Базел - Челси / 26.11.2013г. / 21:45ч.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Базел - Челси / 26.11.2013г. / 21:45ч.

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2013 10:15

Аз също съм на мнение, че тази загуба не е кой знае-какво.

Принципно, ако погледнем от гледна точка на силата на групата, 2 загуби са много !
Но са от един и същи отбор, което явно говори, че тия са ни карък и не са удобни.
Да, миналата година ги бихме 2 пъти, ама то мач с мач не си приличат, какво остава за такива разделени от година време.

В Първенството не вървим зле.
Да, продукцията ни не е кой-знае какво... Но това за щастие, не се отразява сериозно на резултатите.
Реално погледното, само загубата от Нюкясъл беше резонна.
Срещу У.Б.А. трябваше да си вземем 3-те точки, но и този мач може да мине в графата "стават грешки".

През сезона до тук, имахме само 4-ри мача срещу истински качествени отбори.
Байерн М. , Ман. Юн. , Ман. С. и Арсенал.
Колко от тях загубихме ? :roll:

Тепърва предстоят реалните сериозни изпитания... Ливърпул, Арсенал, тези от Ш. Л. и т.н.
Мисля си, че в тях няма да претърпим загуба.
Има време за хубава игра ...
Нима някой ще отрече, че иска да види Челси Шампион на Англия ?
Явно този сезон приоритет са резултатите, вместо хубавата продукция.
По-мое мнение, качеството на играта ни страда от различните изисквания на Жозе, най-вече в деф. план в сравнение с това, което играхме в предходните сезони.
В момента, в който играчите започнат да правят добре това, което Моу изисква, ще видите, че ще играем атрактивно, а резултатите ще са убедителни в наша полза. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 27 ное 2013 10:41

От днеска предлагам във форума да се използват само няколко фрази, незявисимо от резултати, продукция и отношение към играчите...важно е да е доволно мнозинството дето драска тука:

1) "Нека не правим трагедии от загубата, сигурен съм, че ще е за добро и ще изведе добри поуки" (независимо от какво е породена или коя е по ред)

2) "Моу все още напипва състава...има време да покажем истинското си лице" (независимо колко време е минало... и май месец даже да стане)

3) "Стига сте мрънкали за тоя Мата...щом не играе, значи не заслужава. Който не може да се пребори с конкуренцията, значи няма място в Челси...за пример вижте Микел"

4) "Не ни трябват нови играчи никъде... важно е наличните да почнат да дават всичко от себе си"

5) "БОГ МОУ - Безгрешний"

Да си научите урока !!! :shock: :!:
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 27 ное 2013 10:48

по-интересно ми е какво ще се пише около май месец 2014 :roll: ох, колко крокодилски СМЕХ ще падне тогава!
Image
Image
Image

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 27 ное 2013 10:55

Sardukar написа:по-интересно ми е какво ще се пише около май месец 2014 :roll: ох, колко крокодилски СМЕХ ще падне тогава!

Ами щом си казал, Нострадамус, така ще е ...

В този ред добавям още една реплика към горните:

6. " Сега много мрънкате ама ще ви видим май месец като станем шампиони и вземем ШЛ + двете домашни купи...все пак представянето до момента и играта на отбора именно за това говорят" ;) :geek:

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 27 ное 2013 11:04

нещо си се разчуствал ми се струва....... май още не си се прежалил, че не взехме Фелайни :lol:
Иначе, ФАКТЪТ, че се наежвате така срещу Моу (след загуба, която на практика ни класира за следващата фаза) е доста показателен! Това, че един футболист или мениджър не е бил на ниво в една среща или дори в поредица от срещи, не може да ме накара да снема доверието си от него! Моуриньо е прекалено голяма хапка за всеки форумен разбирач!
Image
Image
Image

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 27 ное 2013 11:12

Nomer-9, точно преди две години загубихме от Леверкузен в предпоследен мач от групите на ШЛ
положението беше следното - предстоеше домакински мач срещу Валенсия, трябваше ни само и единствено победа, всякакъв друг резултат щеше да ни изхвърли от ШЛ - постигнахме я категорично, за щастие и Леверкузен направи грешка срещу Генк и се оказахме дори на първото място в групата
Нека да не вадим цитати от форума тогава, а?!
Тогава играчи като Лампард, Дрогба, Тери, Коул, дори и Чех бяха заклеймени като пенсионери, помня, че аз и Сардукар не споделяхме мнението на болшинството от форума. А тогава беше "модерно" да подмладяваме отбора, лека-полека да се очистим от "старите и пречещи" футболисти и т.н.

Разберете едно - истинските шампиони в отбора в момента са прекалено малко, колкото по-дълго играят в Челси, толкова по-добре за другите, младите играчи.

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 27 ное 2013 11:26

Не приятел, Моу е човек, приемете, че не е Бог и започнете да го гледате като човек, който допуска грешки и нещо в работата му очевидно не върви, защото такава е действителността.
Никой не иска от теб, пък камо ли "форумен разбирач" като мен, да снемаш доверието си от Моуриньо... единственото, което се опитвам да каже е, че Моуриньо допусна и продължава да допуска грешки, които дори да осъзнава сам, няма да ги признае и поправи, защото ЕГОТО му е над всичко, включително над Челси.
Аз не коментирам Моу и качествата му на треньор, а конкретни негови действия, които поради факта, че е човек, се допуска да бъдат не винаги правилни.

В случай, че някой тук все още си мисли, че нападам Моу като цяло, защото не го харесвам или не ме кефи новата му прическа и оспорвам треньорските му качества като цяло, ще повторя конкретните негови действия, които смятам, че не са правилни.

1) Проведеното трансферно лято като цяло- в частност пренасищането на отбора с атакуващи полузащитници за сметка, на други далеч по належащи позиции като средната линия и левия бег + врътката "Ето'о > Лукаку"... и резълтатът от така проведенето трансферно лято- постоянно има недоволни топ играчи, защото не получават достатъчно шанс, непрекъснати спекулации, че този или онзи ще напусне. Всичко това разваля настроенито в отбора и има НЕГАТИВЕН ЕФЕКТ... конкуренцията е едно, пренасищането на отбора с ТОП играчи е ГРЕШКА и РУШЕНЕ НА БАЛАНСА !!!

2) Изказването, че Оскар е "неговият номер 10", което е много непрофесионално, особено спрямо играч като Мата, който при идването ти е на върха в отбора и 2 сезона е най- добрият плеймейкър във Висшата лига + тоталното му замразяване на скамейка, включително за мачове, за които е нужна ротация

3) 6 месеца работа и никакъв изграден стил... онзи Челси от първия престой на Моу още след първите 5 мача беше придобил лице и облик и този отбор и днес се помни от всички като "Челси на Моуриньо". Можете ли да наречете този отбор сега "Челси на Моуриньо" ... мисля, че НЕ ... и това е защото просто отборът няма никакъв стил и би било обида за Моуриньо.

И накрая... защо толкова ви дразни, че някой коментира и изразява мнение ? Мислех че тоя форум е направен за това ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 27 ное 2013 11:47

Интересна дискусия се води тук - трябва да призная, че феновете на Челси водят най-интересните сред останалите във форума на ''гонг''.. Спомена се за стил на игра - ами за 3 години начело на Реал такъв не видяхме - в повечето мачове тактиката му беше откровено страхлива и дефанзивна (такава, каквато е на 90% от родните ''специалисти'' по принцип - ако може противника сам да се бие) и го ''покриваше'' факта, че в отбора разполага с няколко изключителни футболисти - Роналдо, Йозил, Алонсо... И още нещо липсваше, ама тотално - това, с което най-много го венцехвалят и медии и фенове - че успява да изгради колектив, отбор - нищо подобно - Реал беше сбирщина от, вярно страхотни, но все пак индивидуалисти; да не говорим за кофти атмосферта в съблекалнията...

Голямата грешка на Моуриньо беше, че избърза да напусне Интер след требъла през 2010-а - именно в Италия неговите умения и класа като треньор паснаха като дялан камък и достигнаха връхната си точка..
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 27 ное 2013 11:57

Искам да кажа, че аз вярвам на Моу. Той го е заслужил не само с работата си в Челси, но и с всички успехи, които е постигнал. Той знае какво и защо прави. Но....
Мантрите, които колегата Nomer_9 е постнал, наистина започнахме да ги повтаряме доста често. Изиграли сме около 20 мача грубо. Тези неща сме си ги писали след около 13-14 от тях. Това не е нормално.
Много грешки се насъбраха, било то трансферни или в подреждането и мотивирането на състава. А именно това са най-силните страни на Моу. И в първия му период при нас, в Интер също, дори и в началото в Мадрид, играчите бяха готови да умрат за него, на и извън терена. След случая с Касияс това не е така. За първи път губи съблекалнята.
А по-лошото е, че нищо не играем. В колко мача от тези 20 сме били истински доволни от играта на отбора? 4? 5? Това нормално ли е? И докато в началото можем да кажем, че е трябвало време за избистряне на състава, то вече минаха 6 месеца. Ако за 6 месеца мениджър от световна класа не може да си избистри състава (от играчи, също световна класа), значи наистина имаме проблем.

Общо взето-не взехме играчи на точните постове, пуснахме Лукаку да пори в друг отбор, а останахме с яловците, държим се с няколко футболисти като с изгнаници, а двама от тях са били в основата на всичко добро за клуба в последните две години. Уж правим ротации, а някои все не попадат в тях, после отбора е уморен и ни смазва Базел. Базел, не Байерн. В група с Базел, Шалке и Стяуа да имаме 2 загуби след 5 мача е трагично. Да, теоретично резултатите не са лоши-класираме се напред в ШЛ, най-вероятно като първи. В първенството не сме много назад. За купите сме в играта. Но в ШЛ сме в трагична група, а в първенството сме на прилична дистанция, главно защото Сити, Арсенал и Юнайтед направиха по-тъпи грешки и от нас.

За мен е въпрос на време да стане някакъв скандал между Моу и Мата/Луис/КДБ, което допълнително ще разбие атмосферата.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 27 ное 2013 12:06

rhaegar написа:Искам да кажа, че аз вярвам на Моу. Той го е заслужил не само с работата си в Челси, но и с всички успехи, които е постигнал. Той знае какво и защо прави. Но....
Мантрите, които колегата Nomer_9 е постнал, наистина започнахме да ги повтаряме доста често. Изиграли сме около 20 мача грубо. Тези неща сме си ги писали след около 13-14 от тях. Това не е нормално.
Много грешки се насъбраха, било то трансферни или в подреждането и мотивирането на състава. А именно това са най-силните страни на Моу. И в първия му период при нас, в Интер също, дори и в началото в Мадрид, играчите бяха готови да умрат за него, на и извън терена. След случая с Касияс това не е така. За първи път губи съблекалнята.
А по-лошото е, че нищо не играем. В колко мача от тези 20 сме били истински доволни от играта на отбора? 4? 5? Това нормално ли е? И докато в началото можем да кажем, че е трябвало време за избистряне на състава, то вече минаха 6 месеца. Ако за 6 месеца мениджър от световна класа не може да си избистри състава (от играчи, също световна класа), значи наистина имаме проблем.

Общо взето-не взехме играчи на точните постове, пуснахме Лукаку да пори в друг отбор, а останахме с яловците, държим се с няколко футболисти като с изгнаници, а двама от тях са били в основата на всичко добро за клуба в последните две години. Уж правим ротации, а някои все не попадат в тях, после отбора е уморен и ни смазва Базел. Базел, не Байерн. В група с Базел, Шалке и Стяуа да имаме 2 загуби след 5 мача е трагично. Да, теоретично резултатите не са лоши-класираме се напред в ШЛ, най-вероятно като първи. В първенството не сме много назад. За купите сме в играта. Но в ШЛ сме в трагична група, а в първенството сме на прилична дистанция, главно защото Сити, Арсенал и Юнайтед направиха по-тъпи грешки и от нас.

За мен е въпрос на време да стане някакъв скандал между Моу и Мата/Луис/КДБ, което допълнително ще разбие атмосферата.

Изключително компетентно мнение... ако аз съм по- остър и директен в изказванията си и дразня някои от вас, то това мнение на rhaegar обобщава прекрасно и умерено всички мои виждания и писаници.

:!:

Върни се в “Челси”