ПРЕСПЕКТИВИТЕ ПРЕД ЧЕРНО МОРЕ

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ti4a70
Контакти:

ПРЕСПЕКТИВИТЕ ПРЕД ЧЕРНО МОРЕ

Мнениеот ti4a70 » 12 ное 2013 09:30

Повече от ясно е, че в в следващите няколко кръга ще се реши в коя седмица ще попадне Черно море. Засега везните накланят да останем при тези, които ще се борят за шампионска титла и призовите места. Ще бъде чудесно да сме сред най-добрите и да играем с ЦСКА и Левски, а не с опашкарите. Дали това е най-важно обаче? Не мисля! Защото дори и да сме 7 след 26-я кръг, най-вероятно там ще останем и в крайното класиране. Не бива да се заблуждаваме, че имаме сили и потенциал за нещо повече от някое изригване, като това с победата над Лудогорец например. За мен много по-важно е да имаме яснота по-много по кардинални въпроси. Ще ги разделя в два основни момента.
Първо – въпроса с базата, разбирай стадиона. Едва ли има какво толкова да се говори по тази тема. Крайно време е някой от собствениците на Черно море да излезе и да каже какво ще се случва – цялостен ремонт (като този в Разград да кажем), подмяна на тревната настилка( това е повече от задължително, защото ако до сега времето бе благосклонно с нас, то вече започва зимата и пак ще се играе в блато), козметични промени или просто нищо няма да се прави и ще чакаме да видим кога БФС ще вземе лиценза на Тича! Надявам се, че това е болна тема не само на мен и съм сигурен, че тук всички фенове на отбора сме единни – ИСКАМЕ НОВ, МОДЕРЕН СТАДИОН!
Второ – като как ще се развива представителният отбор? Тук, поне според мен, упреците към ръководството са много по-малки. Трява да сме доволни, че при стагнацията, която е като цяло в света, Черно море оцелява, дори се развива. С малки стъпки, но се движим напред. По отношение на отбора трябва да има ясното по няколко пункта – да се сключи дългосрочен договор със старши треньора Георги Иванов и да се намери фигура, близка до собствениците, с позиции във футбола за ръководен пост. Такава каквато е, Христо Бонев и Ат.Узунов в Лок Пд, Кривия в Ботев и т.н. Необходимо е да се поставят конкретни цели. Обяснения от рода на „играем мач за мач“ и прочие са несериозни. Похвално е запазването на титулярите от предните сезони, с Гонзо случихме и на мениджър, които превлича играчи нужни на отбора. Просто ясно се вижда липсата на ръководен кадър. Не може да се научава всичко от сайта на отбора, като не е ясно точно на кого се израрява позицията. Последната публична извява на човек стоящ над треньора е от пролетта на 2011 г.(скандала с Антон Генов в мача с ЛокСф).
Като аспект към отбра искам да отбележа нещо, което много ме притеснява – младите таланти от школата. След гостуването на ЦСКА на Българска армия през август, бях доволен не толкова от точката, колкото от това, че едно момче влезе в големия футбол – Бекир Расим. Влезе с гръм и трясък, с заявка за голема кариера, но .... до там. Последваха бледи, неубедителни изяви, загуба на място, дори и като резерва. Не знам каква точно е причината, но Беки „зацикли“ и много ме е страх да не последва съдбата на други наши юноши от преди няколко години. За съжаление повечето от тях си останаха само „млади надежди“. Примери – Тодор Колев, Румен Николов, Илиян Капитанов и т.н. Още по-трагично от Расим е положението с Атанас Илиев. За другите да не говорим. Не мисля, че проблема идва от треньорите. Гонзо показа, че иска да работи с младите. Остава те да покажат, че искат да играят.
Ще ми се да чуя колкото може повече черноморци по тези теми.
БЯХ МАЛЪК, СЕГА СЪМ ГОЛЯМ, КОГАТО ОСТАРЕЯ ПАК ЩЕ СЪМ ТАМ - НА "ТИЧА" СТАДИОНА ЛЮБИМ!

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Re: ПРЕСПЕКТИВИТЕ ПРЕД ЧЕРНО МОРЕ

Мнениеот Кролик » 12 ное 2013 10:03

Стадион - станахме за смях и на гаргите с ужасния терен на Тича и гьола на "Гранд Каньон Стейдиъм". Освен феновете и нашите играчи открито се оплакват от бабуните на Тича, но това явно не трогва Ръководството.
Класиране - колкото повече, толкова повече ! Разбира се че предпочитам да играем в първата седмица, мачовете там ще са по интересни, а и с по-голяма посещаемост. Реалистично погледнато с играта, която показваме като гости, не очаквам нещо повече от 6-7 място в крайното класиране + 2-3 смени на съдийската комисия след традиционните загуби на ЦСКА и Левски във Варна :mrgreen:
Юноши - тази тема наистина е болезнена. Тошко Колев, Капитанов, Беки, Наско и т.н., всички имаха шанс за изява. Всички виждаме, че те изтърват този златен шанс. Защо става така ... не знам, нямам обяснение. От това поколение все пак имаме юноша, наложил се в титулярния състав - Китанов ! Да е живо и здраво момчето, дано да продължава така !!
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

Потребителски аватар
liliputchica

Мнениеот liliputchica » 12 ное 2013 10:15

По-добри от тези пред левски или ботевъ
[offtopic]нямам[/offtopic]

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 12 ное 2013 10:32

СИНЯ_ИМПЕРИЯ написа:
Кролик написа:Стадион - станахме за смях и на гаргите с ужасния терен на Тича и гьола на "Гранд Каньон Стейдиъм". Освен феновете и нашите играчи открито се оплакват от бабуните на Тича, но това явно не трогва Ръководството.
Класиране - колкото повече, толкова повече ! Разбира се че предпочитам да играем в първата седмица, мачовете там ще са по интересни, а и с по-голяма посещаемост. Реалистично погледнато с играта, която показваме като гости, не очаквам нещо повече от 6-7 място в крайното класиране + 2-3 смени на съдийската комисия след традиционните загуби на ЦСКА и Левски във Варна :mrgreen:
Юноши - тази тема наистина е болезнена. Тошко Колев, Капитанов, Беки, Наско и т.н., всички имаха шанс за изява. Всички виждаме, че те изтърват този златен шанс. Защо става така ... не знам, нямам обяснение. От това поколение все пак имаме юноша, наложил се в титулярния състав - Китанов ! Да е живо и здраво момчето, дано да продължава така !!

Колега, в последните 35 години, Левски има цифром и словом 1 (ЕДНА) загуба във Варна за първенство ;)

Грешно инфо колега.А от друга страна хората в черно ако свиреха на нас така в домакинските ни мачове с Левски,както им помагат на тях,нямаше да имате победа в София.Но това си го знаеш и без да ти го казвам,нали?
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 12 ное 2013 10:45

За мен са един перспективен отбор. Не че ги харесвам, но това е истината.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 12 ное 2013 11:21

Бетониране в средата на таблицата и подливане да вода на грандовете .

Потребителски аватар
ti4a70
Контакти:

Мнениеот ti4a70 » 12 ное 2013 11:29

Нека да не спекулираме излишно или да ставаме язвителни и дори вулгарни. Колкото до картофите, то не само нашият терен е такъв. Впрочем и терена на Българска армия не е най-добрия. Ако може пишете си там във вашия форум колко велик е червения отбор (на мача с Лудогорец ясно се видя силата ви)!
По темата искам да дискутираме по възможност ние феновете на моряците, защото поставените въпроси са важни.
БЯХ МАЛЪК, СЕГА СЪМ ГОЛЯМ, КОГАТО ОСТАРЕЯ ПАК ЩЕ СЪМ ТАМ - НА "ТИЧА" СТАДИОНА ЛЮБИМ!

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 12 ное 2013 11:59

Не съм съгласен че имаме развитие.Отбора ни има явно отстъпление от 3-4 години.2 Финала за купата,3то място,3 пъти евротурнири.
Тази година има подобрение от предишните 2..това ме радва мисля че сега е момента да се превърнем в нормален клуб..по професионален и да назначим някой спортен директор.Всъщност Гонзо може да съвместява и 2те длъжности той има тази осанка.
Сега за тази година..виждате че ако бяхме били Локо Пд щяхме да отидем на 3то място..както можем да сме 3ти след 26 кръга така и 8-9 място може да отидем.
Берое,Локо пд,Ботев,Левски,ЦСКА ето това са ни преките конкуренти за 3-8 място.
Домакинства - Берое,Левски,Нефтохимик,Ботев,Литекс
Гостувания - Лудогорец,Локо Сф,Пирин ГД,Любимец.
Имаме шансове всичко зависи от нас! Както виждаме идват ни Берое,Левски и Ботев на Тича..
В гостуванията ще се борим най малко за 2 победи.
Аз съм убеден в класирането в първата седмица,най малкото ни идват Берое тук,а и мисля че фактора Тича ще изиграе ролята.
Сигурен съм както и става вече де ,че някой измежду ЦСКА,ЛЕВСКИ,Локо ПД и Ботев ще се сгромолясат лошо не изключвам някой да остане 8ми,но все пак мисля че това ще са 7ците без Берое.
Истината е че имаме всички шансове и за 3-4 място.

guglata
Контакти:

Мнениеот guglata » 12 ное 2013 13:32

Истината е, че отборите са почти равностойни просто първите са по-постоянни и имат по-дълга и равностойна резервна скамейка. Ние бихме Лудогорец във Варна и то с игра, но е напълно вероятно да паднем от последния като гост. Направихме равни в София с уж по-силните отбори, направихме равни във Варна с уж по-слабите. Сега е момента отбора на Станислав да ги хване някой психолог и да им набива в главите, че са най-добрите, че няма кой да им се опре, че са родени шампиони и след няколко години ще имаме гръбнак от наши момчета които ще се борят за титлата. Но за целта трябва да им се осигури поне приличен стадион, за да имат самочувствие и като излязат да видят не само подкрепа от публиката, но и уважение от противник, съдии, чуждите фенове. Те са навързани нещата, смени екипите на някой от "Грандовете" с екипа на който и да е отбор от Б група и ще им изчезне самочувствието и ще им е трудно да са първи.
Истината е, че няма да се получи нищо и няма никаква переспектива пред Черно море, да заплатите са осигурени, екипировката е осигурена и до там. Когато шефовете нямат амбиции нищо не може да се направи. Аз съм доволен, че имаме и това, но честно казано не мога да разбера да имаш отбор, да го държиш в А група и да живурка колкото да не изпадне, а да имаш възможност да го развиваш, да играеш в евротурнири да продаваш футболисти. Отдавна е необходим футболен човек в ръководството и то такъв който си разбира от работата.

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 12 ное 2013 15:54

Всички отдавна разбрахме, че ако вървим напред, няма да е с широки крачки. Ясно е също, че откакто Гонзо е тук има прогрес, значи перспективите на пръв поглед са сравнително добри, но в краткосрочен план. Защото трябва да имаме предвид нещо важно, според мен - в момента интересите и на ръководството, и на Гонзо са удовлетворени. Отборът имаше нужда и случи на млад и добър треньор, треньорът пък получи възможност да работи в сравнително амбициозен и осигурен финансово клуб. Какви в действителност ще са перспективите ще разберем ако се задържим в първата седмицата и се прояви амбицията на Гонзо за по-голям успех. Ако тогава му се осигури каквото поиска и поисканото е правилно, и продължи да работи успешно при нас, е ясно, че перспективите ще са добри. Ако не - ясно. По-скоро съм оптимист. Това, което ме разколебава, както вероятно и много от вас, е, че, освен амбицията и качествата на Гонзо, и сравнително добрите играчи в първия отбор, разбира се и добрата, но само според класирането на отборите в нея ДЮШ, засега няма други сериозни признаци на прогрес - да не предъвквам за базата, включително терен, стадион и т. н. Наличното не е малко. Но ако направим аналогия с "Лудогорец" и "Ботев" що се отнася до база, фен-магазини и други подобни външни признаци, ще видим, че при нас такива няма.
И аз, както и други тук, мисля, че има нужда от футболен човек в ръководството, освен ако Гонзо е две в едно. Дали последното ще се окаже успешно, ако изобщо е така, е рано да се каже.

Върни се в “Черно море”