Комунизмът по света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
badboy95

Re: Комунизмът по света

Мнениеот badboy95 » 27 ное 2013 01:17

grasiani написа:
spirit17 написа:да брат трябваше да ме бият през ръцете и щях да се науча!!! Младеща. младеща не е ли ваш плод! В народното пише съединението прави силата а аз виждам не младежи а възрастни хора дето нищо не са разбрали от живота.....младеща пропуква матрицата и проглежда а вие се критикувате ли критикувате. аи са радваме на живота и да създадем така утопичния комунистически свят на Ботев , но както виждам нито ти си пораснал нито аз така, че си чакаме ли чакаме наздраве от мене> МИР .П.П а и да не го наричаме комунистически а няква друга дума щото и "любов" бива намразена щом е изградена от лъжи!!!!

MладеЩа първо да се научи как се пише младежта и да се образова и тогава да говори за матрици и за работи които си няма понятие.

Безгрешният господин е тук. :mrgreen: Как е, как мина олимпиадата по правопис и правилно използване на граматиката? Гледам, че си един от "най-добрите" писачи във форума. :lol: Чапаев поне е грамотен. :twisted:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 27 ное 2013 01:46

badboy95 написа:
grasiani написа:
spirit17 написа:да брат трябваше да ме бият през ръцете и щях да се науча!!! Младеща. младеща не е ли ваш плод! В народното пише съединението прави силата а аз виждам не младежи а възрастни хора дето нищо не са разбрали от живота.....младеща пропуква матрицата и проглежда а вие се критикувате ли критикувате. аи са радваме на живота и да създадем така утопичния комунистически свят на Ботев , но както виждам нито ти си пораснал нито аз така, че си чакаме ли чакаме наздраве от мене> МИР .П.П а и да не го наричаме комунистически а няква друга дума щото и "любов" бива намразена щом е изградена от лъжи!!!!

MладеЩа първо да се научи как се пише младежта и да се образова и тогава да говори за матрици и за работи които си няма понятие.

Безгрешният господин е тук. :mrgreen: Как е, как мина олимпиадата по правопис и правилно използване на граматиката? Гледам, че си един от "най-добрите" писачи във форума. :lol: Чапаев поне е грамотен. :twisted:

Moже и да не съм най-добрия писач във форума,но повече неща зная от теб във всички области със сигурност и то без да използвам Google, и друго зная ,как се пише младежта , някой като ви напише нещо да ви коригира, веднага го приемате вътрешно и за заяждане, а кой колко е грамотен и кой има нещо в главата си то се вижда макар и между редовете.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 27 ное 2013 01:50

grasiani написа:Moже и да не съм най-добрия писач във форума,но повече неща зная от теб във всички области със сигурност и то без да използвам Google, и друго зная ,как се пише младежта , някой като ви напише нещо да ви коригира, веднага го приемате вътрешно и за заяждане, а кой колко е грамотен и кой има нещо в главата си то се вижда макар и между редовете.

Аз като гледам, всички комунисти се мислите за всевишни явно, по-добри от всички. Както се казва, мислите се за "на царя предния", но реалността е съвсем друга, драги ми смехурко. :twisted:

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 ное 2013 09:01

О-о, това е темата на Безкомпромисния Жеков :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

spirit17
Контакти:

Мнениеот spirit17 » 27 ное 2013 09:07

немоа пиша , не си разчитам текста, но за т'ва пък се чувствам екстра. Няма значение демокрация или комунизъм аз съм анархист болен от непукизъм хахах!! Наблюдавам , влизам и излизам .....бездушни роботчета(консуматори) на шибания империализъм ...изпитвам сарказъм щом видя същество страдащо от догматизъм . Егото ви сърби в главите ви пари думата която глобуса върти с комшиите на нож спите зад заключени врати са оправим някога ....ама надали !!! Земята рай, а човека адът сътвори клади, бесила падат различно мислещи глави и така живота си върви !!!! "О свещена простота" що ли пиша като никой не може ме разбра!!! ахахахахахахха СТАЧКА за богатия ми са бачка, СТАЧКА искам някой да ма мачка, искам да ми казват к'во да правя и как да живея кога да плача и кога да се смея > накрая да ти кажат "отиваш ти на бой ония хора искат да те превземат а ти си мой" и заставаш лице в лице срещу други деца майки и бащи щото дебелаци с пура в уста казват ти!!! Безсмислени войни и постоянна злоба преследват те от люлката до гроба а човека с различни строеве простотията нарича и сам главата си отсича! "Великите САЩ", "Великата Русия" а малка Велика България върти опашка като мъстия а със тия а с ония продажни тиквеници дават ни на вересия!!! Искам да отида във гората, но там няма ни една животинка хубави хора трепят ги със карабинка !!! Искам на морето попче да си хвана, но няма, тралове превръщат го в помийна яма...!и така остава ми да бачкам за заплата да ям вафли и да си платя водата!!! А ти искаш сигурно да върнеш времето назад пак да бъдеш млад или сега да бъдеш с кинти в онзи строЙ на мене не ми пука живота е борба, живота си е МОЙ!!!!!

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 27 ное 2013 09:17

spirit17 написа:немоа пиша , не си разчитам текста, но за т'ва пък се чувствам екстра. Няма значение демокрация или комунизъм аз съм анархист болен от непукизъм хахах!! Наблюдавам , влизам и излизам .....бездушни роботчета(консуматори) на шибания империализъм ...изпитвам сарказъм щом видя същество страдащо от догматизъм . Егото ви сърби в главите ви пари думата която глобуса върти с комшиите на нож спите зад заключени врати са оправим някога ....ама надали !!! Земята рай, а човека адът сътвори клади, бесила падат различно мислещи глави и така живота си върви !!!! "О свещена простота" що ли пиша като никой не може ме разбра!!! ахахахахахахха СТАЧКА за богатия ми са бачка, СТАЧКА искам някой да ма мачка, искам да ми казват к'во да правя и как да живея кога да плача и кога да се смея > накрая да ти кажат "отиваш ти на бой ония хора искат да те превземат а ти си мой" и заставаш лице в лице срещу други деца майки и бащи щото дебелаци с пура в уста казват ти!!! Безсмислени войни и постоянна злоба преследват те от люлката до гроба а човека с различни строеве простотията нарича и сам главата си отсича! "Великите САЩ", "Великата Русия" а малка Велика България върти опашка като мъстия а със тия а с ония продажни тиквеници дават ни на вересия!!! Искам да отида във гората, но там няма ни една животинка хубави хора трепят ги със карабинка !!! Искам на морето попче да си хвана, но няма, тралове превръщат го в помийна яма...!и така остава ми да бачкам за заплата да ям вафли и да си платя водата!!! А ти искаш сигурно да върнеш времето назад пак да бъдеш млад или сега да бъдеш с кинти в онзи строЙ на мене не ми пука живота е борба, живота си е МОЙ!!!!!

Всички гоУеми "интелектуалци" във форума да прочетат това и да се замислят! :evil: Много били умни и много знаели, ама само по форумите май.

Офтопик:
Image

pomiqr81

Мнениеот pomiqr81 » 27 ное 2013 12:18

spirit17 написа:немоа пиша , не си разчитам текста, но за т'ва пък се чувствам екстра. Няма значение демокрация или комунизъм аз съм анархист болен от непукизъм хахах!! Наблюдавам , влизам и излизам .....бездушни роботчета(консуматори) на шибания империализъм ...изпитвам сарказъм щом видя същество страдащо от догматизъм . Егото ви сърби в главите ви пари думата която глобуса върти с комшиите на нож спите зад заключени врати са оправим някога ....ама надали !!! Земята рай, а човека адът сътвори клади, бесила падат различно мислещи глави и така живота си върви !!!! "О свещена простота" що ли пиша като никой не може ме разбра!!! ахахахахахахха СТАЧКА за богатия ми са бачка, СТАЧКА искам някой да ма мачка, искам да ми казват к'во да правя и как да живея кога да плача и кога да се смея > накрая да ти кажат "отиваш ти на бой ония хора искат да те превземат а ти си мой" и заставаш лице в лице срещу други деца майки и бащи щото дебелаци с пура в уста казват ти!!! Безсмислени войни и постоянна злоба преследват те от люлката до гроба а човека с различни строеве простотията нарича и сам главата си отсича! "Великите САЩ", "Великата Русия" а малка Велика България върти опашка като мъстия а със тия а с ония продажни тиквеници дават ни на вересия!!! Искам да отида във гората, но там няма ни една животинка хубави хора трепят ги със карабинка !!! Искам на морето попче да си хвана, но няма, тралове превръщат го в помийна яма...!и така остава ми да бачкам за заплата да ям вафли и да си платя водата!!! А ти искаш сигурно да върнеш времето назад пак да бъдеш млад или сега да бъдеш с кинти в онзи строЙ на мене не ми пука живота е борба, живота си е МОЙ!!!!!

Това от някоя песен ли е?

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 ное 2013 19:07

Аз не съм социалист, но тази статия ще ви разясни какво е тва соц и,че в България няма соц. партия.
Защо съм “червен боклук” – аргументи с цифри

Наш читател ни изпрати своята авторска статия, в която обяснява защо се счита за “социалист”, питайки се: срамно ли е всъщност това?

“Защо съм “червен боклук” – аргументи с цифри”

Изображение

Не защото родителите ми, или който и да е мой роднина е бил партиен член на времето, не защото харесвам предишния строй, напротив. Считам, че масата хора дори не знаят какво е “Социализъм”. За тях специално бих споменал, че социализма е икономическа система с 80 различни течения. Социализма не е тоталитаризъм. Дори днес най-голямата социалистическа партия у нас признава, че предишния строй е лишил хората от основни човешки права, които доведоха до неговия крах: свободата на словото и политическото самоопределяне; личната свобода и тн., но всичко това вървеше ръка за ръка с неща, които за 23г. демокрация бяха унищожени: безплатното здравеопазване и образование, например. Но този исторически период не се нуждае от реабилитация и не съм човек, който би се наел да го реабилитира, тъй като той е в голямата си степен в противоречие с възгледите ми. Защото социализма никога не бе приложен, бяха използвани подтиснатите хора и тяхната революция, за да дойдат Сталин и Ленин и да изградят своите режими. Хората не са си представяли това, нито на руснаците им бяха обещани репресии и 20 млн. избити руски человици, нито Гулаг, нито тоталитаризма като цяло. Но толкова исторически очерци, искам да се фокусирам в днешния ден.

Вече четвърт век уж живеем в “демокрация”. Социализма не е анти-демократично движение, напротив, той зачита демократичните принципи. Просто социалистите и левите имат други възгледи как трябва да се управлява едно общество, народ. За нас по-важни са хората, социалните им нужди, докато десните предпочитат термини като “фискална дисциплина” и работят повече в полза на корпорациите, което като цяло само по себе си е “антидемократично”. Защото, ако не народа е по-важен от корпорациите няма значение как се наричат тези хора – “демократи”, “социалисти” или не, те не зачитат демокрацията, която означава НАРОДОВЛАСТИЕ. Това го няма никъде днес, за това и както не съществува социализъм не съществува и истинска демокрация.

Покрай протестите отново извадихме от мазетата старите лозунги на провалилите се “автентични демократи” като Костов- отговорника за престъпната приватизация и останалите люде, разбиращи демокрацията и промените у нас като обвързани със слугуването на САЩ и отчуждяването ни на всяка цена с Русия и други неудобни на диаспората на САЩ държави. Но подчинеността на външната ни политика не интерсува българите. Те се интерсуват от сметката си за ток, от високата безработица, от беднотията и ниските заплати, които получават.

Та, защо съм “червен боклук”?! Разликата между мен и много други хора е, че аз осъзнавам какво искам. Защото, когато искаш по-добри условия на труд и заплащане, когато си против безнаказаността на изедническите чуждестранни монополи, когато искаш по-високи пенсии за родителите ни, по-високи майчински за жените, които все пак раждат българчета в България – всичко това са леви идеи и искания. Това са принципите, които създават движението на социалистите. Именно такива леви искания имаха хората през зимата на 2013г. и те протестираха за тях в цялата страна, а не само пред НС. Но тогава никой не ги наричаше “красиви и интелигентни”. Въпреки, че имаха конкретни искания и то справедливи.

Как да не съчувствам на човека с няколко висши образования, който рови в кофите. На бабата, която продава магданоз, “за да изкара парички да купи поне един шоколад на внучето си”, как да остана безразличен пред факта, че половината млади хора у нас са безработни, без собствени доходи, което значи, че разчитат на близките си и свиват семейните доходи, което води до по-ниска активност на пазара и е пагубно за и без това провалената ни икономика. Сега имаме 400хил. безработни, пука ли ви? А тези, които работят получават най-ниските заплати в целия ЕС. Минималната заплата у нас е 159 евро. Над 51% от българите имат едно или повече задължения към банкерите-лихвари, които просперират в България, защото въпреки безбожните лихви българина няма избор.

Мъчно ми става, когато гледах репортаж по новините за първия учебен ден. Видях една самотна майка, чието дете показа какво му е купила тя за първия учебен ден, вадейки от раничката си цял куп приспособления за училище – от гумичка до несесерче. Дрешките му бяха чисти и спретнати, нови. Тази майка навярно се е лишила от много неща, които един нормален човек заслужава – да си позволи цигарите, които обича, да хапне в обедната почивка, да си купи нова дреха и тя! Това не са “глезотии”, това са неща, които всеки нормален човек би трябвало да може да си позволи щом работи по 12ч. на ден!

“Червен боклук” съм заради такива работи, които сега на тези протести не чувам да се изтъкват. Изтъква се Делян Пеевски, но заблуденото стадо не протестира, че имаше чистка в целия ДАНС и след оттеглянето на Пеевски. Тоест има една неадекватност в целия този протест, който вече не е и граждански. А какви са Костов и останалите псевдо-демократи у нас? Излезте на улицата, хора! Реалността е на улицата, а не в телевизора! Вижте къде играят децата ни, вижте какво представляват улиците ни, разбити, осеяни с боклуци, а около тях бурени. Това е България – една дупка, обрасла с бурени, която от 1989г. насам върви по инерция към пропастта.

За 20 г. демокрация не можахте ли да построите поне нови площадки, където децата да играят?! Пребоядисвате катерушките и люлките, които комунистите построиха. Значи вие сте по-долни и безчовечни от тях. Още тук-таме има за приватизиране, но нищо ново не създавате. Не създадохте един завод, не привлякохте един инвеститор, който да прехвърли производствения си процес и у нас. Вие сте псевдо-демократи и капиталисти в такъв случай. Или по-точно както Костов, кандидат-секретаря на БКП сте пребоядисани и за това не сте нито “комунисти”, нито “демократи”. Вие сте безлични боклуци, които ебаха майката на държавата. И всеки път, когато се качвам в стария рейс си казвам: И това Тошо го е купил, а вече четвърт век не можахте да купитите поне нови рейсове! Жалки сте, защото се налапахте, окрадохте всичко което имахме без да създадете и една катерушка за децата и ни пробутвате жалките си тъпотии от рода “Кой не скача е червен” – тоест, който осъзнава, че и вие сте анти-българи и престъпници, грабещи народа задължително е “боклук”, било то и “червен”. И след като 53% от българите живеят в трайни лишения, според Евростат, както и г/д същия процент от българскит пенсионери живеят в крайна нищета не можете да ме убедите, че нямаме нужда от по-лява политика, повече социална отговорност.

“Да си социалист означава да не се примиряваш със света, такъв какъвто е” – чл.1 на френската комуна. Съгласен съм. Ако да ми пука за всичко това значи да съм “червен боклук” то какви сте Вие, на които не им пука за собствения си народ?!

Социализма е вроден в човешката природа. Той е в нас, осъзнаваме или не. Той е една мечта и нищо повече, но стремейки се към тази мечта по пътя ние можем да получим по-справедливи условия на труд и заплащане, достоен живот за родителите ни и бъдеще за децата ни, в държава която се грижи за най-слабите членове на обществото. Хайде, нали сме демокрация – не допускате кучета водачи на слепи хора в обществените сгради и градския транспорт. Хитлер ги е избивал, вие ги обричате на живот, в който те нямат място в нашето общество! Това ли е демокрация, бе, боклуци?! Пикая на вашата “демокрация”! Няма рампи за инвалидите, дори термина “ИНВАЛИД” (INVALID) – “НЕВАЛИДЕН” е ваш “демократичен” термин. Може би и за това не Ви пука за тях.

Социалистическо е, когато дариш малко, но от сърце. Когато дариш 1лв. за дете, нуждаещо се от скъпо лечение, за да оцелее, за да не го изгубят неговите родители, които не могат да си позволят 400хил. евро за скъпа операция в Израел. Това е солидарност, основа на социалистическите разбирания.

Социализма не е против богатите. Напротив. Социализма приветства и насърчава развитието на всеки трудещ се и талантлив човек и не отрича неговото заслужено право да бъде по-добре финансово от мързеливия алкохолик, например. Социализма не казва “Богатите да дават на бедните”. Ние настояваме за равен шанс за всички трудолюбиви, талантиливи и умни хора, които искат да се развиват, но в сегашните условия бъдещето пред тях е – барман или сервитьорка, защото не са родени в “богато” семейство. 60% от младите българи са в този сектор и разчитат на бакшиши…

Та след като сте големи “демократи”, моля Ви, не ми отнемайте правото да имам своите политически възгледи и да отговаряте на, считам за удачни и важни, моите аргументи с “Червен боклук”, това Ви прави жалки и показва колко далеч сте от демокрацията. Сърдите ли се на Ботев, че също е вярвал в тази идея? Ще заплючете ли творчеството на Смирненски и Вапцаров, втория убит заради идеите си. Благодаря на тези, които прочетоха, това което отдавна исках да кажа и най-вече на тези, които осъзнаха, че всъщност не съм “боклук”.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 27 ное 2013 20:27

plamenst7 написа:Комунизма прави всички хора еднакво бедни с изключение на малък кръг от хора преяли с власт. В днешно време поне по-кадърните и умни хора успяват да изплуват малко над другите. Сега много хора живеят бедно, но и не малко живеят добре. Няма как някой с почти никакво образование и квалификация да иска да бъде наравно с образованите и квалифицирани хора. Тези които са образовани и квалифицирани, но въпреки това не са успели да остигнат нищо просто са си шматки. Има и изключения от всичко това което казвам, но общо взето така стоят нещата.

Значи имаме 500 000 шматки,така ли да го разбираме?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 27 ное 2013 20:32

FLANKER написа:
plamenst7 написа:Комунизма прави всички хора еднакво бедни с изключение на малък кръг от хора преяли с власт. В днешно време поне по-кадърните и умни хора успяват да изплуват малко над другите. Сега много хора живеят бедно, но и не малко живеят добре. Няма как някой с почти никакво образование и квалификация да иска да бъде наравно с образованите и квалифицирани хора. Тези които са образовани и квалифицирани, но въпреки това не са успели да остигнат нищо просто са си шматки. Има и изключения от всичко това което казвам, но общо взето така стоят нещата.

Значи имаме 500 000 шматки,така ли да го разбираме?

Ако в България имаше само 500 000 шматки, щяхме да сме номер едно на Балканите 8-)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Върни се в “Свободна зона”