Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

pomiqr38

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот pomiqr38 » 16 окт 2013 16:13

THE G.A.M.E написа:Вярвам си по-свой, собствен начин.

Разбира се, аз съм си християнин, но не паля свещи, не се кръстя и не се моля ( кланям ) ... Пред икони, разпятия и т.н.

АКо се кланяш пред икони и разпятия означава, че нe си християнин, защото християнският Господ казва да не си създаваме идоли и да не се кланяме на други същества освен него, което малко или много идва да покаже, че Господ е самовлюбен нарцис. Надявам се да не ме накаже заради тези ми думи.
Последна промяна от pomiqr38 на 16 окт 2013 16:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 окт 2013 16:14

plamenst7 написа:Въпреки че в семейството ми се празнуват по-големите християнски празници, съм по-скоро атеист. Празниците са по-скоро повод да се съберем с близки и приятели. Лично за мен религиите са едно голямо зло за човечеството, а и бих казал, че доста се изродиха. Уж ни учат на добро, а пък са повод за конфликти и разединение между хората. Голяма част от войните се водят поради религиозни причини, повечето атентати са на религиозна основа, нетърпимостта между отделни групи от хора или дори отделни държави е пак на религиозна основа. Хората се избиват един друг по религиозни причини.
Ето ви и един религиозен въпрос: Адам и Ева са първите хора според Библията. Те са имали двама сина-Каин и Авел. Как според вас е продължило съществуването си човечеството, след като единствената жена по това време е била тяхната майка Ева, а според Библията кръвосмешението е недопустимо?

Религията не е повод за войни, а политическите играчи я използват за свои си цели, като те самите са атеисти и богоборци и по този начин я компроментират. Така постигат както икономическите и политическите си цели, така и на духовното падение на населението на земята и превръщането им в роби на пороците си, а чрез тях и на самият световен елит.
Колкото до Адам и Ева имат 30 синове и 30 дъщери, не само Каин, Авел и Сит за които пише в Библията, а кръвосмешението не е било понятно до Моисей, който забранява брака между близки роднини. До тогава брака между близки роднини не е бил грях и е било нещо съвсем нормално.

По темата,Православен Християнин съм.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 16 окт 2013 16:16

То тогава никой, който твърди, че е атеист, всъщност не е!
Нали всички сме фенове на различни клубове. Забравяш една подробност- самото местоположение на дадения клуб не означава и същата религиозна принадлежност, както в доста от случаите се обиждат феновете помежду си! Да не цитирам, че ще се натъжим всички... :)
С една дума и тая религия е леко сбъркана! Да не говорим за символи на агитки и скандирания, че тогава ще стане още по-сложно за сравнение.
Последна промяна от dreben23 на 16 окт 2013 16:25, променено общо 4 пъти.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 16 окт 2013 16:17

v.r.s. написа:До тогава брака между близки роднини не е бил грях и е било нещо съвсем нормално.

Мдам...

v.r.s. написа: имат 30 синове и 30 дъщери

Сега остава да кажеш и по колко години са живеели и всичко си отива на място.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 16 окт 2013 16:21

dreben23 написа:То тогава никой, който твърди, че е атеист, всъщност не е!
Нали всички сме фенове на различни клубове. Забравяш една подробност- самото местоположение на дадения клуб не означава и същата религиозна принадлежност, както в доста от случаите се обиждат феновете по между си! Да не цитирам, че ще се натъжим всички... :)

Нямах предвид пряка връзка между религията и клубната принадлежност, а по-скоро, че си приличат в един техен аспект. Примерът ми беше насочен за усещането, че си част от някаква общност, а не фанатично да се кланяш пред когото и да е било, да приемаш всичко на вяра без да се замисляш или подобни религиозни неща.

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 16 окт 2013 16:21

Православен християнин :!:

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 16 окт 2013 16:22

Лелелелелелееее ама тия са били големи секс-маниаци бе :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 16 окт 2013 16:22

Атеист написа:
v.r.s. написа:До тогава брака между близки роднини не е бил грях и е било нещо съвсем нормално.

Мдам...

Сега остава да кажеш и по колко години са живеели и всичко си отива на място.

Да, ще кажа то е записано в Библията, че Адам умира 930г.

А всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря. Бит. 5:5

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 16 окт 2013 16:33

Ми, направи анкета де (да си гласуваме вътре)!
Иначе аз съм атеист, като от време на време залитам към агностицизъм (което е логическото, а не вътрешното ми увеждение).

Върни се в “Свободна зона”