Имам:Християните трябва да бъдат избити

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

James Beattie

Re: Имам:Християните трябва да бъдат избити

Мнениеот James Beattie » 08 ное 2013 16:40

джугашвили написа:
James Beattie написа:Хора, не знам дали някакъб "Бог" съществува, но .. както казах преди - Защо ме "помазва" ? Красив, богат, приятелка, ала-бала... Щом съм грешник и не боготворя името господне, защо имам всичко, което пожелая ?

Или , може би съм грешник ... трябва да се "мъча" с всичките тези пари, които имам и всичко , което мога да си купя...

Сигурен ли си, че приятелката ти е само твоя приятелка! Сигурен ли си, че и в бъдеще ще е така! Убеден ли си, че след някоя и друга годинка, един ден няма да събудиш до разплутата ти, наподобяваща лоена топка приятелка( вече жена), с няколко деца, без работа(бизнес), без пукнат лев и с няколко кредита зад гърба си, искаща развод и да ти вземе и малкото останало от щастливия ти в момента живот! Ех идилия! Ех щастие! Ей тогава пак си задай този въпрос!

Сигурен съм! Сигурен съм, че и в бъдеще ще ми е вярна. Моята приятелка е моята лява ръка. Не мисля, че ще я загубя след някоя и друга година. Едва ли ще ми изневери. Не съм сигурен, че ще ми направи деца. Само това е проблема.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 ное 2013 17:48

Атеист написа:Ми те хората гледат доказателствата и фактите. Ако я променят, значи има резон в това - появили са се нови солидни и основателни данни и факти. Това, разбира се, няма да стане, тъй като сегашните учени са единодушни и няма спорове по този въпрос. Бъркаш конформизма с обективността и безпристрастността.

Няма и никога нямам да имам нищо против религиозните хора (освен тези, които по-горе изброих). Но против религията - да.

КАква обективност? Оп сори ти си най-обективния.
Аз пък за разлика от вас мога да критикувам религията, защото съм изчел едни неща свързани с темата, които май им казваха книги, и съм изгледал много клипчета у ютуба, както е модердно сега.
Моите критични мнения нямат нищо общо с "тва е булшит" "вие сте тъпи" "Дарвин е пич" и т.н..

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 08 ное 2013 18:12

Спора относно вярващи и "невярващи" стана интересен.
Как "невярващите" казват, че не вярват при положение, че вярват в материалното, в теорията на Дарвин и произлизането им от маймуни, в собстевните си сили, ум, възможности и т.н. Те също вярват, но в това което може да видят с телесните си очи, да пипнат и разберат с ограниченият си ум, какъвто има всеки от нас. Те се изказват като последна инстанция и говорят за религията която нито разбират, нито са прочели литература, а са изградили възгледите си на филмчета, клипчета, статии които са поднесени по най-елементарен начин за да бъдат лесносмиляеми за ограниченият им ум и да не се налага да се замислят и разсъждават задълбочено върху духовното и духовността. Няма как да се получи смислен разговор между хора запознати с материята и такива, които нямат почти никаква представа за нея, а я познава повърхностно. Това е все едно аз да дискутирам и споря с някой физик, химик, лекар и т.н. за неща които съм прочел някъде си или съм гледал някой филм или клип. За да се бориш с някаква идеология, дали политическа или религиозна, то трябва да си запознат с нея в дълбочина за да и се противопоставиш. Иначе ще се говорят празни приказки и ще се получи както го правят във форума "невярващите", за които тяхното мнение е последна инстанция и след като те мислят така, то значи е така, което ми се струва шизофренично. Няма оборване на мнения, няма примери с които да защитят "неверието" си, а само присмиване на опонента, принизяване на дискусията до ниво опросточаване и друго нищо. Това говори за голяма гордост и егоизъм и отново вяра, но в себе си и своето "аз", но има неща които не зависят от самите нас и както имаш красива приятелка, пари, охолен живот и можеш да си позволиш всичко, така само за миг нещата може да се обърнат и станеш клошар, не са малко хората с които е станало така.
Бъдете си "невярващи", но не се изказвайте като някой, който знае всичко и "вярва", че неговото мнение е единствено меродавно, независимо, че не се е постарал да се запознае и прочете литература по дадена тема, защото подобно поведение е меко казано смешно.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 ное 2013 18:40

v.r.s.

Крайния материализъм сам по себе си е форма на религия.

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 08 ное 2013 19:14

Alexx написа:Аз пък за разлика от вас мога да критикувам религията, защото съм изчел едни неща свързани с темата, които май им казваха книги, и съм изгледал много клипчета у ютуба, както е модердно сега.

Защо, невярващите не могат ли да критикуват религията :roll: ? Трябва ли, за да имам собствено мнение да съм изчел 30 книги ?

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 08 ное 2013 19:31

Jürgen написа:
Alexx написа:Аз пък за разлика от вас мога да критикувам религията, защото съм изчел едни неща свързани с темата, които май им казваха книги, и съм изгледал много клипчета у ютуба, както е модердно сега.

Защо, невярващите не могат ли да критикуват религията :roll: ? Трябва ли, за да имам собствено мнение да съм изчел 30 книги ?

Най-малко 30! А от написаното от теб, става ясно, че с нищо не си наясно! За това нямаш право да критикуваш нищо! Какво означава "критикуват религията"! Коя религия бе младеж! Да не мислиш, че е една! Да не мислиш, че всички религии проповядват и прокламират едни и същи ценности или канони! Ето за това намаш право да се обаждаш и критикуваш! И не 30, а 300 книги трябва да прочетеш преди да си помислиш да критикуваш, а камо ли да ме заговориш!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 08 ное 2013 19:42

джугашвили, странно че си застанал на страната на религиите след като идеологията на комунизма не гледа с бори очи на тях.

Jürgen написа:

Kритиките към твърде агресивното критикуване не са отправени към теб. ;)

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 08 ное 2013 19:47

Няма ценз, няма изисквания. Всеки може да критикува не само религията, но която и да е система от идеи, възгледи и убеждения. Колко книги трябва да съм прочел, за да отхвърлям съществуването на дядо Коледа?

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 08 ное 2013 19:55

Атеист написа:Няма ценз, няма изисквания. Всеки може да критикува не само религията, но която и да е система от идеи, възгледи и убеждения. Колко книги трябва да съм прочел, за да отхвърлям съществуването на дядо Коледа?

Що не критикуваш техническите параметри на 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй! Откъсана работа! По стар български обичай, който не разбира от дадено нещо, става негов критик!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Върни се в “Свободна зона”