mistreated написа:daniel875 написа:Разкажи нещо за евентуалния нов регламент на "Световна лига". Голям батак ще го бъде май. Три групи - две по осем отбора и една от дванайсет, и то нашата група е една![]()
Какво да кажа, тъпа история. Ясно е, че се търсят все повече пари от телевизионни права, особено от страни с големи финансови възможности, но слаб волейбол. Аз лично не разбирам присъствието на Япония в групата на силните. Откъде накъде?
Последните години FIVB опитаха много различни варианти не само в Св. лига, но и на други големи първенства. Засега малко от тях (да не кажа николко) се оказаха успешни. Ще видим какво ще бъде сега, но така или иначе нашите съперници пак ще бъдат изключитлено класни отбори. Ако се спазва разпределението на принципа "змиорка" ние ще сме в група с Италия, Русия и Сърбия, а Бразилия с Полша, САЩ и Япония. Много трудно ще ни бъде да прескочим групата.
Не знам "змиорка" ли, "гущер" ли е, но този път май няма да се класираме на финалите. Не стига, че сме малка страна, с най - талантливите волейболисти, но и не чак толкова много като численост, ами това вече напълно ще спре националите от участие на последната фаза.
Едно е да играеш със САЩ и Япония, при цялото ми уважение към бившия олимпийски шампион, и съвсем друго - с актуалните най - добри отбори в Европа.
САЩ има класен отбор, много по - добър от нашия, но заради липса на собствен шампионат нямат възможността да постигнат още по - добра обиграност. Явно, че там има лек спад. Това обаче не трябва да омаловажава победата ни на тяхна земя през този сезон. По - добър тим са от нас.
Каквото и да стане, да сме живи и здрави! Момчетата се трудят достатъчно, за да ни зарадват, но и схемата е срещу тях. Просто не умеем да си правим сметките като големите, а и ние - самите - май не ги обичаме, защото се радваме много повече на играта до последно от "лъвовете".
Така е много по - достойно.
Хора като Йордан Лазаров управляват световния волейбол, а по този начин трудно ще има нормален регламент. Жалко!