v.r.s. написа:Да, Католическата църква е изпаднала в ерес и отпада от Едната Света Вселенска и Апостолска Църкава, променяйки Символа на Вярата като добавя към него „филиокве”, т.е., че Светият Дух произхожда и от Сина, а не само от Отца, както е записан от Св. Отци на Вселенските събори. Също така всички Епископи са равни, както е бил и Апостол Петър между другите Апостоли, който се водел пръв сред равни и неговият глас е бил както на всеки друг, докато при катилиците Папата става не пръв сред равни, а този който казва кое как ще бъде, а по късно е обявен за Божият наместник на земята, нещо което е неприемливо от Православните и не е било до 1054 г., когато от Единната Църква се отделя и отпада Западната-Католическа.
Убеден съм че във Ватикана много ще се зарадват да прочетат тези разсъждения..

Майтапа настрана-тва са някви вътрешнозаводски проблеми,който мен не само че не ме интересуват особено много,ами и ми пречат да схвана общата картина.
Неслучайно е казано че църквата има много малко общо с религията-на десет полупияни попа-шкембелии,я срещнеш един духовник с които ти е гот да си поговориш,я не...
Всички църкви са е такива същите-появява се някакъв много готин човек преди няколко хиляди години, казва някви суперготини неща и след тва се появяват "следовници" и почват с тълкуванията-тоя кво чул,оня кво разбрал,ама ТОЙ кво точно е искал да каже и ей ти католицизъм,православие,протестантство,хинаяна,махаяна,сунити,шиити, суфии-да ти се доповръща направо....