Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
Re: Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4
Нас, феновете на Лудогорец какво ни касае какво става в БМФ? Феновете на Литекс дали се интересуват как вървят продажбите на Great Wall или пък тия на Ботев да се интересуват от рейтинга на ТВ7 примерно?
- El Commandante
iliyan написа:Пак четем неправилно ! За 10г трябва да се инвестират 779 млн и си мисля 338 едва ли половината по-груба сметка !Последно не били трябвало поне да са 390 млн аРазлика някъде около 50 млн
Май тези 50 млн които им опростил Боко ли![]()
![]()
AАхахахахаха,извинявай ама ти си УНИКАЛНО заблудено парче!
КЪДЕ точно е записано че инвестициите трябва да са поравно всяка година?
Начи те хората доса вкарали 340 милиона, наш Илиянчо им гледа у паницата и търси някви 50 дето липсвали,ахахах..
Мойто момче, когато ти самия направиш за България една милионна част от тва което е направил Кирил Домусчиев, ела да се похвалиш...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?
El Commandante написа:iliyan написа:Пак четем неправилно ! За 10г трябва да се инвестират 779 млн и си мисля 338 едва ли половината по-груба сметка !Последно не били трябвало поне да са 390 млн аРазлика някъде около 50 млн
![]()
Начи те хората доса вкарали 340 милиона, наш Илиянчо им гледа у паницата и търси някви 50 дето липсвали,ахахах..
Мойто момче, когато ти самия направиш за България една милионна част от тва което е направил Кирил Домусчиев, ела да се похвалиш...
1. Не съм твойто момче !!!
2. Името ми е Илиян , а за теб отворко оттук нататък съм г-н Илиян !!!
3. Гледай филма Парите на другите - тогава ще разбереш много неща които не са ти ясни и май никога няма да са ти ясни !!!
4. Мога да ти кажа , че ако сложим на кантар твоето взел и дал на БГ този смешник ще с е окаже , че 2 два живота няма да му стигнат да дава за да е + !!!
5. А ти няма как да знаеш аз какво съм дал и какво съм взел , но мога да ти кажа отдавна съм + за разлика от този крадец който всички вие възхвалявате !
6. Ако бяхме нормална държава Кирето отдавна да търка наровете на СЦЗ !!!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
iliyan написа:El Commandante написа:iliyan написа:Пак четем неправилно ! За 10г трябва да се инвестират 779 млн и си мисля 338 едва ли половината по-груба сметка !Последно не били трябвало поне да са 390 млн аРазлика някъде около 50 млн
![]()
1. Не съм твойто момче !!!
3. Гледай филма Парите на другите - тогава ще разбереш много неща които не са ти ясни и май никога няма да са ти ясни !!!
4. Мога да ти кажа , че ако сложим на кантар твоето взел и дал на БГ този смешник ще с е окаже , че 2 два живота няма да му стигнат да дава за да е + !!!
5. А ти няма как да знаеш аз какво съм дал и какво съм взел , но мога да ти кажа отдавна съм + за разлика от този крадец който всички вие възхвалявате !
6. Ако бяхме нормална държава Кирето отдавна да търка наровете на СЦЗ !!!
Всеки може да се сети какво е дал човек, който хейтърства по цял ден във форума.
Значи ти си г-н Илиян (винаги падам от стола при това съчетаване на "господин" и малко име), а един от най-едрите български бизнесмени е "Кирето". Че и го осъди (само ти знаеш за какво) и го вкара в затвора. Дааа, определено имаш някакъв много сериозен проблем!
[center]
[/center]

Колкото повече хубави стадиони,толкова по-добре!
Просто не знам дали община Разград може да си позволи тези 4 милиона!
Дано имате по-хубав стадион,като трябва да се обърне СПЕЦИАЛНО внимание на гостуващия сектор!
Дано имате по-хубав стадион,като трябва да се обърне СПЕЦИАЛНО внимание на гостуващия сектор!
El Commandante написа:honda написа:Всичко,което пиша по долу е с ясното съзнание,че ако аз бях на мястото на Домусчиеви ,като собственик на ПБМФ, моите действия биха били почти същите като тях- около 95% от действията ми биха били същите.
1. В сравнение с момента на приватизация броя на корабите е намален повече от 3 ПЪТИ, тонажа е намален с около 50%, а според договора трябваше да бъде увеличен с около 50%. направените до момента инвестиции от Домусчиеви в ПБМФ са около 250-270 млн долара , за да бъдат изпълнени поетите ангажименти са необходими приблизително още 500 млн долара. Договора не е изпълнен.
2. В момента на приватизацията ПБМФ имаше приблизително 8000 служители, в момента са около 2000, Според приватизационния договор минимум 80% от служителите трябваше да си запазят работните места. Определено договора не бе спазен.
3. Офертата на Домусчиеви беше малко над 400млн лева(410- по-точно) имаше две оферти от много сериозни и утвърдени корабни компании(известни на всеки в корабния бранш) за повече от 700 млн лева . И двете компании са доказани- едната е на пазара близо 100 години, другата е изключително бързо развиващата се компания, самия факт ,че запази и дори леко увеличи флота си през последните 5 години в условията на тотална криза и 80% от корабите и са на по-малко от 10 години,а над 50% на по-малко 5 години, и е направила за 5 години инвестиции за повече от 3 млрд долара общия тонаж на тази компания е повече от 20 пъти по-голям от този на ПБМФ. Мисля че говори достатъчно за възможностите и на двете компании. И двете компании гарантираха реализация на целия плавателен състав на БМФ и реализиране на определен инвестиционен план- равностоен с този на Домусчиеви. Единственото предимство на офертата на Домучиеви беше ,че предлагаше повече социални елементи- запазване на работни места, запазване на броя на служителите, запазване на българската регистрация, запазване на компанията. В чисто финансов аспект офертата на Домусчиеви беше много по-неизгодна за държавата, друг е въпроса ,че общо взето никой от социалните ангажименти не беше изпълнен.
4. Има забавени плащания. В интерес на истината плащанията се извършват ,но със забавене.
5. В момента тече една процедурна врътка, след завършването и няма да се плащат осигоровки на плавателния състав.
6. В момента няма кораб на ПБМФ,който е под български флаг. В договора беше поет ангажимент да не се променя флага, уви не беше спазен. По ред причини за корабособственика е много по-изгодно да държи корабите си под "удобен"(convenient) флаг. Не съм сигурен дали в момента Либерия е държавата с най-много кораби под нейн флаг, до скоро беше със сигурност ,но в момента повечето държави от ЕС поставиха условие на корабните си компании да поддържат определен % от флота си под национален флаг,така че не съм сигурен дали все още Либерия държи палмата на първенството, дори и да го държи скоро вече няма да бъде така. Например голяма част от флота на двете компании ,които бяха кандидати за БМФ са под национален флаг на държави от ЕС.
7. Мисля че е ясен отговора. Самия факт ,че имаше оферти с много по-сериозни параметри. Отделно ако беше даден БМФ на желаещите го компании поне около 3000 български моряци щяха да работят при едни добри за тях условия и да носят на семействата средно по 25 хил долара годишно, като тези пари щяха да бъдат инвестирани в България. Вместо това повечето от тях се реализираха в стройтелството, шофьори на такси ,охранители и т.н. Ами тъжно е.
Добре де,ОК,аз имам още няколко въпроса:
1. Тея кораби дето са махнати не са ли били на по 100 години (примерно) и да не са ставали за нищо вече? То по-гот да ги няма отколкото да се поддържат някви амортизирани тенекии при положение че цялата индустрия доколкото разбирам е яко в криза и тва че имаш някви корита от преди новата ера не те прави особено конкурентен...острани погледнато така ми се види..
2.Кофти е да,ама ако икономическите условия го налагат, нямаш много опции..Подобно нещо стана и в Пещера,където предприятието работи много по-добре с много по-малко хора.
3.Дори и да е било така както го описваш (понеже не съм сигурен,защото си спомням други цифри) каква е гаранцията че чужд мениджмънт би бил по-ларж в условията на криза? Не мисля че щеше да е по-различно положението към момента-просто като си поставен до стената от икономическата принуда и гледаш да оцеляваш по всякакъв възможен начин.
4.Тая врътка с флаговете на мен честно казано не ми е много ясна. Кво печели една компания ако кораба и плава под флага на Тамбукту например?Сериозно ми е интересно...знам че е масова практика,ама за данъчни облекчения ли някви става дума или за кво? От друга страна кво губи държавата ако кораба и плава под споменатия по-горе флаг на Тамбукту?![]()
И да,пак да кажа-кофти е за моряците и семействата им,наистина е адски тъпо така, но пък ако живне бизнеса те пак могат да се върнат по корабите...
1 и 2- Прав си , общо взето е така. Може и да се окаже ,че в един момент не е точно така ,но това е в краткосрочен план, в дългосрочен план е така ,както си го написал ,особено след постоянното увеличение на цените на горивата, а водещ параметър за всеки нов тип двигател да бъде по-икономичен от предществиниците и да може да работи с възможно най-евтиното гориво. Общо взето по точка 1. и 2. си прав,не случайно писах, че и аз да бях на мястото на Домусчиеви ,бих направил общо взето същото. Редуцирането на флота и съкращаването на личния състав бяха неизбежни, но има едно голямо НО- това със запазването на флота и личния състав беше залегнало в офертата на Домусчиеви и това беше най-голямото предимство на тяхната оферта. На всеки който малко та малко знае за какво става дума знае за какво става дума му беше ясно,че тези ангажименти няма как да бъдат изпълнени.Ясно е че целта на всяка компания е да постига максимална печалба, а не да развива социална дейност.
3.Само може да гадаем,какво е щяло да се случи ,ако беше приета някоя от другите оферти, но със сигурност може да се каже ,че нямаше да бъде по-зле. Със сигурност в републиканския бюджет щяха да влезнат повече пари. Също така става дума за много сериозни корабни компании със сериозна репутация в бранша, разполагащи със сериозни финансови ресурси(най-големия проблем на Домусчиеви ,че те няма финансови ресурс да развиват сериозен корабен бизнес, просто сериозен корабен бизнес, не се прави с милиони, а с милиарди(и то не 1-2)(става дума за долари

4. Много е дълго и не е тук мястото да го пиша. ще ти го напиша на ЛС.
El Commandante написа:iliyan написа:1. Не съм твойто момче !!!
Ти си един малък пикльо, тва е видно от сто километра....![]()
![]()
[offtopic]Кого наричаш пикльо ?! Кога и къде да видим кой ще се напикае пръв а ?![/offtopic]
BRF написа:Колкото повече хубави стадиони,толкова по-добре!
Не може ! И затова се натискат правителството да им ги даде !!!
tsonpen написа:Всеки може да се сети какво е дал човек, който хейтърства по цял ден във форума.
Значи ти си г-н Илиян (винаги падам от стола при това съчетаване на "господин" и малко име), а един от най-едрите български бизнесмени е "Кирето". Че и го осъди (само ти знаеш за какво) и го вкара в затвора. Дааа, определено имаш някакъв много сериозен проблем!
Много се кефя на такива като теб

Един изключително тъп въпрос - Откъде е имал Кирето парички за да купи з-д Балкан а ?!
Искрено се съмнявам той до 30г. да е имал и един ден трудов стаж !
Я ме светни къде пише , че пред Илиян не мога да сложа г-н за такива селендури като теб да се научат на уважение !
El Commandante написа:iliyan написа:Искрено се съмнявам той до 30г. да е имал и един ден трудов стаж !
Добре де,защо продължаваш да доказваш какво неуместно бонфиле си?
Тва вече всички го разбраха,няма смисъл да се напъваш повече...
[offtopic]Не знам кой е бонфиле , но явно не съм аз щом не се притеснявам да си напиша името за разлика от теб

Само не знам кога ще се сетят модераторите тук да ти ударят балтия за определения ?![/offtopic]