Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Swarovski написа:Добре де, какъв ви е проблема, че някакви хора искат да честват годишнина от основаването на уважан някога клуб?! Връзките между двата клуба по- скоро са косвени и не смятам, че има смисъл да се водят спорове какво било станало и кой колко заслужавал да се смята за някакъв! На емблемата на ЦСКА пише 1948 не 1923, не виждам защо толкова се жегват левскарите, все едно някой в хола им чества тази годишнина...
saract написа:Swarovski написа:Добре де, какъв ви е проблема, че някакви хора искат да честват годишнина от основаването на уважан някога клуб?! Връзките между двата клуба по- скоро са косвени и не смятам, че има смисъл да се водят спорове какво било станало и кой колко заслужавал да се смята за някакъв! На емблемата на ЦСКА пише 1948 не 1923, не виждам защо толкова се жегват левскарите, все едно някой в хола им чества тази годишнина...
Като пише 1948 г. защо се опитвате да откраднате стадиона им?
Red Warrior написа:Тая тема е дъвкана много пъти. Дучето го обясни най-добре с примера: аз имам майка, тя от своя страна също има майка, но това не значи, че аз съм майка ми, или нейната майка. Така че ЦСКА има роднинска връзка с АС 23, но си е отделен клуб. АС 23 започва АРМЕЙСКАТА традицията в българския футбол, от тях ни остана и стадиона, след вливанията на различни клубове част от АС също се влива в ЦСКА, като играят 2-ма футболисти в ЦСКА, ако не се лъжа. Но ние сме ЦСКА София създаден през 1948 и това е самия факт. Иначе подкрепям да отдадем почит на нашия прароднина и да честваме началото на армейския клубен футбол в България.Българската армия винаги е била само една, независимо през царско време, или комунистическо. Едни и същи мъже са се били част от българската армия и през първата и през втората фаза на войната.
saract написа:Red Warrior написа:Тая тема е дъвкана много пъти. Дучето го обясни най-добре с примера: аз имам майка, тя от своя страна също има майка, но това не значи, че аз съм майка ми, или нейната майка. Така че ЦСКА има роднинска връзка с АС 23, но си е отделен клуб. АС 23 започва АРМЕЙСКАТА традицията в българския футбол, от тях ни остана и стадиона, след вливанията на различни клубове част от АС също се влива в ЦСКА, като играят 2-ма футболисти в ЦСКА, ако не се лъжа. Но ние сме ЦСКА София създаден през 1948 и това е самия факт. Иначе подкрепям да отдадем почит на нашия прароднина и да честваме началото на армейския клубен футбол в България.Българската армия винаги е била само една, независимо през царско време, или комунистическо. Едни и същи мъже са се били част от българската армия и през първата и през втората фаза на войната.
Какво значи армейска футболна традиция?АС 23 никога не е бил армейски футболен клуб както беше ЦСКА.Издръжката на АС 23 е идвала от членски внос на членовете му /които не са били само офицери/ и доброволни дарения.Нито един от футболистите на АС 23 не е бил на щат в армията а тогавашното Министерството на войната не е давало и стотинка за издръжката на отбора.АС 23 си е бил съвсем нормален футболен клуб с малката подробност че голяма част от ръководството и привържениците му са били офицери.Но нищо повече!
saract написа:Председател но на обществени начала - тоест в свободното си време.А това че Министерството на войната е подарило един път екипи прави ли ги армейски клуб?
Red Warrior написа:Друг въпрос - като ЦСКА няма нищо общо с АС 23, откъде идва публиката на ЦСКА в самото начало? Все едно сега да се създаде нов софийски клуб Искър София и да събере на стадиона 20 хиляди фенаТова са феновете на обединилите се преди това клубове АС 23, Шипка - Победа, Спартак (Орландовци) под името Чавдар, който се обединява с ЦДВ, а след това и със Септември. Откъде иначе идват феновете на изникнал от нищото клуб?
saract написа:Red Warrior написа:Друг въпрос - като ЦСКА няма нищо общо с АС 23, откъде идва публиката на ЦСКА в самото начало? Все едно сега да се създаде нов софийски клуб Искър София и да събере на стадиона 20 хиляди фенаТова са феновете на обединилите се преди това клубове АС 23, Шипка - Победа, Спартак (Орландовци) под името Чавдар, който се обединява с ЦДВ, а след това и със Септември. Откъде иначе идват феновете на изникнал от нищото клуб?
Е това го знаят е децата.Членовете на Българската комунистическа партия се идентифицират с новосъздадения отбор.Другите са обявени за буржоазно - фашистки.А и първата публика на ЦСКА са войници докарани под строй.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта