Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот v.r.s. » 16 окт 2013 16:38

James Beattie написа:
v.r.s. написа:Да, ще кажа то е записано в Библията, че Адам умира 930г.

Брей, той живял повече от Йода, бре :mrgreen:

Изображение
Бог, дава живот на Адам.

Да, първите хора са живяли по около 800-900 години и отгоре.

БИТИЕ ГЛАВА 5

5:1 Ето списъкът {Еврейски: Книгата на ражданията.} на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие;
5:2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени.
5:3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.
5:4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.
5:5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.
5:6 Сит живя сто и пет години и роди Еноса.
5:7 А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.
5:8 И всичките дни на Сита станаха деветстотин и дванадесет години; и умря.
5:9 Енос живя деветдесет години и роди Кенана.
5:10 А откак роди Кенана, Енос живя осемстотин и петнадесет години, и роди синове и дъщери.
5:11 И всичките дни на Еноса станаха деветстотин и пет години; и умря.
5:12 Кенан живя седемдесет години и роди Маалалеила.
5:13 А откак роди Маалалеила, Кенан живя осемстотин и четиридесет години и роди синове и дъщери.
5:14 И всичките дни на Кенана станаха деветстотин и десет години; и умря.
5:15 Маалалеил живя шестдесет и пет години и роди Яреда.
5:16 А откак роди Яреда, Маалалеил живя осемстотин и тридесет години и роди синове и дъщери.
5:17 И всичките дни на Маалалеила станаха осемстотин деветдесет и пет години; и умря.
5:18 Яред живя сто шестдесет и две години и роди Еноха.
5:19 А откак роди Еноха, Яред живя осемстотин години и роди синове и дъщери.
5:20 И всичките дни на Яреда станаха деветстотин шестдесет и две години; и умря.
5:21 Енох живя шестдесет и пет години и роди Матусала.
5:22 А откак роди Матусала, Енох ходи по Бога триста години и роди синове и дъщери.
5:23 И всичките дни на Еноха станаха триста шестдесет и пет години.
5:24 И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе.
5:25 Матусал живя сто осемдесет и седем години и роди Ламеха.
5:26 А откак роди Ламеха, Матусал живя седемстотин осемдесет и две години и роди синове и дъщери.
5:27 И всичките дни на Матусала станаха деветстотин шестдесет и девет години; и умря.
5:28 Ламех живя сто осемдесет и две години и роди син;
5:29 и наименува го Ной {Т.е. Почивка.}, като думаше: Тоя ще ни утеши в умората ни от работата ни и от труда на ръцете ни, който ни иде от земята, която Господ прокле.
5:30 А откак роди Ноя, Ламех живя петстотин двадесет и пет години и роди синове и дъщери.
5:31 И всичките дни на Ламеха станаха седемстотин седемдесет и седем години; и умря.
5:32 А Ной беше петстотин години; и Ной роди Сима, Хама и Яфета.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 16 окт 2013 16:49

Авторът ще надживее всички ни! :)
Трупа точки за ранглистата на УЕФА, за да му се падне по-лека урна на жребия! :lol:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 16 окт 2013 16:53

v.r.s. написа:...

Изображение

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 16 окт 2013 16:57

Пичове, както винаги всеки се опитва да се бърка в работите на другите. Който иска да си вярваш в нещо свише - нека си вярва! Който иска да си вярва в различните секти - нека си вярва, но да не вреди на околните! Който иска да не вярва в нищо - нека не вярва, но да не вреди на околните! Който иска да вярва в науката - нека си вярва! Който иска да подкрепя отбори, които играят със сини, червени, зелени, жълти или бели екипи - нека ги подкрепя, но да не пречи на останалите, които харесват друг цвят! Това, ако го разберат повече хора - тогава ще има и повече разбирателство и по-добър и богат начин на живот за всички. През годините са създавани, кога умишлено, кога не, различни способи за разединяване на хората, а те в XXI век все още се оставят да ги манипулират. Аз нямам претенции да натрапвам нещата, в които вярвам на останалите, не желая и те да ми натрапват техните. Какъв е проблемът?
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 16 окт 2013 17:03

Има и още нещо сбъркано. Религиозната принадлежност на повечето хора завили не от личните им убеждения и преценка, а от това към какъв етнос принадлежи и как са му промивали мозъка от най-ранна детска възраст.
Не е важно кой каква религия изповядва, важното е да бъдем добри хора и да загърбим малко злобата помежду си. Само тогава ще заживеем поне малко по-добре.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 16 окт 2013 17:07

Кръщаван съм като много малък, почти бебе, но по принцип не вярвам в задгробен живот и Господ. По-скоро съм по убеждения атеист. Колкото имаш спомени и наблюдения от средновековие толкова "наблюдения" ще имаш и след смъртта си според мен. Затова не вярвам в задгробен живот и Господ и т.н.

Потребителски аватар
fen-fen
Контакти:

Мнениеот fen-fen » 16 окт 2013 17:09

Православен християнин. Дядо ми е бил поп, баща ми също е завършил семинария, но и той си отиде твърде млад. На църква ходя когато е Цветница заради дъщеря ми тъй като има имен ден тогава. Не мога да кажа, че съм много вярващ, не спазвам разни пости.....и тем подобни, но уважавам традициите. И да...в дома си имам икона на Христос.
Напред Лудогорец ! http://ludogorec.net/forum/images/smilies/razgradscarf1.gif
[offtopic]Бареков ако пусне тоалетна хартия с физиономията си ще стане милионер![/offtopic]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 окт 2013 17:11

Атеист написа:
v.r.s. написа:...

Изображение

?

Потребителски аватар
fen-fen
Контакти:

Мнениеот fen-fen » 16 окт 2013 17:13

plamenst7 написа:Има и още нещо сбъркано. Религиозната принадлежност на повечето хора завили не от личните им убеждения и преценка, а от това към какъв етнос принадлежи и как са му промивали мозъка от най-ранна детска възраст.
Не е важно кой каква религия изповядва, важното е да бъдем добри хора и да загърбим малко злобата помежду си. Само тогава ще заживеем поне малко по-добре.

Много вярно! За съжаление в последно време хората са много озлобени.
Напред Лудогорец ! http://ludogorec.net/forum/images/smilies/razgradscarf1.gif
[offtopic]Бареков ако пусне тоалетна хартия с физиономията си ще стане милионер![/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”