Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Атеист
Контакти:

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 18:45

James Beattie написа:
v.r.s. написа:Да си чевал нещо за Св. Троица-Бог Отец, Бог Син и Св. Дух, те съществуват преди да е създаден материалният свят, а също така преди материалният свят съществуват и Ангелите и безплътните същества, така, че е имало на кого да каже. Заради това говори и в множествено число когато казва „да създадем човека по наш образ и подобие", тъй като Бог Син, който след хиляди години се въплатява и става човек, вече е съществувал.

Егати и съществата :mrgreen: Без материя.
Св.Троица ми звучи като реклама на Нескафе 3в1.

Сега ми хрумна нещо, на което искам отговор от вярващите. Плътският живот на Земята е само началото. То само те подготвя за живота след смъртта. След това душата ти отива в Рая и там си живееш в мир и покой, заедно с близките ти хора, ала-бала. Защо тогава, ако си един нормален човек и претърпиш някакъв инцидент, увреждащ мозъка, губиш паметта си или имаш ментални проблеми? Нали всички физични, химични, анатомични закони не важат. Как не може да си спомниш коя е майка ти? Нали душата не е от плът. Как ти се поврежда и душата, че да не можеш да знаеш къде се намираш и дали си човек или плод? Или то като умреш, всичко ти се оправя :mrgreen:

Доколкото знам в християнския Рай ти се забраняват сексът и пиенето. Ако повечето хора го знаеха това щяха да се позамислят дали дори хипотетично им се ходи на такова ужасно място. :lol:

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 18:47

Атеист написа:
James Beattie написа:
v.r.s. написа:Да си чевал нещо за Св. Троица-Бог Отец, Бог Син и Св. Дух, те съществуват преди да е създаден материалният свят, а също така преди материалният свят съществуват и Ангелите и безплътните същества, така, че е имало на кого да каже. Заради това говори и в множествено число когато казва „да създадем човека по наш образ и подобие", тъй като Бог Син, който след хиляди години се въплатява и става човек, вече е съществувал.

Сега ми хрумна нещо, на което искам отговор от вярващите. Плътският живот на Земята е само началото. То само те подготвя за живота след смъртта. След това душата ти отива в Рая и там си живееш в мир и покой, заедно с близките ти хора, ала-бала. Защо тогава, ако си един нормален човек и претърпиш някакъв инцидент, увреждащ мозъка, губиш паметта си или имаш ментални проблеми? Нали всички физични, химични, анатомични закони не важат. Как не може да си спомниш коя е майка ти? Нали душата не е от плът. Как ти се поврежда и душата, че да не можеш да знаеш къде се намираш и дали си човек или плод? Или то като умреш, всичко ти се оправя :mrgreen:

Доколкото знам в християнския Рай ти се забраняват сексът и пиенето. Ако повечето хора го знаеха това щяха да се позамислят дали дори хипотетично им се ходи на такова ужасно място. :lol:

Ще станат мюсюлмани. Там те чакат девици при това МНОГО :mrgreen: :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 18 окт 2013 18:53

Атеист написа:Доколкото знам в християнския Рай ти се забраняват сексът и пиенето. Ако повечето хора го знаеха това щяха да се позамислят дали дори хипотетично им се ходи на такова ужасно място. :lol:

Сериозно ли ? :? Къв е този "Рай" ... да не може една ракийка/ч*кийка да удариш. Затова, трябва да пием, докато все още можем! Да ни "държи" и в небесният живот.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 18:56

Soulen написа:
Атеист написа:
James Beattie написа:

Ще станат мюсюлмани. Там те чакат девици при това МНОГО :mrgreen: :mrgreen:

Там пък доколкото знам има някакво объркване в превода и вместо 72 девици ги чакали 72 зърна...само че не такива каквито им се искат, ами зърна от грозде. :lol:

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 18 окт 2013 19:00

Още един въпрос - Защо, Св.Троица, е създала толкова голямо пространство? Защо има толкова много галактики? Каква е ролята на звездата Сириус, да речем? Защо я е направил, като хората нямат никаква полза от нея? Трябвало да не хаби излишен материал, а да се ограничи до Земята и Слънцето.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 19:45

James Beattie написа:Още един въпрос - Защо, Св.Троица, е създала толкова голямо пространство? Защо има толкова много галактики? Каква е ролята на звездата Сириус, да речем? Защо я е направил, като хората нямат никаква полза от нея? Трябвало да не хаби излишен материал, а да се ограничи до Земята и Слънцето.

То той/тя/то дори с нашата планета не се е справил/а както трябва, ти искаш отговори за цялата необятна вселена.

Изображение

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 18 окт 2013 21:35

v.r.s. написа:
Jürgen написа:
Soulen написа:
Jürgen написа:
Soulen написа:По-интересното е как хората знаят за тези ангели и демони и най-вече защо някои неудобни евангелия се отхвърлят за сметка на други. Факт е че християнството е превзето от Фанатици като Петър, Йоан, Матей и т.н.

Щом евангелията са избирани селективно (евангелие на Юда е отхвърлено,също и много други),как тогава може да се вярва на истинността на тези писания???
Един въпрос към вярващите 8-) .^

Нека ти отговоря. В евангелието на Тома, той пише че Исус е бил човек и не изтъква толкова божествените му способности, което си противоречи с евангелието на Йоан и така. Просто са неудобни. А има и теории, че той е имал връзка с Мария Магдалена и щял да и завещае църквата, но Петър се намесил и предотвратил това жените да имат права ;)

Е, това ми е ясно....ама как би отговорил някой дълбоко убеден в правотата на християнството :mrgreen: ?
Те това ми е интересно.

И къде го намери и прочете Евангелието на Тома, кажи да го намеря и прочета и аз, а на другият пък дори му е било ясно? :)
Докато гледате клипчета и филми и от тях се информирате, а не прочетете малко сериозна литература, то познанието ви ще си бъде на това ниво и тази материя ще си остане неясна за вас.

Заповядай: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0% ... 0%BC%D0%B0

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 18 окт 2013 21:37

James Beattie написа:Още един въпрос - Защо, Св.Троица, е създала толкова голямо пространство? Защо има толкова много галактики? Каква е ролята на звездата Сириус, да речем? Защо я е направил, като хората нямат никаква полза от нея? Трябвало да не хаби излишен материал, а да се ограничи до Земята и Слънцето.

[offtopic]Абе направил е всичко за украса...какъв е тоя въпрос :lol:[/offtopic]

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 21:49

Атеист написа:а всички други сигурно ще горят в ада?

Ние кротките будисти или ще се преродим, или (ужасно малка част) ще се издигнат в Нирвана и ще се разтворят в брезкрайността на Брахман,Бог, Вселенския разум или както искате го наричайте.....мюсюлманите да се оправят, не моа да ги мисля сички останали... :mrgreen:
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Върни се в “Свободна зона”