Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

tprodanov
Контакти:

Re: Докога ще търпим наглостта на политиците?

Мнениеот tprodanov » 13 ное 2013 21:51

Моята алтернатива е лесна - първо, основен проблем в страната за мен не е дали се води лява или дясна политика, защото не се води никаква. управлява се на парче, в името на интерес на отделни лобита, като резултат от зависимостите на политиците в партиите. За да няма зависимости, първото напълно категорично условие за мен е да няма агенти в тях.
На втори етап, ако решим, че сме се преборили със зависимостите идва и самия тип политика. За страна в криза единственото лечение е дясна политика.

За моя радост, има партия, която има чудесно разписана дясна платформа, в подкрепа на малкия бизнес, и в нея няма нито едно ченге. На мен друго не ми трябва.

Сега ще е интересно да чуя и слабо място в моята позиция и другите алтернативи по нея. ;)

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Разкриха как Герб яхва протеста

Мнениеот sin4ec » 13 ное 2013 21:52

То протест няма, има жалък опит за аналогии с отдавна отминали събития. Легендарния митинг на СДС на Орлов мост, студентските стачки, обсада и щурм на парламента, шествия из столицата... Това да ви е познато?
Познато е. Но тогава беше друго. Имаше защо. А днес няма. Повод-назначението на някъв богат дебелак на третостепенен държавен пост. А стига, бе, това ли е проблемът на България? Искане-оставка. Заради това назначение? А стига, бе, не е сериозно... Кой го боли шефа на ДАНС?
Никой. Болят ни празните джобове, това е истината. И понеже няма ситуация като 1997, когато магазините бяха празни и доларите бяха златни, няма да стане . Да ходя на протест, та да върна ГЕРБ на власт? Никога!
Ако беше за СДС, че дори и за измисления РБ, ще се замисля. Но за тези, забравете.
Няма дясна партия, на която да се опрем. Няма причина да искаме оставка, поне до пролетта.
Служебно правителство на Росица Герберска би било катастрофа за страната. Няма полезен ход, освен да се изчака до април и да видим как са се справили настоящите. Точка.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 13 ное 2013 21:53

tprodanov написа:Моята алтернатива е лесна - първо, основен проблем в страната за мен не е дали се води лява или дясна политика, защото не се води никаква. управлява се на парче, в името на интерес на отделни лобита, като резултат от зависимостите на политиците в партиите. За да няма зависимости, първото напълно категорично условие за мен е да няма агенти в тях.
На втори етап, ако решим, че сме се преборили със зависимостите идва и самия тип политика. За страна в криза единственото лечение е дясна политика.

За моя радост, има партия, която има чудесно разписана дясна платформа, в подкрепа на малкия бизнес, и в нея няма нито едно ченге. На мен друго не ми трябва.

Сега ще е интересно да чуя и слабо място в моята позиция и другите алтернативи по нея. ;)

С една дума?

vayk
Контакти:

Ранобудните студенти: Борисов, не те искаме

Мнениеот vayk » 13 ное 2013 21:53

Ранобудните студенти разпространиха декларация, в която се разграничават от позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес заяви, че хиляди хора го призовавали в социалната мрежа "Фейсбук" и на други места да оглави заедно с ГЕРБ протестите срещу правителството. Ето и текста:

"Г-н Борисов,

явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия). Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението "Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие". То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на "изродчета", но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме "на Бойко".

Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете".

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/ ... ame_da_ni/

pomiqr62

Re: Ранобудните студенти: Борисов, не те искаме

Мнениеот pomiqr62 » 13 ное 2013 21:56

Още малко остава да си кажат, че им плаща меглена кунева и сие.

tprodanov
Контакти:

Re: Ранобудните студенти: Борисов, не те искаме

Мнениеот tprodanov » 13 ное 2013 22:01

Точно така, плащат им :mrgreen:

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 13 ное 2013 22:01

Що с една дума? Изводите са на всеки сам за себе си. Както казах - за мен е важна самата политика и идеята, а не името й. Нещо против логиката ми имаш ли? Имаш ли друга теория?

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 13 ное 2013 22:03

Един милиард кредит, южен поток, репресията на полицията и просташкото съсипване на образователната система са достатъчен повод за оставка.

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 13 ное 2013 22:09

tprodanov написа:Един милиард кредит, южен поток, репресията на полицията и просташкото съсипване на образователната система са достатъчен повод за оставка.

Какво имаш против Южен поток? :shock:
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Върни се в “Архив”