Мнениеот v.r.s. » 08 ное 2013 18:12
Спора относно вярващи и "невярващи" стана интересен.
Как "невярващите" казват, че не вярват при положение, че вярват в материалното, в теорията на Дарвин и произлизането им от маймуни, в собстевните си сили, ум, възможности и т.н. Те също вярват, но в това което може да видят с телесните си очи, да пипнат и разберат с ограниченият си ум, какъвто има всеки от нас. Те се изказват като последна инстанция и говорят за религията която нито разбират, нито са прочели литература, а са изградили възгледите си на филмчета, клипчета, статии които са поднесени по най-елементарен начин за да бъдат лесносмиляеми за ограниченият им ум и да не се налага да се замислят и разсъждават задълбочено върху духовното и духовността. Няма как да се получи смислен разговор между хора запознати с материята и такива, които нямат почти никаква представа за нея, а я познава повърхностно. Това е все едно аз да дискутирам и споря с някой физик, химик, лекар и т.н. за неща които съм прочел някъде си или съм гледал някой филм или клип. За да се бориш с някаква идеология, дали политическа или религиозна, то трябва да си запознат с нея в дълбочина за да и се противопоставиш. Иначе ще се говорят празни приказки и ще се получи както го правят във форума "невярващите", за които тяхното мнение е последна инстанция и след като те мислят така, то значи е така, което ми се струва шизофренично. Няма оборване на мнения, няма примери с които да защитят "неверието" си, а само присмиване на опонента, принизяване на дискусията до ниво опросточаване и друго нищо. Това говори за голяма гордост и егоизъм и отново вяра, но в себе си и своето "аз", но има неща които не зависят от самите нас и както имаш красива приятелка, пари, охолен живот и можеш да си позволиш всичко, така само за миг нещата може да се обърнат и станеш клошар, не са малко хората с които е станало така.
Бъдете си "невярващи", но не се изказвайте като някой, който знае всичко и "вярва", че неговото мнение е единствено меродавно, независимо, че не се е постарал да се запознае и прочете литература по дадена тема, защото подобно поведение е меко казано смешно.