Toп 10 на най-вредните храни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Toп 10 на най-вредните храни

Мнениеот boabbb » 22 ное 2013 14:38

Чапаев написа:А къде са ГМО зърнените храни! Те ли да са най-полезните!

Сельодката е много полезна, другарю Чапаев, с водчица за прокарване :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 22 ное 2013 14:48

boabbb написа:

Ох, на батя! :lol:
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 22 ное 2013 15:06

boabbb написа:

Ех спомени, спомени! Като ми говорите така, става ми едно хубаво, едно топло на душата! Обливат ме вълни от приятни спомени!
Кадрите решават всичко.
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.
Съвест - това е еврейска измислица.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 22 ное 2013 15:59

Чапаев написа:
boabbb написа:

Ех спомени, спомени! Като ми говорите така, става ми едно хубаво, едно топло на душата! Обливат ме вълни от приятни спомени!

Водката откога оставя спомени :mrgreen: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 22 ное 2013 17:10

Пържените картофи са далеч по голяма калорийна бомба от чипса :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 ное 2013 18:10

stefani написа:Пържените картофи са далеч по голяма калорийна бомба от чипса :)

От бързото хранене или магазина, да. Иначе, ако си вземеш пресни картофи, сам да си ги направиш, не са чак толкова вредни. ;) Особено с една хубава салата и биричка или ракийка :mrgreen:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
wu_dnica
Контакти:

Мнениеот wu_dnica » 22 ное 2013 19:49

Миналата година пробвах конско месо и мога да кажа,че е доста качествена алтернатива на свинското,задължително е да знаете произхода на месото,защото разбира се не е от магазините!
Офтопик:
СД:Напълно унищожихме този топ-отбор от началото до края!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 22 ное 2013 20:37

Laetitia написа:
ntodorov написа:И накрая нищо не прочетох за ориза и картофите - смъртните въглехидрати, които не случайно са забранени за диабетиците. Картофите и оризът най-бързо вдигат кръвната захар, въглехидратите им са трудно усвояеми и често се трупат в "депата" ни под формата на мазнини...Белия хляб - също. Отдавна хората на запад са го избегнали в менюто си.
Това въобще не отговаря на истината, колега. :)
Оризът и картофите са изключително полезна и щадяща стомаха храна. Действат като метла за организма и дават енергия.
С уговорката, разбира се, че не са пържени, а варени или печени. Те са от групата на сложните въглехидрати, а прости са захарните и шоколадови изделия, които, впрочем, също не са вредни, ако не се прекалява.
Мозъкът се храни с въглехидрати и е задължително човек да приема хранителни продукти И от тази група. Натуралният шоколад, например, е полезен за сърцето, а и консумацията му повишава т.нар. "хормон на щастието", който влияе положително на настроението.
Мускулите пък се изграждат чрез консумацията на белтъчни храни (месо, млечни продукти, яйца), но както с всичко останало, повишената консумация е вредна.
Най-добре е от всичко с мярка. :) И в тоя ред на мисли - една снимчица...

Отговаря мила колежке на истината и то много. ВЕрвай ми. Не го пиша на аба. Не искам да навлизам по-надълбоко и да описвам химичния "характер" на тези продукти след, като са произведени в стомашно сокче отвъд коремчето ти... :P
Това са истинските "бомби" за нас и нашето здраве. Както и писах - не случайно това са храните забранени за диабетиците.
В малки количества употребявани от здрав организъм... иди-дойди, но защо трябва да си натоварваме тялото с точни с тези въглехидрати, като подобни
и далеч по-лесно усвоими можем да набавяме чрез варива - боб, леща, жито, фасул, пчелен мед ( задължително захаросан ).

Мозъкът се храни с въглехидрати и е задължително човек да приема хранителни продукти И от тази група.

За мозъчето ни - ядки и, колкото се може повече орехи. Недей се нада на ориз и картофи за мозъчен комфорт. :|
а прости са захарните и шоколадови изделия, които, впрочем, също не са вредни, ако не се прекалява.

Абсолютна неточност. Няма захар вложена в сладкишче и попаднала в организма ни да бъде усвоена на точно определено място. Напротив. Не случайно на захарта и викат бялата смърт. Хората в Япония например не използват захар.
Натуралният шоколад, например, е полезен за сърцето, а и консумацията му повишава т.нар. "хормон на щастието", който влияе положително на настроението.
[/quote]
Отчасти съм съгласен за натуралния шоколад колежке...Но, знаеш ли, че такъв на практика няма в нашата мрежа. Продава се шоколад с процентно съдържание на какао - до около 80-90% ( много скъп и най-качествен у нас ) а останалото е...Изображение
И да си дойдем на думата де. Най-важното правило за здравословно хранене е:
Разнообразието и избягването на колбаси, кренвирши и заместителите на месо. Аз например си купувам мръвки, нуждата от "колбас" си задоволявам с домашно направено филе "Елена". Изсушавам рибица или плешка в хладилника си (предварително осолена, измита и пиперосана след това ) - след една седмица е чудна за ядене.
И най-важното правило за подбор на храната е:
НИКОГА НЕ ЯЖТЕ ХРАНА РЕКЛАМИРАНА ПО ТВ. :P
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 ное 2013 21:15

Е как в Азия консумират ориз всеки ден, ама нищо им няма? Не се заяждам, просто наистина ми е чудно, защото познавам доста азиатци и наистина оризът е огромна част от тяхната култура. :geek:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 24 ное 2013 11:36

ntodorov написа:Отговаря мила колежке на истината и то много. ВЕрвай ми. Не го пиша на аба. Не искам да навлизам по-надълбоко и да описвам химичния "характер" на тези продукти след, като са произведени в стомашно сокче отвъд коремчето ти... :P
Това са истинските "бомби" за нас и нашето здраве. Както и писах - не случайно това са храните забранени за диабетиците.
В малки количества употребявани от здрав организъм... иди-дойди, но защо трябва да си натоварваме тялото с точни с тези въглехидрати, като подобни
и далеч по-лесно усвоими можем да набавяме чрез варива - боб, леща, жито, фасул, пчелен мед ( задължително захаросан ).
Колега, ти поставяш всички въглехидрати под общ знаменател, твърдиш и че картофите и оризът са вредни, а аз твърдо изразявам несъгласие с това. :) Картофите са богати на калий и витамини, което е рай за стомаха, а оризът пречиства натрупаните шлаки и полипи в червата.

За мозъчето ни - ядки и, колкото се може повече орехи. Недей се нада на ориз и картофи за мозъчен комфорт. :|
Това за ядките никога не съм го отрекла, изключително полезни са. Орехи и мед открай време е изпитана студентска рецепта за тежки сесии. :mrgreen: Но отново отричаш хранителните качества на ориза и картофите, което ме озадачава.

Няма захар вложена в сладкишче и попаднала в организма ни да бъде усвоена на точно определено място. Напротив. Не случайно на захарта и викат бялата смърт. Хората в Япония например не използват захар.
Прав си, че захарта не е полезна, но както вече посочих, в малки количества не може да причини вреди на организма. Никой не говори да ядеш по кило захар на ден все пак. ;) А точно в Япония здраво се консумира ориз и процентът на затлъстели хора клони към 0, а средната продължителност на живота е една от най-високите в света.

Отчасти съм съгласен за натуралния шоколад колежке...Но, знаеш ли, че такъв на практика няма в нашата мрежа. Продава се шоколад с процентно съдържание на какао - до около 80-90% ( много скъп и най-качествен у нас ) а останалото е...Изображение
Въпросът не е само до шоколада, а като цяло до качеството на храните. Аз преди години се обринах, след като ядох... репички. Представям си с какви боклуци са блъскали почвата, за да даде такъв ефект върху тялото ми...

И да си дойдем на думата де. Най-важното правило за здравословно хранене е:
Разнообразието и избягването на колбаси, кренвирши и заместителите на месо. Аз например си купувам мръвки, нуждата от "колбас" си задоволявам с домашно направено филе "Елена". Изсушавам рибица или плешка в хладилника си (предварително осолена, измита и пиперосана след това ) - след една седмица е чудна за ядене.
И най-важното правило за подбор на храната е:
НИКОГА НЕ ЯЖТЕ ХРАНА РЕКЛАМИРАНА ПО ТВ. :P
Тук вече съм по-склонна да се съглася. Аз лично колбаси почти не консумирам, а и като цяло не съм голям почитател на месото (не че има такова в колбасите, но все пак :lol: ). Месцето е най-добре да е чисто, а не под формата на кайми и подобни, защото вътре мръвката е дефицит, за сметка на соя и всякакви гадости.
В крайна сметка, колега, да не пропускаме и факта, че всеки човек е с различен организъм и не всички храни се понасят еднакво.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Върни се в “Свободна зона”