Toп 10 на най-вредните храни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Re: Toп 10 на най-вредните храни

Мнениеот anihilator » 22 ное 2013 01:35

riddler написа:
anihilator написа:
badboy95 написа:
anihilator написа:Аз лично много рядко ям готова храна от магазина :) , опитвайте се сами да си приготвяте храна не е чак толкова трудно :!: Опитайте се да вкарате в менюто си 2 пъти риба в седмицата или поне веднъж но изббягваите някои сладковонни риби като шаран , толстолоб , сом , каракуда / виж пастървата и щуката са друго нещо и са много полезни / яжте скумрия евтина е и изключително полезна изчиства организма от лош холестерол . По веднъж птиче и червено месо в седмицата опитайте се един постен ден /зеленчукови супи , боб , леща , зеле абе вариантите са много яжте и паста /тя не е тесто ;) / горе долу така преживявам аз ! При мен проблема е , че доста ракия и бира жуля :)

Само за пастата не съм съгласен, щото се отвратих от нея в Англия :mrgreen:

Пастата се опитвам да я правя разнообразна освен болонезе което приготвям с домашно консервирани домати :) , правя и сметанови сосове или сметана и вино които редувам с пилешко с зеленчуци или пиле и гъби или телешко / нарязано на тънко напречно жилите /жулиени /става бързо и не е жилаво , с риба тон /консерва естествено / също се получава добре и така не ми писва пастата . Поприяжда ми се често ;)

И аз много харесвам паста, но единствено я ограничих към салата. :(

Еми де да знам аз малко си угаждам , определено съм чревоогодник :) Ако имаш и малко по активен живот поне като килограми не ми се отразява ама съм на 33 още баща ми е на 59 и е 115 килограма може би е време да ся замисля викаш :)

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 22 ное 2013 01:40

badboy95 написа:
anihilator написа:
badboy95 написа:
anihilator написа:Аз лично много рядко ям готова храна от магазина :) , опитвайте се сами да си приготвяте храна не е чак толкова трудно :!: Опитайте се да вкарате в менюто си 2 пъти риба в седмицата или поне веднъж но изббягваите някои сладковонни риби като шаран , толстолоб , сом , каракуда / виж пастървата и щуката са друго нещо и са много полезни / яжте скумрия евтина е и изключително полезна изчиства организма от лош холестерол . По веднъж птиче и червено месо в седмицата опитайте се един постен ден /зеленчукови супи , боб , леща , зеле абе вариантите са много яжте и паста /тя не е тесто ;) / горе долу така преживявам аз ! При мен проблема е , че доста ракия и бира жуля :)

Само за пастата не съм съгласен, щото се отвратих от нея в Англия :mrgreen:

Пастата се опитвам да я правя разнообразна освен болонезе което приготвям с домашно консервирани домати :) , правя и сметанови сосове или сметана и вино които редувам с пилешко с зеленчуци или пиле и гъби или телешко / нарязано на тънко напречно жилите /жулиени /става бързо и не е жилаво , с риба тон /консерва естествено / също се получава добре и така не ми писва пастата . Поприяжда ми се често ;)

Личи си, че си кулинар, явно ти се удава доста, аз съм малко сакат още, ама ще се науча, няма как. :)

А кулинар аматьор съм но ми доставя удоволствие /разковничето в което може би е , че към 18 :00 часа излизам на двора с ракия и салата и готвя :mrgreen: / но експерементираме двамата с жена ми и е забавно , но това е само за удоволстве :!:

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 22 ное 2013 01:42

Лека на всички , уф как са радвам , че кндр и тем подобни ги няма тук мухахахахах :)

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 22 ное 2013 01:51

anihilator написа:Лека на всички , уф как са радвам , че кндр и тем подобни ги няма тук мухахахахах :)
А така, вземи урочасай работата сега и да цъфнат... :lol:

Колкото до пастата, също не е толкова вредна, а и е ужасно вкусна, ако е направена кадърно.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 22 ное 2013 01:52

anihilator написа:А кулинар аматьор съм но ми доставя удоволствие /разковничето в което може би е , че към 18 :00 часа излизам на двора с ракия и салата и готвя :mrgreen: / но експерементираме двамата с жена ми и е забавно , но това е само за удоволстве :!:

Семплите неща в живота доставят най-много удоволствие :!: Лека и на теб. :)
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 22 ное 2013 02:07

ntodorov написа:Претенции обаче имам към написаното за свинското месо и сланината...Сланината е мехлем за сърцето. С мазнините ( качествените ) сърцето ни се храни. Енергията му идва от там. За свинското месо и за "не внасянето" му на "нищо в организма също не съм съгласен. Знаете ли, колко витамини, минерали, протеини ( качествен и лесно усвоим от организма ни ) има в...свинската вратна пържола например ??? Да не казвам пък, колко кеф за рецепторите ни има в нея. Знаете мисля. :|
Най-добрата храна за човека е месото. Шареното при това. Не случайно природата ни е дарила и с кучешки зъби.

Тука си прав. Доколкото знам месото може да повлияе лошо предимно на хора с определени здравословни проблеми, но за нормален организъм не е проблем, напротив дори е полезно. Проблемите при хората, които наблягат на месото идват не от това, че ядат месо а от това, че не разнообразяват достатъчно менюто си и с друга храна. С други думи е точно както ти си казал малко по надолу: просто месото трябва да е част от хранителния режим, а не единствена храна.

ntodorov написа:И накрая нищо не прочетох за ориза и картофите - смъртните въглехидрати, които не случайно са забранени за диабетиците. Картофите и оризът най-бързо вдигат кръвната захар, въглехидратите им са трудно усвояеми и често се трупат в "депата" ни под формата на мазнини...Белия хляб - също. Отдавна хората на запад са го избегнали в менюто си. Хора с прекарани инфаркти и инсулти - трябва да се ограничават максимално от тези продукти.

Картофи, ориз.. не са лоши храни и не мисля че в скромни количества са толкова опасни. Говоря .. за нормални хора с нормален организъм без сериозни проблеми.

И понеже статията е за предлаганите на пазара храни, мога да допълня че не една и 2 от описаните храни по принцип не е опасна в разумни количества, проблема е не храната а начина и на производство. Пример е майонезата, описана в статията, пример са саламите, които ако бяха направени като хората въобще нямаше да са проблемни. В този ред на мисли може би визират свинското поради навика на някои свиневъди да хранят животните - прасета, телета, дори пилета с разни "добавки", които влияят на качеството на месото им. За пилетата поне съм сигурен че понякога им инжектират и хормони.

Доста неща, например описаната захар (и сладкото по принцип) и чипса може да не са полезни като цяло, но ако се внимава с тях едва ли ще е кой знае каква беда да ги употребява човек. Просто трябва да се консумират така да се каже не от лакомия а за разнообразие, все пак човешко е да поискаш да си угодиш с малко сладко или нещо подобно.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 22 ное 2013 03:42

Съпругата ми се занимава точно с това и смятам че статията е правдоподобна.Замисляли ли сте се как при цена на телешко/в България говеждо има само в интернет сайтовете за роден клуб/,свинско/... /плюс сланината цената на каймата е наполовина.Как като пиеш газирано ти се допива чиста вода,особенно след символа на Америка или как се прави майонеза.чипс или маргарин под 50 процента масленост.А за кренверши с растителен кашкавал да не говорим.

NADURVEN_FILOSOF
Контакти:

Мнениеот NADURVEN_FILOSOF » 22 ное 2013 04:30

Нямаме пари и затова ни захранват с боклуци. 250 грама 'каймичка' за левче дето на 70-80% е някакъв соев протеин. А истинската кайма не е по-евтина от чистото месо, защото се прави само от такова. Сирена и кашкавали с някакви растителни хуйни из тях, опс деликатеси :lol: . Колкото по-малко преработки минава един продукт, толкова по-полезен е. За щастие може да се намери от къде да се купува домашно мляко, яйца, мед, което си е добра основа.
сърце, душа за берое стара загора
http://vbox7.com/play:9114d3b3

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 ное 2013 06:14

Кой, каквото и да си говори, не съм съгласен с №6 8-) Сланината, мазта и свинското, са си едни от най-полезните храни 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 ное 2013 06:16

Кой, каквото и да си говори, не съм съгласен с №6 8-) Сланината, мазта и свинското, са си едни от най-полезните храни 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”