СТАМАТ написа:Болен Левскар написа:СТАМАТ написа:Болен Левскар написа:СТАМАТ написа:АЗ ТВЪРДО ПОДДЪРЖАМ СТУДЕНТИТЕ КОИТО ИСКАТ ДА УЧАТ, тези които са си платили семестъра да учат, а някакви си "студенти" им пречат, и не спазват закона!!!!!! ЗАКОНИТЕ СА ЗАТОВА, ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ!!!НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ, АКО ИМА ОКУПАЦИЯ!!!
Добре, щом си толкова голям радетел на просветата, какво ще кажеш за статуквото? Ти от коя страна си? Простичко казано, има само 2 страни - на бедния народ и на корумпираните управляващи. Ти от кои си? И май май не си разбрал въпроса в тази тема, въпреки пропресветленските ти нагласи. Ходи и ти учи, стига си лаял по форумите. Та въпроса е - как ще се оправим. Какво да направим ние, аз, ти, студентите, българският народ?
Ако въпросът беше "как ще се оправим", щях да ти отговоря простичко. Аз не "лая", а си казвам мнението! Моето образование съм си го получил отдавна и нямам нужда от друго! Навремето ни учиха да сме толерантни, а не като сегашните "студенти", за които опонентите лаят, а те търсят справедливост или ДЕМОКРАЦИЯ, но тяхната си!!! Аз съм за Социализъм, не за партии!!! Народът засега се лута. Аз съм убеден, че щом в моето семейство, макар и с "350лв"(както казваш), живеем и никой от нас не иска той да вземе 1000, а за другите трохи е по добре!!! В моето семейство, пък и във всяко друго нормално семейство е Социализъм!!! Следователно и обществото трябва да се стреми към Социализъм!!! Това е спасението на България!!!
Накратко - може би искаш равни права, равни възможности, равни задължения? Супер! И аз искам хората да имат равен шанс, да спазват законите еднакво, да живеят нормално. Дали ще го наречем социализъм, капитализъм или комунизум няма много значение. Важното е да живеем добре! от една и съща страна сме! В момента не живеем добре, защото група хора не спазват закона. Според теб ние можем ли да им противодействаме спазвайки закона? Те ни взимат труда по доста незаконен начин, а ти искаш да спазваме законите? Защо? Как си го представяш това?
СЕГА ВЕЧЕ ПРИКАЗКИТЕ ТИ СА НОРМАЛНИ!!!! Аз искам Социализъм. Равенство пред закона и разлика в заплащането, не по-голяма от 5-10 пъти!!! Хората са с различни способности!!! Всички които не спазват закона .......на съд!!! Особено тези които вилняха 24 години и продадоха 95 % от ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!!!!!!! Дори и да не живеем в началото много добре, ще сме приблизително равни в нищетата, А АКО СЕ СПАЗВАТ ТЕЗИ ПРАВИЛА ВСЯКА МИНУТА ЩЕ СТАВАМЕ ВСЕ ПО- ДОБРЕ!!!
Най-красивото в цялата ситуация е, че не е задължително да тънем в нищета! Ако няма корупция която задушава прогреса, доста бързо ще дръпнем както Централноевропейските страни като Чехия, Словакия, Унгария и т.н. За това протестират студентите! Сега разбираш ли, че всички искаме едно и също?