doktora25 написа:В темата която аз отворих за празника (Хелоуин vs. Деня на народните будители) аз обясних за американския културен тероризъм, който постоянно ни се натрапва от всички видове медии посредством пошли филми и музика. Та, идеята ми е че:
1. Срещу него трябва да се води съпротива, а за това основна роля трябва да имат родителите, които да "запалят" децата си по нашите родни традиции и да ги убедят че американските им влияят зле.
2. Самите медии да се вземат в ръце и да излъчват филми, сериали и музика от различни краища на Европа и света, като американските да не преобладават.
3. Филмовите продуценти да популяризират нашите родни традиции чрез комерсиални филми и сериали. Пример: В епизода на "Столичани в повече", когато Йовка и Радко направиха бебето сцената можеше да се разиграе не на фона на откриването на паметник на Бойко Борисов, а по време на кукерски фестивал (е, ще изключим факта че би им било студено на поляната, но ми разбирате идеята)
4. За този проблем аз лично говоря от много време, но му се обръща твърде малко внимание: необходима е безмилостна борба с латиницата в нашето Интернет пространство (визирам че над 75% от познатите ми пишат в скайп на латиница (маймуница (да не обиждам маймуните)), представям си какво е сред подрастващите). Това също е свързано по някакъв начин с американския културен тероризъм и тук основната роля трябва да е и на учителите, и на родителите, които трябва да създадат негативно отношение у децата към използването на латиница за изписване на български думи. Няма да е лошо чуждите езици да започнат да се учат в по-горен клас (както беше по мое време).
Съжалявам,че съм пропуснал твоята тема. Нямаше да отварям тази. Говорим на един език.