Чапаев написа:А къде са ГМО зърнените храни! Те ли да са най-полезните!
Сельодката е много полезна, другарю Чапаев, с водчица за прокарване
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Чапаев написа:А къде са ГМО зърнените храни! Те ли да са най-полезните!
boabbb написа:Чапаев написа:А къде са ГМО зърнените храни! Те ли да са най-полезните!
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.
boabbb написа:Чапаев написа:А къде са ГМО зърнените храни! Те ли да са най-полезните!
Чапаев написа:boabbb написа:Чапаев написа:А къде са ГМО зърнените храни! Те ли да са най-полезните!
Ех спомени, спомени! Като ми говорите така, става ми едно хубаво, едно топло на душата! Обливат ме вълни от приятни спомени!
stefani написа:Пържените картофи са далеч по голяма калорийна бомба от чипса
Laetitia написа:Това въобще не отговаря на истината, колега.ntodorov написа:И накрая нищо не прочетох за ориза и картофите - смъртните въглехидрати, които не случайно са забранени за диабетиците. Картофите и оризът най-бързо вдигат кръвната захар, въглехидратите им са трудно усвояеми и често се трупат в "депата" ни под формата на мазнини...Белия хляб - също. Отдавна хората на запад са го избегнали в менюто си.
Оризът и картофите са изключително полезна и щадяща стомаха храна. Действат като метла за организма и дават енергия.
С уговорката, разбира се, че не са пържени, а варени или печени. Те са от групата на сложните въглехидрати, а прости са захарните и шоколадови изделия, които, впрочем, също не са вредни, ако не се прекалява.
Мозъкът се храни с въглехидрати и е задължително човек да приема хранителни продукти И от тази група. Натуралният шоколад, например, е полезен за сърцето, а и консумацията му повишава т.нар. "хормон на щастието", който влияе положително на настроението.
Мускулите пък се изграждат чрез консумацията на белтъчни храни (месо, млечни продукти, яйца), но както с всичко останало, повишената консумация е вредна.
Най-добре е от всичко с мярка.И в тоя ред на мисли - една снимчица...
Мозъкът се храни с въглехидрати и е задължително човек да приема хранителни продукти И от тази група.
а прости са захарните и шоколадови изделия, които, впрочем, също не са вредни, ако не се прекалява.
[/quote]Натуралният шоколад, например, е полезен за сърцето, а и консумацията му повишава т.нар. "хормон на щастието", който влияе положително на настроението.

Колега, ти поставяш всички въглехидрати под общ знаменател, твърдиш и че картофите и оризът са вредни, а аз твърдо изразявам несъгласие с това.ntodorov написа:Отговаря мила колежке на истината и то много. ВЕрвай ми. Не го пиша на аба. Не искам да навлизам по-надълбоко и да описвам химичния "характер" на тези продукти след, като са произведени в стомашно сокче отвъд коремчето ти...![]()
Това са истинските "бомби" за нас и нашето здраве. Както и писах - не случайно това са храните забранени за диабетиците.
В малки количества употребявани от здрав организъм... иди-дойди, но защо трябва да си натоварваме тялото с точни с тези въглехидрати, като подобни
и далеч по-лесно усвоими можем да набавяме чрез варива - боб, леща, жито, фасул, пчелен мед ( задължително захаросан ).
Това за ядките никога не съм го отрекла, изключително полезни са. Орехи и мед открай време е изпитана студентска рецепта за тежки сесии.За мозъчето ни - ядки и, колкото се може повече орехи. Недей се нада на ориз и картофи за мозъчен комфорт.![]()
Прав си, че захарта не е полезна, но както вече посочих, в малки количества не може да причини вреди на организма. Никой не говори да ядеш по кило захар на ден все пак.Няма захар вложена в сладкишче и попаднала в организма ни да бъде усвоена на точно определено място. Напротив. Не случайно на захарта и викат бялата смърт. Хората в Япония например не използват захар.
Въпросът не е само до шоколада, а като цяло до качеството на храните. Аз преди години се обринах, след като ядох... репички. Представям си с какви боклуци са блъскали почвата, за да даде такъв ефект върху тялото ми...
Тук вече съм по-склонна да се съглася. Аз лично колбаси почти не консумирам, а и като цяло не съм голям почитател на месото (не че има такова в колбасите, но все пакИ да си дойдем на думата де. Най-важното правило за здравословно хранене е:
Разнообразието и избягването на колбаси, кренвирши и заместителите на месо. Аз например си купувам мръвки, нуждата от "колбас" си задоволявам с домашно направено филе "Елена". Изсушавам рибица или плешка в хладилника си (предварително осолена, измита и пиперосана след това ) - след една седмица е чудна за ядене.
И най-важното правило за подбор на храната е:
НИКОГА НЕ ЯЖТЕ ХРАНА РЕКЛАМИРАНА ПО ТВ.
Потребители, разглеждащи този форум: slash1912 и 6 госта