James Beattie написа:v.r.s. написа:Да си чевал нещо за Св. Троица-Бог Отец, Бог Син и Св. Дух, те съществуват преди да е създаден материалният свят, а също така преди материалният свят съществуват и Ангелите и безплътните същества, така, че е имало на кого да каже. Заради това говори и в множествено число когато казва „да създадем човека по наш образ и подобие", тъй като Бог Син, който след хиляди години се въплатява и става човек, вече е съществувал.
Егати и съществатаБез материя.
Св.Троица ми звучи като реклама на Нескафе 3в1.
Сега ми хрумна нещо, на което искам отговор от вярващите. Плътският живот на Земята е само началото. То само те подготвя за живота след смъртта. След това душата ти отива в Рая и там си живееш в мир и покой, заедно с близките ти хора, ала-бала. Защо тогава, ако си един нормален човек и претърпиш някакъв инцидент, увреждащ мозъка, губиш паметта си или имаш ментални проблеми? Нали всички физични, химични, анатомични закони не важат. Как не може да си спомниш коя е майка ти? Нали душата не е от плът. Как ти се поврежда и душата, че да не можеш да знаеш къде се намираш и дали си човек или плод? Или то като умреш, всичко ти се оправя
Доколкото знам в християнския Рай ти се забраняват сексът и пиенето. Ако повечето хора го знаеха това щяха да се позамислят дали дори хипотетично им се ходи на такова ужасно място.