Грандовете вън от шампионатите си?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Грандовете вън от шампионатите си?

Мнениеот olympic teteven » 22 ное 2013 20:39

Германският специалист Феликс Магат предлага Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд да бъдат извадени от Бундеслигата с цел "глътка въздух" за останалите отбори:

http://gong.bg/view_article.php?article_id=386079

Бундеслигата, по мое мнение, далеч не е първенството с най-силно изразен дву(три)полюсен модел. В последните години станахме свидетели на шампиони като Волфсбург, Щутгарт и Вердер Бр.

Ами по същата логика може да се измисли подобен вариант и за Реал М и Барса в Примера, да речем. Или за "Светата Троица" в Италия, както и за Топ 4 от Англия. Апропо преди около дестина години се обсъждаше подобна идея за Глазгоу Рейнджърс и Селтик в Шотландия.

Това е и един вид крачка към създаване на широко коментираната Европейска Суперлига.

Този вариант определено има своите плюсове, тъй като битката за титлата в тези шампионати ще стане по-равностойна и интригуваща, а не едни и същи да обират лъвския пай. Дали обаче един такъв формат на Европейска Суперлига, в който се състезават най-добрите 16 (или 18, 20) отбора няма сериозно да засенчи Шампионската лига. Да не говорим пък за Лига Европа... :|

daniel875
Контакти:

Re: Грандовете вън от шампионатите си?

Мнениеот daniel875 » 22 ное 2013 20:57

В последните близо две десетилетия не другите стават първенци, а просто "Байерн" няма особено желание да е пръв. Прекалено много "черно тото" играеха в определени сезона мюнхенци или просто имитираха активност. Да кажем, че е второто, но беше ясно, че нямат желание за титлата. Когато това отново стане факт, никой не може да спре баварската машина в Германия. Това ще е и през този сезон. В Европа е по - различно, макар че и там май нямат да има през този сезон сериозен техен конкурент. Единствено "Реал" Мадрид е способен на спре баварците. Анчелоти е демонът за германския колос.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
gikahadji
Контакти:

Мнениеот gikahadji » 22 ное 2013 21:00

На мен би ми харесала една Суперлига от 20 отбора, които играят само в тази лига. Може дори да играят по два пъти един срещу друг, или след 38 кръга да се разделят на две десетки, в които да играят всеки срещу всеки, защото 38 мача на година са твърде малко. Останалите отбори си играят в собствените първенства и шампионите играят в Шампионска лига, победителят(или финалистите) от която влиза в Суперлигата на мястото на последния(или последните два) отбор. Така всяка седмица ще има дербита от рода на Реал - МанЮнайтед, Барселона - Милан, Байерн - Арсенал и т.н. Много по-интересно ще е а и със сигурност ще има доста отбори, които да се борят за двадесетте места на Суперлигата. 5-6 отбора от Англия, 2-3 от Германия, 3-5 от Италия, 2-3 от Испания, 2-3 от Франция, 2-3 от Португалия, дотук 16-23 отбора без да броим отбори от Русия, Холандия, Украйна..
Георги Соколов: Исках да играя в ЦСКА. Хората много ме уважиха, дойдоха вкъщи, поканиха ме, най-любезно. Но от БЪЛГАРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ не ми разрешиха! Казаха, че освен в Левски няма другаде да играя, и така се свърши с мен! На 26 години!

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 22 ное 2013 21:03

daniel875 написа:В последните близо две десетилетия не другите стават първенци, а просто "Байерн" няма особено желание да е пръв.

Определено пренасищането с титли в Бундеслигата (22 ако не се лъжа) е фрапиращо. Но в Примера не е по-различно. За последно Валенсия станаха шампиони през 2002. А пък в Италия Скудето отива или в Милано, или в Торино :(
Последна промяна от olympic teteven на 22 ное 2013 21:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 22 ное 2013 21:07

gikahadji написа:На мен би ми харесала една Суперлига от 20 отбора, които играят само в тази лига.

Вероятно точно такава е идеята за бъдещата Евросуперлига, макар никъде да не е казано официално.

Основен плюс: Всяка седмица дербита на световно ниво

Основен минус: Шампионската лига и Лига Европа ще останат в сянката на новия турнир

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 22 ное 2013 21:15

olympic teteven написа:
gikahadji написа:На мен би ми харесала една Суперлига от 20 отбора, които играят само в тази лига.

Вероятно точно такава е идеята за бъдещата Евросуперлига, макар никъде да не е казано официално.

Основен плюс: Всяка седмица дербита на световно ниво

Основен минус: Шампионската лига и Лига Европа ще останат в сянката на новия турнир

Не знам. Баскетболните специалисти да кажат, но май там има "Адриатическа лига", която е доста силен турнир. Големите отбори от местните шампионати играят само там и впоследствие в "Евролига". Има и други силни регионални състезания, без да броя "Балканската глупост". Това е някакъв шесторазреден турнир, в който сериозен отбор не би участвал.
Против комерсиализацията съм, много неща се промениха с навлизането й и ще се променят. Един цесекар беше казал, че е за традициите в Европа. Прав е, като казва, че след като си отпаднал от друг турнир, не е естествено да продължаваш в друг, че и даже да го печелиш. Това не е нормално.
Левскарите през 2005-2006 нямаха кой знае какъв отбор, но с много сериозна доза късмет, а и характер, достигнаха до четвъртфинал. Загубиха в директния мач от победителя, но в крайна сметка продължиха. Преодоляха всички възможни съперници по пътя си до мачовете с немците.
Естествено, че ако нямаш късмет, нищо не можеш да постигнеш.
Последна промяна от daniel875 на 22 ное 2013 21:20, променено общо 2 пъти.

MiG31
Контакти:

Мнениеот MiG31 » 22 ное 2013 21:16

Прекрасно би било да се сформира такава Суперлига с участието на най-добрите отбори от Англия , Испания , Италия , Германия , Франция , Португалия и Русия . Останалите отбори след като излъчат шампион на страната и носител на купата да участват в турнирите ШЛ и ЛЕ , но с условието само по един участник от страна и на директни елиминации ( както си беше преди ) , като шампионите имат право да участват в Суперлигата за сметка на 2 които ще отпаднат . Така и другия шампионат ще стане интересен и 2-та турнира ще носят истински големи пари ако се спечелят .

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 22 ное 2013 21:20

ТВЪРДО ПРОТИВ :!: Искам да си гледам мачовете с УБА, Соунси и Съндърланд и да се радвам на магията на Висшата лига :)
Останалите като ви е скучно си правете суперлиги. Англичаните са много големи традиционалисти и не биха допуснали такова нещо ;)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 22 ное 2013 21:21

Soulen написа:ТВЪРДО ПРОТИВ :!: Искам да си гледам мачовете с УБА, Соунси и Съндърланд и да се радвам на магията на Висшата лига :)
Останалите като ви е скучно си правете суперлиги. Англичаните са много големи традиционалисти и не биха допуснали такова нещо ;)

Тази "Висша лига" да я върнат, както се казваше едно време "Първа дивизия", и тогава ще призная англичаните за традиционалисти. Откакто има "Висша лига", шампионът е един и същ. И какво? Спечелиха ли нещо тези от това? Не, нито са световни шампиони, нито европейски, имат две - три купи в най - големия турнир. Толкова. Четири всъщност, защото и "Челси" я вдигнаха "ушатата" купа преди няколко години.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 22 ное 2013 21:24

MiG31 написа:Останалите отбори след като излъчат шампион на страната и носител на купата да участват в турнирите ШЛ и ЛЕ , но с условието само по един участник от страна и на директни елиминации ( както си беше преди )

Така още повече би се понижил интереса към ШЛ и ЛЕ. По-добре да си остане сегашното положение, което ще даде значително по-голям шанс не само за класиране в ШЛ, но и за добро представяне на нашия шампион.

Ако си представим Левски в група не с Барса, Челси и Вердер, както реално се случи, а със Севиля, Евертън или Щутгарт например, тогава нещата биха изглеждали далеч по-оптимистични

Върни се в “Футбол - Свят”