Стойностни наши футболисти в посредствени отбори. Докога?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Re: Стойностни наши футболисти в посредствени отбори. Докога?

Мнениеот olympic teteven » 04 ное 2013 23:17

doktora25 написа:Колкото до Делев той никога не е бил футболист и няма и да бъде. Но да твърдиш че за него не е добър вариант да разцъква из Канарските острови и да прибира една добра пара, дори и ако търка пейките не мога да се съглася с теб.

Иса не е лош футболист, но не би се наложил в Левски според мен. Може би за някои от останалите ни тимове от "А" Група обаче ще е един от водещите реализатори.

Иначе примерите са много, не само изброените от мен, но не ми се задълбочава. А за Спас се подписвам и с двете ръце, че в ЦСКА щеше да е един от лидерите. Обидно е да е на остров с повече кокосови орехи, отколкото футболни топки. :|

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 04 ное 2013 23:23

windy26 написа:след почти всеки мач се свиква съдийска комисия,бият се съдии,наказват се отбори да играят без публика,събличат се треньори,стават доста съмнителни резултати,да не кажа тото,играе се на картофени ниви пред роднини и приятели на футболистите и т.н.Изобщо не е само заради парите,просто тук футболно развитие няма.По-добре да топлят пейките за запад,тъкмо могат да видят и научат нещо полезно.

Това е част от футболния фолклор и няма как да се избегне. А за стадионите съм оптимист, че нещата ще си дойдат на мястото

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 04 ное 2013 23:26

Авторът на темата очевидно не е с всичкия си - кой идиот би стоял в България ако може да е в чужбина и то за много повече пари? Ти играл ли си на стадиона в Гоце Делчев и виждал ли си базата на Лас Палмас? Пред Лас Палмас всички родни отбори са посредствени, защото там има условия, каквито у нас никога няма да има! Това за заплатите не е вярно, защото средната месечна заплата в ПСВ например е 20 000 евро, а не 100 000 както си мислят някои гении тук. За Лас Палмас не знам, но пише, че са с бюджет от 11 милиона Евро и ме съмнява да дават космически заплати.

Потребителски аватар
windy26
Контакти:

Мнениеот windy26 » 04 ное 2013 23:29

olympic teteven написа:
windy26 написа:след почти всеки мач се свиква съдийска комисия,бият се съдии,наказват се отбори да играят без публика,събличат се треньори,стават доста съмнителни резултати,да не кажа тото,играе се на картофени ниви пред роднини и приятели на футболистите и т.н.Изобщо не е само заради парите,просто тук футболно развитие няма.По-добре да топлят пейките за запад,тъкмо могат да видят и научат нещо полезно.

Това е част от футболния фолклор и няма как да се избегне. А за стадионите съм оптимист, че нещата ще си дойдат на мястото

Е ние сме оптимисти за бъдещето,ама на хората им се играе сега,нали това е въпросът : защо стоят на запад ,а не си идват -защото тук от доста години си говорим все в бъдеще време.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 04 ное 2013 23:32

botev1921 написа:Авторът на темата очевидно не е с всичкия си - кой идиот би стоял в България ако може да е в чужбина и то за много повече пари? Ти играл ли си на стадиона в Гоце Делчев и виждал ли си базата на Лас Палмас? Пред Лас Палмас всички родни отбори са посредствени, защото там има условия, каквито у нас никога няма да има! Това за заплатите не е вярно, защото средната месечна заплата в ПСВ например е 20 000 евро, а не 100 000 както си мислят някои гении тук. За Лас Палмас не знам, но пише, че са с бюджет от 11 милиона Евро и ме съмнява да дават космически заплати.

Викаш по-добре да мие чинии за няколко хиляди евро, отколкото да записва по 25-30 мача у нас... :mrgreen:

Потребителски аватар
windy26
Контакти:

Мнениеот windy26 » 04 ное 2013 23:40

Това за Лас Палмас е несериозно.Днес загледах един мач в Полша,спрямо стадиона,на който играеше като домакин ФК Пяст Гливице :) нашият национален стадион прилича на къщата на семейство Адамс.Просто имаме толко неща да оправяме,че такива въпроси, защо не се връщат ,са риторични.

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 05 ное 2013 01:20

windy26 написа:Това за Лас Палмас е несериозно.Днес загледах един мач в Полша,спрямо стадиона,на който играеше като домакин ФК Пяст Гливице :) нашият национален стадион прилича на къщата на семейство Адамс.Просто имаме толко неща да оправяме,че такива въпроси, защо не се връщат ,са риторични.

Всичко писано за базите,стадионите и парите във второразредните европейски отбори е вярно.Много сме назад и много има да работим,докато превърнем къщата на семейство Адамс в уютен дом....Но аз мисля,че нашето голямо нещстие е в главите ни,в начина ни на мислене.Докато мислим и живеем като семейство Адамс,няма как да се оправим.За пример давам футболисти излезли съвсем млади от БГ и играли през цялата си кариера в нормални западни отбори.Как говорят,как се държат и как действат Д.Бербатов и Ст.Петров?Я да ги сравним с момчета нямали техния талант,техния шанс......и интелект разбира се.Защото,то и акъл трябва!Без мозък е трудно. (пример В.Божинов)За накрая,за капак дето се вика,оставям най-пресния пример.След мача Черно море-ЦСКА сравнете изказванията на М.Петров и останалите "ощетени" големи футболни "звезди".

Reckless

Мнениеот Reckless » 05 ное 2013 04:23

Явно автора на темата не е излизал никога от България и няма база за сравнение, за да пише подобни глупости !
Само за бази ако говорим, в Испания, конкретно във Валенсия, аматьорските игрища, на които се играят мачове между любителски отбори от кварталите имат осветление, такова, каквото малко стадиони в България имат. И тук говоря за пет игрища едно до друго, всяко едно с отделно осветление.
В Германия отбор от трета лига има база и стадион, каквито в България няма нито един отбор. Стадион със закрит басейн, със сауни, фитнес зали...
И като стана въпрос за миене на чинии... Ако да миеш чинии, ще ти подсигури добър стандарт на живот и няма да си лишен от нищо, предполагам ще си помислиш дали ще предпочетеш да се правиш на гъзар в България с 4 лева в джоба ! Аз лично съм собственик на 2 ресторанта в Германия и имам персонал, част от които са помощник готвачи /за чиниите има миялни машини/, които имат много добър стандарт на живот а за разбиранията в България са си направо баровци. И не се оплакват момчетата ! Двамата са германци и двама поляци. Е, българи няма да взема на работа никога, защото всичките искат да са директори и им е под достойнството да работят.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 05 ное 2013 10:28

Reckless написа:Явно автора на темата не е излизал никога от България и няма база за сравнение, за да пише подобни глупости !

Чичка, виж сега, дали съм излизал зад граница и какво съм правил там, най-малкото на тебе ще ти обяснявам. Нито ще ме разбереш, нито нищо. Основно идеята не беше за базите, а това за миенето на чиниите си беше чиста метафора. Какво като имат бази. По-добре да риташ на картофена нива, отколкото да наблюдаваш от пейката великолепното игрище на еди-кой-си асансьор, изкачващ се от трета във втора дивизия или обратно :|

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 05 ное 2013 13:27

botev1921 написа:Авторът на темата очевидно не е с всичкия си - кой идиот би стоял в България ако може да е в чужбина и то за много повече пари? Ти играл ли си на стадиона в Гоце Делчев и виждал ли си базата на Лас Палмас? Пред Лас Палмас всички родни отбори са посредствени, защото там има условия, каквито у нас никога няма да има! Това за заплатите не е вярно, защото средната месечна заплата в ПСВ например е 20 000 евро, а не 100 000 както си мислят някои гении тук. За Лас Палмас не знам, но пише, че са с бюджет от 11 милиона Евро и ме съмнява да дават космически заплати.

Е, кво се мъчиш да обясняваш. То всички в темата разбраха, че на авторът още му липсват години и база за сравнение. Левски и ЦСКА били по-добре от Лас Палмас... Там имало неземни заплати нз си какво. Там просто има държава, футбол, общество, професионализъм и други неща, които в България са на полуаматьорско ниво

Напротив нашите играчи трябва да ходят в чужбина - най-малкото това ги прави по-професионални и ги вади от удобната им родна действителност. Изграждат се и като личности. Вижте разликата между Русия и Караджата.
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Футбол - България”