв :)
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 28 ное 2013 22:15

fcb_bg написа:
Logical person написа:Свободата е да решавам как да живея, без държавата да ми се меси :)

е как няма никой да ти се меси, за теб закони няма ли?
Такааа.... а защо благинките по руския модел като безплатни обучение, здравеопазване, голяма покупателна способност, минимална безработица, доволни песнсионери и др. ги няма?

Закони има. Но законите са легитимни само тогава когато пречат на един човек да причини вреди на друг човек. Когато се създават за да защитават единствено комфорта на управляващите или за да осигурят монополно положение или нечестно предимство на някой, водят до това което виждаш в Русия или Китай. Един тиранин начело, заобиколен от верни нему олигарси, а 90% от населението са безправни и бедни.

За какви благинки бълнуваш не знам. Руснаците нямат голяма покупателна способност, средната им заплата е колкото при нас, и това при цялото им богатство на полезни изкопаеми, газ, петрол и т.н. Но всичко отива в бюджета на Путин, за да си разиграва коня. В тоталитарните държави безработицата винаги е минимална, но това нищо не означава. Напротив, изкуствено създадените работни места, правят икономиката неконкурентна. Явяват се нещо като сложна система и скъпоструваща система за социални помощи. Такова животно като безплатно здравеопазване и образование, не съществува. Ако за теб е безплатно, значи ти го плаща някой друг. Аз на чужд гръб не искам да живея.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 28 ное 2013 22:18

iliyan написа:
Logical person написа:

Интересно защо Елцин преди него не го вадеше а ?! Те и ЕС го вадят голям , но мек :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Глупаво сравнение. Елцин не заграбваше 70% от труда на хората, и 100% от природните блага за да избива комплекси на международна сцена. Държавата съществува за да служи на хората. Но ти ако искаш да отдадеш живота си на каузата Путин да го вади голям, нищо не ти пречи да го направиш. Просто нямаш право да принуждаваш другите към това.

Върни се в “Архив”