brat domingo написа:Raid написа:@brat domingo
Според мен пък има основание за разследване. Дали то ще установи основания за наказателно преследване е друг въпрос. Все пак дано да си прав и Роско да е чист като сълзица - добре е за всички ни.
За мен всичко опира до това, какви стандарти на поведение очакваме ние от нашите политици. Сега си спомням как висш естонски полицай беше принуден да подаде оставка, защото се установило, че бил ползвал служебна кола да заведе децата си на градина....ако прилагаме същия стандарт, вероятно и Росен би следвало да се оттегли. Но за наказателно разследване просто е абсурд да се мисли.
В такъв случай обаче, какво да правим със Сергей, който загубил важни документи (пардон, лишил се по невнимание от фактическата власт върху тях)?...ами Доган с неговите хонорари по 1,5 млн? ...нали разбираш на този фон колко е абсурдна нашата дискусия.
Както подозирах, съществува някакво неразбиране на разликата между "разследване" и "наказателно преследване". Разследването е първият етап на досъдебното производство. То може да приключи без заключение за установена вина и изобщо да не бъде възбудено наказателно преследване.
А що се отнася до Станишев, при него вече досъдебното производство е приключило, преценено е, че са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване и Цацаров стартира вече процедурата. За Доган не знам да е имало разследване, аз този човек нещо не го следя.