Коя ви е любимата ракия?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Коя ви е любимата ракия?

Мнениеот tprodanov » 03 ное 2013 00:26

ri4ard написа:
sin4ec написа:Бургас 69, черночервен етикет. Това за купешките.
Инак нашата си дедова е от памид, Пазарджишко, и не е лоша ракия, ама никак. Обаче смокиновата е върхът! Смокините в този регион дават много плод, а продуктът от това е феноменален. Най-добрата ракия, йебем ти вискита и све!

ракия не пия, но ако някой ми намери Бургас 69 давам 200 кинта за половинка, в каквато валута ги пожелае.

Сметам, че ще ми отнеме не повече от 15 минути да преправя етикета от 63 на 69. Важи ли уговорката :mrgreen:

Потребителски аватар
danimann
Контакти:

Мнениеот danimann » 03 ное 2013 01:23

Бургас 63 ми харесва,но ми се струва леко слаба в сравнение с ракията която правят приятелите ми.Иначе в последно време пия джин,много ме е зарибил :lol:
ЕДНА БОРБА ЕДНА ЛЮБОВ ЕДИН ОТБОР -ЦСКА

Графът
Контакти:

Мнениеот Графът » 03 ное 2013 01:53

има много качествени домашни питиета, с приемлив градус и мек вкус. аз мен най-доброто е това, от което не те мори глава на сутринта, а такова още не съм пил. :o :shock: майсторската гроздова ракия с преварка е еликсир по нашите ширини. аз мен алкохолът трябва да доставя наслада докато се пие, а не след това да се очакват трансформации. иначе си дъним савой уиски в неприлични количества, когато се налага. наздраве на всички колеги, ценители на добрите български питиета.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 03 ное 2013 01:59

tprodanov написа:
russia написа:Аз съм си фен на моята ракийка! След два дни съм на 350л казан, който ще бъде напълнен с гроздов /не джибров/ материал, пък да видим... :)
Ако изварената ракия се "хвърли" за преварка с току що изферментирал хамбургски мискет, качеството и аромата на крайния продукт са невероятни!

Какво значи гроздов, а не джибров?

Колкото до преварката - грешиш. Аромат и преварка са несъвместими неща.

Гроздов материал означава, че не съм "дърпал" вино от гроздовата мъст, а всичкото смачкано грозде+вода и захар отива за ракия. А джибров е като си източил 250л.вино от примерно 500кг. грозде, това което е останало да свариш на ракия! Има разлика нали?
А за преварката не греша! Чети внимателно какво съм написал! Готовата ракия да превариш с малко материал от ароматно грозде! Тогава ракията ти ще е хем преварена, хем ароматна!
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 03 ное 2013 02:04

Е, явно е въпрос на терминология - ние му викаме джибри, без да сме точили вино преди това. Колкото до преварката - няма да се съглася веднага. Какъв е смисъла да правиш преварка изобщо, а и в нея да добавяш още грозде? Така убиваш първоначалния ѝ вкус и към него добавяш аромата на мискет, в което няма лошо, но не виждам защо не го направиш още на първата преварка?

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 03 ное 2013 02:08

tprodanov написа:Е, явно е въпрос на терминология - ние му викаме джибри, без да сме точили вино преди това. Колкото до преварката - няма да се съглася веднага. Какъв е смисъла да правиш преварка изобщо, а и в нея да добавяш още грозде? Така убиваш първоначалния ѝ вкус и към него добавяш аромата на мискет, в което няма лошо, но не виждам защо не го направиш още на първата преварка?

Не очаквах да си на линия, за това ти пратих лично съобщение със същия текст, извинявай за което! ;)
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 03 ное 2013 02:09

:lol: Няма нищо, разбира се, видях го. Дай за преварката, че ми е интересно, а и нали целта е всеки да научи нещо ново..

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 03 ное 2013 02:15

tprodanov написа::lol: Няма нищо, разбира се, видях го. Дай за преварката, че ми е интересно, а и нали целта е всеки да научи нещо ново..

Ами ако това, от което ще варя е някакъв карашик от грозда - примерно димят, памид и още нещо, то какъв аромат ще има тогава? За това отделно си зареждам някой сорт с по-силен аромат/те са и по-скъпи съответно и не върви да купя голямо количество/, през който прекарвам първоначално сварената ракия. Разбира се ако първата ми ракия е малко, тогава не си играя с преварки! ;)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 03 ное 2013 02:17

Да, в този вариант съм съгласен напълно ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 ное 2013 06:46

modor написа:Домашната :mrgreen:

+1
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”