balgarin написа:Пичове, по принцип все ми е тая дали наши се имат с ваши. Фракции, мракции, ултраси - далеч съм от тея неща. Ама някак си ме гъделичкаше, че има някакво разбирателство между беройски фенове и ваши такива. Говорим за футбол. Иначе имам роднини, приятели, колеги от Пловдив (да не говорим, че ми е от любимите градове) и в живота тези неща са много встрани от фенщината. Слава богу!
Аз така ги разбирам нещата:
Вие ни харесвахте до тогава, до като не взехме да ви бием дето ви хванем. Е, това не е приятелство. Това е угодничество. Бях ви задал няколко въпроса след гостуването ни лятото ама никой не ми отговори. Що ли?
Какво стана на националния в Б сектор преди над година на мача България-Италия, когато левскари тръгнаха да се разправят с беройци? И вие, които твърдите, че сте в близки отношения с нашите, как реагирахте?
Кой пръв последните 3 мача между нашите отбори пръв започна да обижда и да скандира нелицеприятни епитети? Да не говорим за предни години колко обичахте да броите до 5 и да ни припомняте злополучния дебют на всеобщия любимец Едо, като ст. треньор на Берое.
Заради няколко болни мозъка и непораснали момчета, ще страдат много други. Мърши има и при вас, и при нас.
п.п.: Иначе поздравления за съпорта, който оказахте на вашите онзи ден. За последната година за пръв път пловдивска агитка при негативен резултат не млъкна и подкрепи отбора си до края на мача.
п.п.2: И за разлика от жалтити, поне с вас пяхме заедно Химна

.
Съгласен съм с доста от нещата,които си написал.С някои обаче не съм..
1."Биете ни където ни хванете" - може и да си прав,не съм гледал статистиката,но не е лошо на някой ,ако му се занимава,да я публикува тук..да речем,за последните 20-30 години.А и както сам си написал,видял си какво става по време и след края на мача в неделя...мисля,че резултатите от мачовете между нашите отбори никога не са били причина за конфликти между нас.Като изключим онзи бараж,през 80-те - тогава в Пловдив станаха малко ексцесии.
2.За последните 3 мача - не знам кой пръв е почнал,може и да сме ние,но ако ваш футболист не беше счупил крака на един от нашите,със сигурност нямаше да има неприятни реплики /пак казвам,независимо от резултата/.Знаеш много добре - вие сте ни били в Пловдив,ние сме ви били в Зарата...нищо необичайно.Не е имало проблеми.
3.За мача с Италия - не съм бил на стадиона и не мога да коментирам.Ако някой от пишещите тук, е бил на мача,нека да сподели какво точно се е случило.Знам със сигурност обаче,че както не сме имали проблеми с вас,така не сме имали проблеми и с левскарите.Малко съм далеч от "ултрас културата",но доколкото знам в такива случаи не е редно да се взима нечия страна.Друг е въпроса,че се отива на мач на Националния отбор и се случват подобни простотии между български фенове,но това е една друга тема.
За останалото си прав - от цялата работа,ще страдат нормалните фенове.Не че няма да отида в Стара Загора да си видя приятелите,но не знам дали ще е както преди - да си пием бирата заедно преди мач,всеки с шала на любимия си отбор.