Ами де да знам, как точно ни е навредило. Я помисли малко, сменено ни е името, клубните цветове, емблемата, взет ни е стадиона и реално около 15 години ние нямаме такъв. Е това ако не е опит за затриване на клуба, незнам какво друго следва. Може би разтрел на футболистите и ръководството.
Такова нещо като отнемане на стадиона ви не знам да има!!! Просто по онова време ИГРИЩЕ, а не стадион "Ботев" не е бил в състояние да приема мачове от национален мащаб!!! Ако незнаеш до 1954-та година в ролята на градски стадион е "Локомотив-Спартак", за който вече стана дума... И за да няма спекулации ще ти кажа, че той е построен КАТО СТАДИОН преди 1944-та!!!... След 1955-т година всички по-големи мачове се местят на новопостроения ст. "Девети септември".... От 1961-ва, вие сте на построения от АРМИЯТА ст. "Христо Ботев".... Паметника от ИГРИЩЕТО в "Кичук Париж" е преместен, където е сега
Колкото до другото... 'дето ви били сменяли имената и емблемите!!! Няма отбор в БГ, който да не е последвал съдбата ви!!!... А иначе има едни много интересни СПИСЪЦИ помествани във вестник "Народен спорт"... които списъци са за ЗАВИНАГИ ИЗКЛЮЧЕНИТЕ членове на СПОРТНИ КЛУБОВЕ... Е!!! Виж ги хубаво и кажи как виждаш "ролята" на "буржоазния Ботев" на фона на останалите дружества в града и БГ като цяло!!!
Така, че дай да не си говорим ГЛУПОСТИ майна... от сорта на колко бил пострадал "буржоазния Ботев"?!!
botev23
Не забравяи, че Спортклуба и Парчевич имено по тая схема са затрити и то завинаги. И реално вие сте спечелили от това.
Ами няма как да го забравя, защото ТОВА НЕЩО НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА!!! И това нещо НИКОГА НЕ Е БИЛО ФАКТ!!! Ако ме разбираш правилно СПОРТКЛУБ и ПАРЧЕВИЧ са толкова ЗАТРИТИ ЗАВИНАГИ, колкото БОТЕВ и ШИПКА при обединението си под името "БШ45"!!! Само 'дето създаденият "СП45" никога не имал късмета на "буржуазният Ботев" да бъде възстановено поне едно от имената /в пълният му вариант/ на клубовете влезнали в обединението!!! 'щото би ли ни казал КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА СЕ СЛОЖИ ИМЕТО БОТЕВ при полжение, че имаме ДВЕ ДРУЖЕСТВА, ОБЕДИНЕНИЕ ПОД ОБЩОТО ИМЕ "БШ45"?!!

botev23
Незнам какво ние сме по пречели на варненските отбори, като ние реално чак след началото на 60-те изплуваме в класирането. Повече от десетилетие след създаването на А група, Ботев отсъства от челото. Колкото до Славия, знам по добре и от теб, половината ми рода е от София и са фенове имено на белите. И да Славия не може да се докопа до първото място, но си са редовно в челото, а и като изключим онова идеотско сливане ЖСК-Славия, на тях почти не е посегнато.
!!!!