Плевнелиев е извадил 700 000 евро кеш за къщата си

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Raid
Контакти:

Re: Плевнелиев е извадил 700 000 евро кеш за къщата си

Мнениеот Raid » 30 окт 2013 19:16

brat domingo написа:
Raid написа:@brat domingo
Според мен пък има основание за разследване. Дали то ще установи основания за наказателно преследване е друг въпрос. Все пак дано да си прав и Роско да е чист като сълзица - добре е за всички ни.

За мен всичко опира до това, какви стандарти на поведение очакваме ние от нашите политици. Сега си спомням как висш естонски полицай беше принуден да подаде оставка, защото се установило, че бил ползвал служебна кола да заведе децата си на градина....ако прилагаме същия стандарт, вероятно и Росен би следвало да се оттегли. Но за наказателно разследване просто е абсурд да се мисли.
В такъв случай обаче, какво да правим със Сергей, който загубил важни документи (пардон, лишил се по невнимание от фактическата власт върху тях)?...ами Доган с неговите хонорари по 1,5 млн? ...нали разбираш на този фон колко е абсурдна нашата дискусия.

Както подозирах, съществува някакво неразбиране на разликата между "разследване" и "наказателно преследване". Разследването е първият етап на досъдебното производство. То може да приключи без заключение за установена вина и изобщо да не бъде възбудено наказателно преследване.
А що се отнася до Станишев, при него вече досъдебното производство е приключило, преценено е, че са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване и Цацаров стартира вече процедурата. За Доган не знам да е имало разследване, аз този човек нещо не го следя.
lans22 написа:АКО НАВЕДНЪЖ 20 ОТБОРА С ИМЕТО ЦСКА ПОБЕДЪТ ЛЕВСКИ В ЕНА И СЪЩА ГРУПА В ЕДИН И СЪЩИ СЕЗОН - ШЕ ГИ ПРИПОЗНАЕМ СИЧКИТЕ!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 30 окт 2013 19:22

Raid написа:
vaskonti написа:Мда, колко удобно.
Аз от теб разбрах две неща - според теб Роско трябва да доказва, че е невинен, както и че разплащането с чекове е съмнително по начало. Просто гениално... :|

п.п.Ако наистина нямаш какво да кажеш, можеше просто да замълчиш, вместо да казваш, че нищо няма да кажеш и да се правиш, че си "над нещата"...

Бе ти малоумен ли си, или само се правиш на такъв?
За ТРЕТИ път ти пиша едно и също:
Има си компетентни органи, които трябва в случая да си свършат работата и или да обвинят Роско, или да го оневинят.

ЗА ВТОРИ път ти обяснявам, че не плащането с чекове е подозрително, а цялата схема на сделката:
превод от немска банка в гръцка, теглене на пари в брой и в чекове, разплащане "на ръка" при сделка за 700000 евро.

За ЧЕТВЪРТИ и последен път: по въпроса дали Роско има някаква вина, трябва да се произнесат компетентните органи.

П.П. И съвсем не си ти, който ще прецени имам ли какво да кажа или пък ще ми се разпореди да го правя или не.

Ама разбира се, ти тук разнищваш от начало до край прегрешението на Плевнелиев, обясняваш ни кои закони е нарушил, но въобще не даваш присъда, а просто заявяваш "аз не обвинявам, нека компетентните органи да кажат". Е, като не обвиняваш, какво всъщност казваш? Обясняваш как биха могли да стоят нещата по принцип? Обясняваш, че по принцип разплащането с чекове може да е основание да има съмнения, но не обвиняваш директно никой, така ли? Ми то според контекста всяко едно възможно действие или бездействие да породи съмнение!
Какво подозрително има в това да превеждаш пари от немска в гръцка банка? И то при положение, че години наред Плевнелиев работи с немска фирма - не е ли логично парите му да са именно в немска банка? Логиката ти е абсурдна - не можеш да вадиш от контекст няколко напълно законни операции и да заявяваш, че е "възможно да има схема", а даже и да обясняваш каква точно е схемата. Забранено ли е да се превеждат пари от немска в гръцка банка? НЕ! Забранено ли е гръцката банка да издава чекове? НЕ! Забранено ли е дадена сделка да се разплаща с тези чекове? НЕ! Може ли Плевнелиев или всъщност кой да е човек на тази земя сам да си измисли данъчната оценка? НЕ! Е, какви схеми виждаш? Тоест, не че ги виждаш(тъй като ти не обвиняваш),а ти се привиждат(тъй като само предполагаш - по твои думи)? Изобщо за кое точно прокуратурата трябва да предприеме някакви действия? За това, че сделката е разплатена с чекове, а не с банков превод? :lol:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 30 окт 2013 21:24

Raid написа:
brat domingo написа:
Raid написа:@brat domingo
Според мен пък има основание за разследване. Дали то ще установи основания за наказателно преследване е друг въпрос. Все пак дано да си прав и Роско да е чист като сълзица - добре е за всички ни.

За мен всичко опира до това, какви стандарти на поведение очакваме ние от нашите политици. Сега си спомням как висш естонски полицай беше принуден да подаде оставка, защото се установило, че бил ползвал служебна кола да заведе децата си на градина....ако прилагаме същия стандарт, вероятно и Росен би следвало да се оттегли. Но за наказателно разследване просто е абсурд да се мисли.
В такъв случай обаче, какво да правим със Сергей, който загубил важни документи (пардон, лишил се по невнимание от фактическата власт върху тях)?...ами Доган с неговите хонорари по 1,5 млн? ...нали разбираш на този фон колко е абсурдна нашата дискусия.

Както подозирах, съществува някакво неразбиране на разликата между "разследване" и "наказателно преследване". Разследването е първият етап на досъдебното производство. То може да приключи без заключение за установена вина и изобщо да не бъде възбудено наказателно преследване.
А що се отнася до Станишев, при него вече досъдебното производство е приключило, преценено е, че са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване и Цацаров стартира вече процедурата. За Доган не знам да е имало разследване, аз този човек нещо не го следя.

Сега пак се хващаме за терминология - кое било разследване и кое било преследване....Не, няма да има разследване от МВР и/или прокуратура, защото няма никакви данни за престъпление. Има данни за интриги. Ако това според теб са данни за извършено престъпление, значи тогава наистина всяка една имотна сделка трябва да бъде разследвана по същия начин...потенциално престъпление си е това..ами направо брокерите да минат на щат към МВР, по-евтино ще излезе..

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 30 окт 2013 21:29

...а и само да попитам, щом сме толкова принципни и морални, докъде стигна разследването срещу Моника Станишева, която взима комисионна от лобиста, нает от приятеля и премиер?

Върни се в “Свободна зона”