Какво ще направите ако вие управлявахте България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Re: Какво ще направите ако вие управлявахте България?

Мнениеот gilento93 » 02 ное 2013 22:18

Доста работи бих направил,но редица организации ще ги сметнат за нехуманни,и ще ми свалят правителството с някой държавен преврат.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 02 ное 2013 23:36

doktora25 написа:
tprodanov написа:...

Я ми кажи според теб цената на руската газ от какво зависи в по-голяма степен от законите на свободния пазар и конкуренцията или от волята на Путин? И второ защо нищо не казваш за руските чуждестранни инвестиции у нас, както и за отварянето на руските пазари за българска стока чрез намаляване или премахване на митата?
Кажи ми също така кое точно харесваш на Америка: ограбването на висококвалифицираните ни кадри, облъчването ни с упадъчна култура, военните й бази на наша земя (потенциална опасност от въвличане във военни действия и от тероризъм), цялостната й агресивна политика, насочена към раздробяване на Балканите?
Колкото до земите, съдебната делба съществува, но при нея ще плащаш на адвокати като поп, така че не, мерси. Ние само на нотариуса дадохме 4-цифрена сума, а адвокатът със сигурност би взел повече.
И с другите работи не съм съгласен, но ще ги оставим за друг път.

Цената на газта зависи от изхода на преговорите. Те пък зависят от това кой колко е зависим от другия. Ако имаме шистов газ например, цената от Русия ще ни е значително по-ниска. Нямам нищо против руските инвестиции у нас, затова и не казвам нищо. Отваряне на руските пазари за българска стока е нещо чудесно, но митата, които трябва да се премахнат са руските, а не българските.
Не съм казвал, че харесвам Америка, дори напротив. Но ограбване на кадри и облъчването с дръндрън, както и базите са безумни аргументи. Първите две не са верни, а военните бази са изключително полезни за нас. Не съм видял и агресивна политика към Балканите.
Колкото до земите - разбира се, че плащаш делбата - нищо особено. Ти мислиш, че сделките ще минават без нотариус и без такси ли?
С кои неща не си съгласен - с увеличенана продължителност на живота, подобрения стандарт на живот, удължения живот на Козлодуй, безумието да вкараш 70% български стоки в техномаркет? Ми не че не си съгласен, а просто си видя грешките в аргументите. Което ми беше и целта, значи спорът е бил полезен.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 ное 2013 00:52

tprodanov написа:Цената на газта зависи от изхода на преговорите. Те пък зависят от това кой колко е зависим от другия. Ако имаме шистов газ например, цената от Русия ще ни е значително по-ниска. Нямам нищо против руските инвестиции у нас, затова и не казвам нищо. Отваряне на руските пазари за българска стока е нещо чудесно, но митата, които трябва да се премахнат са руските, а не българските.
Не съм казвал, че харесвам Америка, дори напротив. Но ограбване на кадри и облъчването с дръндрън, както и базите са безумни аргументи. Първите две не са верни, а военните бази са изключително полезни за нас. Не съм видял и агресивна политика към Балканите.
Колкото до земите - разбира се, че плащаш делбата - нищо особено. Ти мислиш, че сделките ще минават без нотариус и без такси ли?
С кои неща не си съгласен - с увеличенана продължителност на живота, подобрения стандарт на живот, удължения живот на Козлодуй, безумието да вкараш 70% български стоки в техномаркет? Ми не че не си съгласен, а просто си видя грешките в аргументите. Което ми беше и целта, значи спорът е бил полезен.

Въпросът с махането на митата от страна на руснаците е сложен, като те вероятно биха искали нещо в замяна. Силно се съмнявам, че това нещо е диверсификацията. Факт е че от всички клиенти на руската газ в Европа, дори и Германия, ние плащаме една от най-високите цени. За това едва ли са виновни само руснаците, нито само монополното положение, нито само (не)умението на нашите политици да водят преговори. Трябва да има и друга причина и именно тя е разковничето към много неща. Самият факт, че Украйна в момента е пред избор е много показателен. Няма ли там кадърни политици, които да договорят изгодни международни споразумения както с ЕС, така и с Русия? Защо е необходим изобщо този избор?
Агресивна политика не си видял? 90-те години са време на незапомнен мир и разцвет в западните части на полуострова. И с какво са полезни базите? Да ни въвлекат в бъдещи военни действия?
За другите неща:
За Козлодуй трябва да проверя от повече източници. Твърдението ти, че тенденцията е към намаляване потреблението на енергия не го приемам, тъй като тази тенденция съответства на полумъртво състояние на икономиката ни и ако то се запази нищо хубаво не ни чака. Не трябва да го приемаме за даденост, а да се борим с него. И още нещо важно: енергийната осигуреност е необходимо условие за икономически ръст.
Подобреният жизнен стандарт? Колко хляба си можел да купиш със средната работна заплата през 1989 и колко сега? Хайде да си говорим с реални доходи.
70% български стоки в Техномаркет е една мечта, която защо да не стане след 10 години примерно? 70% български стоки обаче в Била и Кауфланд вече е нещо наистина полезно, необходимо и постижимо към настоящия момент.
За удължения живот само ще ти кажа: баба и дядо доживяха до 90 години, бяха изключително здрави, но предполагам че статистиците отчитат дълголетието им сред тенденциите на прехода. Днес обаче масово много по-млади хора са много по-болни, та това за мен е по-същественото в случая. Същата работа е все едно да кажеш, че днес младите са по-грамотни и образовани в сравнение примерно с преди 30 години. За целта ще ми извадиш статистика с броя висшисти на глава от населението. Ама дали ще бъдеш прав?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 ное 2013 01:03

Безкомпромисен написа:Ще извърша радикална и безкомпромисна декомунизация , всички паметници на терористи и национални предатели в България ще бъдат премахнати, всички градове, села , улици , училища и т.н. , които носят имена на комунистически престъпници , ще бъдат сменени с имена на достойни българи или със старите им имена от преди злокобния ден 9 Септември 1944г,, всички комунистически престъпници до един били членове на терористичната банда БКП , били агенти на партийна сигурност , били милиционери и т.н. ще бъдат поставени на подсъдимата скамейка и ще получат заслужено възмездие и ще изтърпяват заслужените си наказания по затворите и концлагарите! Ще върнем стария химн "Шуми Марица" както и Търновската конституция, а България ще стане отново свободна , независима и демократична държава!

Ти ако дойдеш на власт жълтата книжка ще стане документ за самоличност и партийната книжка на последователите ти. А да те питам, никой от старото БКП ли не ти дава кинти вече та злобееш толкова?
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 ное 2013 01:21

Странджата написа:Ще се извиня на народа си, че нищо не мога да направя. защото страната ни е раково болна и животоспасяващата операция ще понесат само по-младите без много от децата. А всеки ще предпочете да е на някаква диализа, само и само да не се умира ... Иначе досега да бяхме се вдигнали срещу мутрите ...

Почти си прав, но на твое място бих потърсил шайка умни, компетентни хора (сам човек не може всичко да оправя) и да опитам. За по-сигурно тия умни хора щяха да живеят под риска ако станат много алчни или заиграят по чужд интерес да се подхлъзнат фатално на улицата, колкото да имат едно наум.

Също така бих набухал в трудови лагери всички досегашни политици докато не докажат, че са невинни. Понеже помежду си всеки знае какво прави другия всеки ще издъни останалите за да се отърве. После може и да оцелеят.
Покрай тях ще издънят и много по-низши участници в далаверите. Ако за някой е 300% сигурно че е виновен, но доказателства няма предполагам ще изяде някакви ама много отровни картофи или нещо такова.

И твърдо ще устоя на "народните" опити да ми дават наклон на оная работа, защото народ, който избира тия боклуци 20+ години явно не е в час и по-добре да не го слушам. Той е свикнал, защото и сегашните не го слушат.

Понеже ще има нужда от пари за раздвижване на икономиката ще поискам от всеки, който иска да прави бизнес в България да работи на нормални бизнес начала с България без някакви нереални концесии, приватизационни сделки и т.н; ако Запада откаже, ще се направя на русофил за да измуфтя руснаците и обратното, въобще ще лавирам между "великите сили", понеже България сама с тях не може да се бори, но е редно да опита поне да ги поразиграва малко и да има някаква независимост.

Малките келеменца, които живеят за да вилнеят, разни комплексари, дроги, дилъри и помияри също ще се запознаят с трудовата лагерна система, всеки според "заслужите си". Най-"заслужилите" сред тях подозирам, че ще получат неочакван сърдечен удар в съответния лагер. Останалите ще схванат намека.

Ще възстановя армията, при това ще пробвам да излъжа САЩ да даде и неква военна помощ, уж щото Русия е наблизо. Ако руснаците писнат тайно ще им кажа, че това е номер а всъщност ме притеснява Турция (имате ли малко пари за да скрепим общите си интереси?). Току виж надлъгвайки се платят и част от превъоръжаването хх

Ще спра кинтите на ВСЕКИ, без оглед на етноса ако откаже да работи. Ако е толкова умрял от глад дадат ли му работа - ще приеме. Няма да ограничавам религията и правото на етническо самоопределение, но всеки етнос, който разтълкува това погрешно и реши да се пише по-голям от другите ще се сблъска с неизвестни терористи, които палят къщи и отнякъде имат танкове даже. Това бързо ще убеди братята роми и турци, че правото да се наричаш циганин или турчин не те прави нещо повече от българите и закона, но ще им гарантира и правото на нормален живот.. ако се държат като нормални хора.

Накрая ако успея с всичко това всички ще ме плюят, заклеймят като боклук и диктатор, ще дращят обиди по стените на блоковете по мой адрес, но горе-долу ще има някакъв ред и икономика, покрай икономиката ще има и работа (за който не го мързи), а при успешно лавиране и частична поне независимост на страната.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 03 ное 2013 01:21

А после всички ние, радетели за Велика България ще се събудим дружно.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 03 ное 2013 01:50

doktora25 написа: Въпросът с махането на митата от страна на руснаците е сложен, като те вероятно биха искали нещо в замяна. Силно се съмнявам, че това нещо е диверсификацията. Факт е че от всички клиенти на руската газ в Европа, дори и Германия, ние плащаме една от най-високите цени. За това едва ли са виновни само руснаците, нито само монополното положение, нито само (не)умението на нашите политици да водят преговори. Трябва да има и друга причина и именно тя е разковничето към много неща. Самият факт, че Украйна в момента е пред избор е много показателен. Няма ли там кадърни политици, които да договорят изгодни международни споразумения както с ЕС, така и с Русия? Защо е необходим изобщо този избор?
Агресивна политика не си видял? 90-те години са време на незапомнен мир и разцвет в западните части на полуострова. И с какво са полезни базите? Да ни въвлекат в бъдещи военни действия?
За другите неща:
За Козлодуй трябва да проверя от повече източници. Твърдението ти, че тенденцията е към намаляване потреблението на енергия не го приемам, тъй като тази тенденция съответства на полумъртво състояние на икономиката ни и ако то се запази нищо хубаво не ни чака. Не трябва да го приемаме за даденост, а да се борим с него. И още нещо важно: енергийната осигуреност е необходимо условие за икономически ръст.
Подобреният жизнен стандарт? Колко хляба си можел да купиш със средната работна заплата през 1989 и колко сега? Хайде да си говорим с реални доходи.
70% български стоки в Техномаркет е една мечта, която защо да не стане след 10 години примерно? 70% български стоки обаче в Била и Кауфланд вече е нещо наистина полезно, необходимо и постижимо към настоящия момент.
За удължения живот само ще ти кажа: баба и дядо доживяха до 90 години, бяха изключително здрави, но предполагам че статистиците отчитат дълголетието им сред тенденциите на прехода. Днес обаче масово много по-млади хора са много по-болни, та това за мен е по-същественото в случая. Същата работа е все едно да кажеш, че днес младите са по-грамотни и образовани в сравнение примерно с преди 30 години. За целта ще ми извадиш статистика с броя висшисти на глава от населението. Ама дали ще бъдеш прав?

1. Твърдиш, че е по-добре да си свалим гащите пред Русия, за да получив по-добри цени? Историята показва, че това винаги води до обратния резултат. Лошите цени се дължат единствено на това, че нямаме аргумент. Ако имаме, позицията на Русия става по-незначителна, а цените по-ниски.
2. Агресивна политика не съм видял на балканите. Видях едни малоумници, които избиваха невинни хора. Това, че американците избиха малоумниците не ми пречи по никакъв начин. Базите ни носят сигурност - досега не са ни въвели в никакви военни действия.
3. Проверявай за Козлодуй - като за източник ти предлагам сайта на централата, бива ли? А твърдението ми можеш спокойно да го приемеш - родната индустрия и бит са най-неефективните в Европа. Това няма как да продължи в бъдеще - индустрията ще ни произвежда скъпо и няма да е конкурентноспособна, а битът ще бъде скъп. Рано или късно ще станем много по-енергийно ефективни. И да те светна, че връзка между ръст на икономиката и ръст на енергопотреблението няма, колкото и изненадващо да звучи. За наша радост има чудесни статистики на Световната банка по въпроса.
4. Подобреният жизнен стандарт не се мери с това колко дотирани стоки си можел да си купиш, а с доста по-общи показатели. В момента покупателната способност е около 4 пъти по-висока. Да ти дам и аз един пример - една пералня и преди и сега струваше от 300лв нагоре. Само дето тогава заплатите бяха по 200лв, сега са по 1000.
5. Удълженият живот е факт, независимо от личните ти наблюдения. Виж в сайта на Евростат. Какви тенденции, как разбра, че днес масово са по-болни хората? По-болни, ама живеят по-дълго?

Един кратък извод - във всяка от точките спориш с напълно категорични факти, при това със сериозни източници - Евростат, Световна банка... Ми.. продължавай.

И да знаеш, точно с такава регулация ще напълниш Техномаркета с български стоки. Сигурна работа :mrgreen:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 03 ное 2013 07:48

tprodanov написа:1. Твърдиш, че е по-добре да си свалим гащите пред Русия, за да получив по-добри цени? Историята показва, че това винаги води до обратния резултат. Лошите цени се дължат единствено на това, че нямаме аргумент. Ако имаме, позицията на Русия става по-незначителна, а цените по-ниски.
2. Агресивна политика не съм видял на балканите. Видях едни малоумници, които избиваха невинни хора. Това, че американците избиха малоумниците не ми пречи по никакъв начин. Базите ни носят сигурност - досега не са ни въвели в никакви военни действия.
3. Проверявай за Козлодуй - като за източник ти предлагам сайта на централата, бива ли? А твърдението ми можеш спокойно да го приемеш - родната индустрия и бит са най-неефективните в Европа. Това няма как да продължи в бъдеще - индустрията ще ни произвежда скъпо и няма да е конкурентноспособна, а битът ще бъде скъп. Рано или късно ще станем много по-енергийно ефективни. И да те светна, че връзка между ръст на икономиката и ръст на енергопотреблението няма, колкото и изненадващо да звучи. За наша радост има чудесни статистики на Световната банка по въпроса.
4. Подобреният жизнен стандарт не се мери с това колко дотирани стоки си можел да си купиш, а с доста по-общи показатели. В момента покупателната способност е около 4 пъти по-висока. Да ти дам и аз един пример - една пералня и преди и сега струваше от 300лв нагоре. Само дето тогава заплатите бяха по 200лв, сега са по 1000.
5. Удълженият живот е факт, независимо от личните ти наблюдения. Виж в сайта на Евростат. Какви тенденции, как разбра, че днес масово са по-болни хората? По-болни, ама живеят по-дълго?

Един кратък извод - във всяка от точките спориш с напълно категорични факти, при това със сериозни източници - Евростат, Световна банка... Ми.. продължавай.

И да знаеш, точно с такава регулация ще напълниш Техномаркета с български стоки. Сигурна работа :mrgreen:

1. Мине не мине време ти все започваш да въртиш около едни и същи заучени фрази, които десните политици у нас повтарят като папагали последните 20 години (за гащи например). Отговори ми само на един въпрос: Руснаците искат ли гащите на украинците и ако ЕС има по-благоприлични намерения, те тогава какво се чудят?
2. Значи ако чуя, че в другия край на страната двама се бият аз трябва да тръгвам с пушките натам, така ли?
4. А да, забравих, трябва да се включи и пианото.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

minchev_1951
Контакти:

Мнениеот minchev_1951 » 03 ное 2013 10:10

Най-важното /ако зависеше от мен/:
1. ще сменя ВСИЧКИ съдии и прокурори на всички нива на съдебната ни система. Всички дела за корупционни схеми, присвояване в особено големи размери, КИЛЪРИ, ОКТОПОДИ, НАГЛИ И т.н. да бъдат върнати за допълнително разследване от Изпълнителната власт и постановяване на осъдителни присъди в най-кратък срок
2. ще отзова ВСИЧКИ депутати от Народното събрание, след което се проведат нови избори 100 % по МАЖОРИТАРНАТА система с максимум 100 депутати.
3. анулиране на ВСИЧКИ договори по производството и износа на злато от България, както и с трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН.

Тези три основни мерки биха били възможни с любезното съдействие на Китайската правосъдна система.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 03 ное 2013 12:54

doktora25 написа: 1. Мине не мине време ти все започваш да въртиш около едни и същи заучени фрази, които десните политици у нас повтарят като папагали последните 20 години (за гащи например). Отговори ми само на един въпрос: Руснаците искат ли гащите на украинците и ако ЕС има по-благоприлични намерения, те тогава какво се чудят?
2. Значи ако чуя, че в другия край на страната двама се бият аз трябва да тръгвам с пушките натам, така ли?
4. А да, забравих, трябва да се включи и пианото.

Като изтрезнееш, напиши пак - така едва ли някой разбра какво искаш да кажеш.. Пушки, гащи, пиано???

minchev_1951 написа:Най-важното /ако зависеше от мен/:
1. ще сменя ВСИЧКИ съдии и прокурори на всички нива на съдебната ни система. Всички дела за корупционни схеми, присвояване в особено големи размери, КИЛЪРИ, ОКТОПОДИ, НАГЛИ И т.н. да бъдат върнати за допълнително разследване от Изпълнителната власт и постановяване на осъдителни присъди в най-кратък срок
2. ще отзова ВСИЧКИ депутати от Народното събрание, след което се проведат нови избори 100 % по МАЖОРИТАРНАТА система с максимум 100 депутати.
3. анулиране на ВСИЧКИ договори по производството и износа на злато от България, както и с трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН.

Тези три основни мерки биха били възможни с любезното съдействие на Китайската правосъдна система.

Велико :mrgreen: С мажоритарната система ще сложиш местните мутри на власт, с махането на съдиите ще им дадеш съдебната система, а с анулирането на договорите ще изгониш инвестициите. И после златото сам ли ще си го копаеш? :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”