50 години от спечелването на Шампионската титла от Спартак

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
spartaka
Контакти:

Re: 50 години от спечелването на Шампионската титла от Спартак

Мнениеот spartaka » 14 окт 2013 22:15

rebel написа:Добре де , не съм от Пловдив но ми е интерсно при толкова успехи на Спартак, защо нямат тези фенове, които имат Ботев и Локото. Просто ми е интересно. В София Локото и Славия още ги има

Спартак има фенове, просто те се нагледаха на спадове и несполучливи ръководства и се дръпнаха от стадиона, засега! От това което са ми казвали по-стари фенове знам, че след сливането на Ботев и Спартак в изчадието Тракия, "гладиаторите" ги няма на картата дълго време и голяма част от тогавашните фенове са преминали към Локото...,а колко фенове сме имали тогава, ех мечти,лично аз съм бил наши мачове пред 30 000.
http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат

Потребителски аватар
spartaka
Контакти:

Мнениеот spartaka » 14 окт 2013 22:17

T&T написа:
qqq написа:и защо ви сливат с Ботев и ставате тракия? Зашо тракия не е част от вашата история?

Решението се взима от виден местен партиен функционер - фен на Локомотив Пловдив. До сливането в Пловдив има два силни отбора - Ботев и Спартак, а след сливането на мястото на спартаклии се намества Локомотив Пловдив.

Това е вярно, днешната масовост на феновете на Локото идва от Спартак навремето
http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат

Потребителски аватар
petar123
Контакти:

Мнениеот petar123 » 14 окт 2013 23:02

Честит юбилей на феновете на "Спартак"! Като дете си спомням, че имах една книжка "Майстори и голмайстори" и от нея за пръв път научих за Четата на Тодор Диев - легенда на нашия футбол! За мен 60-те си остават най-романтичните години на българския футбол и постоянно ровя стари кадри, просто защото тогава е имало много конкурентни отбори, които са раждали велики футболни личности!

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 14 окт 2013 23:05

spartaka написа:
rebel написа:Добре де , не съм от Пловдив но ми е интерсно при толкова успехи на Спартак, защо нямат тези фенове, които имат Ботев и Локото. Просто ми е интересно. В София Локото и Славия още ги има

Спартак има фенове, просто те се нагледаха на спадове и несполучливи ръководства и се дръпнаха от стадиона, засега! От това което са ми казвали по-стари фенове знам, че след сливането на Ботев и Спартак в изчадието Тракия, "гладиаторите" ги няма на картата дълго време и голяма част от тогавашните фенове са преминали към Локото...,а колко фенове сме имали тогава, ех мечти,лично аз съм бил наши мачове пред 30 000.

Благодаря, това не го знаех. Успех на Спартак :)

NAPOLI_86
Контакти:

Мнениеот NAPOLI_86 » 14 окт 2013 23:25

rebel написа:
spartaka написа:

Благодаря, това не го знаех. Успех на Спартак :)

И защо са преминали към Локото...защото никой в Пловдив не иска да има нищо общо с Ботев!

rental
Контакти:

Мнениеот rental » 15 окт 2013 00:18

Славен пловдивски клуб, унищожен от "Ботев" и от техните закрилници от БКП. "Ботев", както и АФД "Тракия" бяха галеници на Комунистическата партия в Пловдив и сливането е станало за да може отбора на Партията/ Ботев/ да стане по-силен и да е конкурентен на софийските грандове. Завършекът на сливането е тъжен.
Аз съм от Кючук Париж и знам, че доминацията на настоящия Ботев /какъвто и да е той сега/ в квартала във фенско отношение се обяснява, освен с подчертано работническия, а и преселнически характер на района, и с това сливане.
Още веднъж да кажа, сливането между "Ботев" и "Спартак" в АФД "Тракия" бе срам за ботевисти, срам за БКП и е един тъжен факт в историята на футболен Пловдив.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 15 окт 2013 00:38

rental написа:доминацията на настоящия Ботев /какъвто и да е той сега/ в квартала във фенско отношение се обяснява, освен с подчертано работническия, а и преселнически характер на района, и с това сливане.

Много ми е смешно как всеки казва, че феновете на Спартак са отишли да викат за другия :D

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 15 окт 2013 00:51

Дано се възстановите и да се върнете поне в "Б" група, защото е тъжно до къде стигнахте вие и Марица, за сметка на Локомотив и Ботев. И дано се намери някой, който да ремонтира "Тодор Диев", че с това заведение дето сложиха имам чувството, че на някой му се иска някой МОЛ да вдигне там.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
SpartakFan
Контакти:

Мнениеот SpartakFan » 15 окт 2013 09:04

hristov25 написа:Дано се възстановите и да се върнете поне в "Б" група, защото е тъжно до къде стигнахте вие и Марица, за сметка на Локомотив и Ботев. И дано се намери някой, който да ремонтира "Тодор Диев", че с това заведение дето сложиха имам чувството, че на някой му се иска някой МОЛ да вдигне там.

За стадиона до колкото знам има план за правенето на търговски център+трибуна на един от булевардите до стадиона , което е много добре за издръжката на отбора .. като сметнеш от магазините наеми и т.н пък и самото съоражение ще бъде европейско и се надявам скоро да се започне работа, защото нашия стадион може да стане бижу. Отзад единия парткинг е предназначен за изкуствено игрище и вътре залата също ще се направи изкуствено игрище , за да се подобри базата на ДЮШ към Спартак , освен това Спартак ползват и базата в "Катуница" за тренировки.
Ще поживеем и ще видим.

Потребителски аватар
botevforever
Контакти:

Мнениеот botevforever » 15 окт 2013 09:08

rental написа:Славен пловдивски клуб, унищожен от "Ботев" и от техните закрилници от БКП. "Ботев", както и АФД "Тракия" бяха галеници на Комунистическата партия в Пловдив и сливането е станало за да може отбора на Партията/ Ботев/ да стане по-силен и да е конкурентен на софийските грандове. Завършекът на сливането е тъжен.
Аз съм от Кючук Париж и знам, че доминацията на настоящия Ботев /какъвто и да е той сега/ в квартала във фенско отношение се обяснява, освен с подчертано работническия, а и преселнически характер на района, и с това сливане.
Още веднъж да кажа, сливането между "Ботев" и "Спартак" в АФД "Тракия" бе срам за ботевисти, срам за БКП и е един тъжен факт в историята на футболен Пловдив.

Типично мнение на промит мозък от Лаута.
Съвременник съм на въпросните събития.По това време в Пловдив се говореше само за два отбора-"Ботев" и "Спартак".
Те бяха водещите,големите отбори на града ни.До средата на 60-те,когато "Спартак" вече губи от силата си.
В резултат на въпросното сливане през 1968 г.,чийто идеолог е виден привърженик на "Локомотив",се разбива отбора на настоящия шампион от 1967 г."Ботев",практически се закрива втория по популярност тогава отбор на "Спартак",за да може на футболната карта да излезе името на основания през 1936 г.от железопътните работници,предимно хора от околните села,дошли да търсят препитание в града,ведомствен отбор на железниците - "Локомотив".
Да,наистина това е в резултат на партийни повели,вследствие на които през следващата година се сливат и софийските от една страна "Левски" и "Спартак",и от друга-"Локомотив" и "Славия".Тогава под шапката на спортните дружества е не само футбола,а и всички видове спорт.

Тезата за създаването на могъщ отбор на основата на "Ботев" и "Спартак" олеква ако се види колко футболисти от "Спартак" преминават в "Ботев"-точно двама.И то футболисти,които с нищо не допринасят за възхода на новосформираното дружество.Единственият футболист на "Спартак",който оставя следа като такъв в "Тракия",е Георги Убинов-Графа.Същият има само един сезон в "Спартак",като след закриването на отбора играе един сезон в "Марица",един сезон в "Левски"Сф,и едва през 1969 г идва в "Тракия".
Идеята за обединението на отборите на "Ботев","Спартак" и "Академик" е ясна-създаване на дружество,което да развива всички спортове.
Резултатите от това обединение и фактите са следните:от настоящ шампион през 1967 г.под името "Ботев",в резултат от сливането през следващата година "Тракия" се смъква до 6-то място в първия си сезон под новото име.
Мястото на втори отбор по популярност в Пловдив,какъвто беше "Спартак" до тогава,се заема от слабо популярния дотогава "Локомотив".Привържениците на "Спартак" масово прехвърлят подкрепата си към "Локомотив".Това може да го потвърди всеки от старите спартаклии.
Това са фактите-всичко друго е митология в черно-бяло.
НИЙ ПАК ЩЕ БЪДЕМ НА ВЪРХА-ТОВА Е НАШАТА СЪДБА!
Фен на Локо:
"ПРОУМЕЙТЕ ИСТИНАТА И СЕ ПРИМИРЕТЕ ,БОТЕВ Е ПО-ПОПУЛЯРНИЯ ОТБОР И ПО УСПЕШЕН В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ,ЛОКОМОТИВ Е ВТОРИЯ ОТБОР В ПЛОВДИВ.
http://sport.plovdiv24.bg/368514.html (стр.6)

Върни се в “Футбол - България”