Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот El Grande Capitan » 17 окт 2013 21:18

Атеист написа:Що за морална философия може да бъде тази, която обрича абсолютно всяко дете (дори и нероденото!) да носи последствията от греха на някакъв свой пра-пра-родител (който всъщност не е и съществувал де факто)?!

Понеже с теб очевидно не може да се дискутира сериозно, ще ти го обясня е така: Защото когато Шефа на оранжерията ти каже: НЕ ПИПАЙ ШИБАНАТА ЯБЪЛКА!, не ти е работа да ходиш да ръфаш, щото после има ВЪН ОТ БАРА...и няма кво да мрънкаш-ама аз то щото нали жената,такова.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 окт 2013 21:21

Атеист написа:Що за морална философия може да бъде тази, която обрича абсолютно всяко дете (дори и нероденото!) да носи последствията от греха на някакъв свой пра-пра-родител (който всъщност не е и съществувал де факто)?!

Научно е доказано, че човечеството прозилиза от 2-ма пра-родители.

Има чудесна поредица на NG за това.
При различните стари народи, имената им са различни, но факта си е факт.

Незнам какво несъществуване "дефакто" виждаш ... :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 17 окт 2013 21:22

Моята религия е християнин , а по убеждения съм монархист и антикомунист! Комунистическите престъпници унищожиха християнските ценности в България избивайки хиляди свещеници, само защото не са служили на тяхната родина СССР!Комунистическите престъпници са безбожници , за тях религията е опиум за народите и унищожиха много от добродетелите на българския народ, с които България се е славела преди злокобния ден 9 Септември 1944г. и заради тези изчадия на сатаната комунистите има толкова атеисти! А духовната и моралната разруха, която донесоха тези безродници служещи на чужда и враждебна на България страна СССР за 69 години се оказа по-страшна и от физическата!Затова комуниститите са престъпници, не само физически , но и духовни и морални престъпници!
Бог да пази България от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 17 окт 2013 21:23

Безкомпромисен написа:Моята религия е християнин , а по убеждения съм монархист и антикомунист! Комунистическите престъпници унищожиха християнските ценности в България избивайки хиляди свещеници, само защото не са служили на тяхната родина СССР!Комунистическите престъпници са безбожници , за тях религията е опиум за народите и унищожиха много от добродетелите на българския народ, с които България се е славела преди злокобния ден 9 Септември 1944г. и заради тези изчадия на сатаната комунистите има толкова атеисти! А духовната и моралната разруха, която донесоха тези безродници служещи на чужда и враждебна на България страна СССР за 69 години се оказа по-страшна и от физическата!Затова комуниститите са престъпници, не само физически , но и духовни и морални престъпници!

Ходи се навеждай пред Сегей и изчезвай от тук, за да не разваляш интересната дискусия. :evil: :evil:
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 17 окт 2013 21:28

El Grande Capitan написа:

Понеже с теб очевидно не може да се дискутира сериозно, ще ти го обясня е така: Защото когато Шефа на оранжерията ти каже: НЕ ПИПАЙ ШИБАНАТА ЯБЪЛКА!, не ти е работа да ходиш да ръфаш, щото после има ВЪН ОТ БАРА...и няма кво да мрънкаш-ама аз то щото нали жената,такова.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Има ли причина да я слага пред очите ми и после да ми забрани да не "ПИПАМ ШИБАНАТА ЯБЪЛКА"?! Все едно да сложиш един шоколад пред някое малко дете и после да го накажеш заради това, че се е полакомило.

Ето един по-добър въпрос - след като ми е дал свободна воля, защо след това ме наказва за едно мое действие?!

Ето го и най-добрия въпрос - заради една ябълка да не може да прости на цялото човечество хиляди години след тази случка? Айде моля ти се! Защо ще ме наказва мен, аз нямам участие в това събитие - толкова е шантава цялата история, че направо не знам откъде да започне човек да я разнищтва колко е абсурдна.

П.С. - значи вярваш, че Адам и Ева са съществували и всички сме произлезли от хора на по 900 години, които са имали само 3-ма сина?

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 17 окт 2013 21:29

fr3ak_boy написа:
Безкомпромисен написа:Моята религия е християнин , а по убеждения съм монархист и антикомунист! Комунистическите престъпници унищожиха християнските ценности в България избивайки хиляди свещеници, само защото не са служили на тяхната родина СССР!Комунистическите престъпници са безбожници , за тях религията е опиум за народите и унищожиха много от добродетелите на българския народ, с които България се е славела преди злокобния ден 9 Септември 1944г. и заради тези изчадия на сатаната комунистите има толкова атеисти! А духовната и моралната разруха, която донесоха тези безродници служещи на чужда и враждебна на България страна СССР за 69 години се оказа по-страшна и от физическата!Затова комуниститите са престъпници, не само физически , но и духовни и морални престъпници!

Ходи се навеждай пред Сегей и изчезвай от тук, за да не разваляш интересната дискусия. :evil: :evil:

Аз не развалям дискусията, а се мъча да просветля българския народ към истината пишейки по темата!А това , че теб не ти харесва истината , не чети просто, а продължавай по комунистическите медии за манипулация и дезинформация да ти зомбират съзнанието с болшевизъм-комунизъм!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 17 окт 2013 21:36

Атеист написа:Ето го и най-добрия въпрос - заради една ябълка да не може да прости на цялото човечество хиляди години след тази случка? Айде моля ти се! Защо ще ме наказва мен, аз нямам участие в това събитие - толкова е шантава цялата история, че направо не знам откъде да започне човек да я разнищтва колко е абсурдна.

Виж бе Глупи, единственото което ти е отказано всъщност е да живееш постояно в Оранжерията, не ти е отказано обаче в един момент, ако внимаваш в картинката и не правиш още глупости,да се върнеш там един ден, от тебе си зависи...

И не не вярвам че сме произлезли от Адам и Ева, обаче за разлика от теб знам какво е метафора и като чета религиозни книги,не ги чета както ти четеш програмата за следващия кръг в първенството-демек буквално,сещаш ли се?
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 17 окт 2013 21:44

Безкомпромисен написа:
fr3ak_boy написа:

Аз не развалям дискусията, а се мъча да просветля българския народ към истината пишейки по темата!А това , че теб не ти харесва истината , не чети просто, а продължавай по комунистическите медии за манипулация и дезинформация да ти зомбират съзнанието с болшевизъм-комунизъм!

Коя е темата? Има спор атеизъм - религия и ти като пълния манаф, който си, идваш и почваш старите платени постове за комунистите.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 17 окт 2013 21:54

El Grande Capitan написа:Виж бе Глупи, единственото което ти е отказано всъщност е да живееш постояно в Оранжерията, не ти е отказано обаче в един момент, ако внимаваш в картинката и не правиш още глупости,да се върнеш там един ден, от тебе си зависи...

И това ми е отказано заради двама човека, които всъщност не са съществували и са откраднали една ябълка.

И без това животът е по-ценен, ако е само един, така че те оставям теб да отиваш в оранжерията. Аз през това време ще съм на Мария Луиза или Рогошко шосе. :mrgreen:

El Grande Capitan написа:И не не вярвам че сме произлезли от Адам и Ева, обаче за разлика от теб знам какво е метафора и като чета религиозни книги,не ги чета както ти четеш програмата за следващия кръг в първенството-демек буквално,сещаш ли се?

Ама разбира се, че не бива да приемаме буквално разказаното в Битие например. Проблемът е, че сами избираме в кои фрагменти от Писанието да вярваме и кои да "отписваме" като символи и алегории. Въпросният подбор ще е въпрос на личен избор, какъвто впрочем е и решението на невярващия да следва този или онзи морален принцип в зависимост от обстоятелствата, без да търси някакви абсолютни основания. Та в този контекст интересно е по какви критерии преценяваш кои пасажи са "символични" и кои следва да се приемат буквално? И ако историята за Ааам и Ева трябва да се приема само в символичен план, то какво излиза - Иисус доброволно е приел изтезанията и кръстната смърт, за да бъде наказан за символичния грях, извършен от някакъв си несъществуващ индивид!

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 17 окт 2013 21:56

THE G.A.M.E написа:

Научно е доказано, че човечеството прозилиза от 2-ма пра-родители.

Има чудесна поредица на NG за това.
При различните стари народи, имената им са различни, но факта си е факт.

Незнам какво несъществуване "дефакто" виждаш ... :roll:

Да,и това са Адам и Ева нали :lol: !

Върни се в “Свободна зона”